Friptura de miel este un preparat tradițional care nu lipsește de pe mesele de sărbătoare, mai ales de Paște.
La ce temperatură se face friptura de miel la cuptor
Pentru o friptură de miel suculentă și bine pătrunsă, temperatura optimă de coacere este de 160–180°C. Dacă ai un cuptor cu ventilație, setează-l la 160°C, iar pentru coacere statică (fără ventilație), poți merge până la 180°C.
Temperatura scăzută ajută carnea să se gătească lent și să devină fragedă, fără să se usuce. Dacă alegi o bucată de miel cu os (cum ar fi pulpa), coacerea lentă este cu atât mai importantă pentru ca interiorul să fie gătit uniform.
Rețetă de friptură de miel la cuptor
Gustul său intens, textura suculentă și aromele specifice o transformă într-un deliciu culinar apreciat de toți. Totuși, pentru ca rezultatul să fie unul reușit, este important să respecți câteva reguli esențiale în ceea ce privește temperatura, timpul de coacere și modul de pregătire al cărnii.
Descoperă mai jos cu poți prepara o rețetă de friptură de miel la cuptor.
Ingrediente:
- 1 pulpă de miel (1,5 – 2 kg)
- 4-5 căței de usturoi
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 lingură muștar
- rozmarin, cimbru, sare, piper (după gust)
- 200 ml vin alb sec
- 100 ml apă sau supă de legume.