Preparată în acest mod, ciorba de miel este mai sănătoasă și mai ușoară pentru digestie. Verdețurile adăugate asigură un aport pentru sănătate și o aromă deosebită.
Pe lângă loboda adăugată din belșug, ciorba mai conține și ceapă verde, leuștean și pătrunjel verde. Iar dacă mai adaugi și câteva frunze de măcriș, nici nu mai ai nevoie să acrești ciorba cu altceva. Loboda are gust ușor acrișor, dar măcrișul chiar oferă gustul acru de care are nevoie ciorba.
Ca și carne de miel pentru ciorbă poți opta pentru capul, coada si gatul de miel. Păstrează celelalte porțiuni de carne pentru friptură, stufat și tocănițe. Nu adăuga foarte multe legume în ciorbă, pentru a nu influența gustul cărnii și al verdețurilor de primăvară.
Descoperă aici și rețeta de pulpă de miel la cuptor cu cimbru și usturoi. O poți prepara pentru felul doi, alături de ciorba de miel a cărei rețete o vei descoperi detaliată mai jos.
Ciorbă de miel cu lobodă – Ingrediente
- 1 kg carne de miel cu os (cap, gât, coadă)
- 5 litri de apă
- 1 legătură de ceapa verde
- 2 legături de lobodă verde sau roșie
- 1 legatura măcriș
- 1 legătură de leuștean
- 1 legătură de pătrunjel
- sare și piper după gust
- suc de lămâie sau oțet – opțional
- smântână pentru servit.
Ciorbă de miel cu verdețuri de primăvară – Mod de preparare
Începe cu pregătirea tuturor ingredientelor pentru a le avea la îndemână când aprinzi aragazul. Carnea de miel este fragedă și fierbe într-un timp scurt, la fel și verdețurile adăugate.
Porționează carnea în bucăți mai mici, clătește-o bine și las-o la scurs. Clătește bine ceapa verde și toac-o în bucăți mai mici. Clătește frunzele de lobodă și pe cele de măcriș și lasă-le într-o sită la scurs. Nu le toca de la început pentru a nu oxida. Clătește și leușteanul și pătrunjelul verde și lasă-le și pe acestea la scurs.