Reclamă

Ciorbă de miel cu lobodă și alte verdețuri de primăvară

Ciorba de miel este foarte populară în bucătăria românească, preparată pentru Sfintele Sărbători Pascale. Dacă și tu o adori, încearcă și rețeta de ciorbă de miel cu lobodă și alte verdețuri de primăvară.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 19 martie 2024, 6:59

Preparată în acest mod, ciorba de miel este mai sănătoasă și mai ușoară pentru digestie. Verdețurile adăugate asigură un aport pentru sănătate și o aromă deosebită.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Pe lângă loboda adăugată din belșug, ciorba mai conține și ceapă verde, leuștean și pătrunjel verde. Iar dacă mai adaugi și câteva frunze de măcriș, nici nu mai ai nevoie să acrești ciorba cu altceva. Loboda are gust ușor acrișor, dar măcrișul chiar oferă gustul acru de care are nevoie ciorba.

Ca și carne de miel pentru ciorbă poți opta pentru capul, coada si gatul de miel. Păstrează celelalte porțiuni de carne pentru friptură, stufat și tocănițe. Nu adăuga foarte multe legume în ciorbă, pentru a nu influența gustul cărnii și al verdețurilor de primăvară.

Descoperă aici și rețeta de pulpă de miel la cuptor cu cimbru și usturoi. O poți prepara pentru felul doi, alături de ciorba de miel a cărei rețete o vei descoperi detaliată mai jos.

Reclamă

Ciorbă de miel cu lobodă – Ingrediente

  • 1 kg carne de miel cu os (cap, gât, coadă)
  • 5 litri de apă
  • 1 legătură de ceapa verde
  • 2 legături de lobodă verde sau roșie
  • 1 legatura măcriș
  • 1 legătură de leuștean
  • 1 legătură de pătrunjel
  • sare și piper după gust
  • suc de lămâie sau oțet – opțional
  • smântână pentru servit.

Ciorbă de miel cu verdețuri de primăvară – Mod de preparare

Începe cu pregătirea tuturor ingredientelor pentru a le avea la îndemână când aprinzi aragazul. Carnea de miel este fragedă și fierbe într-un timp scurt, la fel și verdețurile adăugate.

Porționează carnea în bucăți mai mici, clătește-o bine și las-o la scurs. Clătește bine ceapa verde și toac-o în bucăți mai mici. Clătește frunzele de lobodă și pe cele de măcriș și lasă-le într-o sită la scurs. Nu le toca de la început pentru a nu oxida. Clătește și leușteanul și pătrunjelul verde și lasă-le și pe acestea la scurs.

Reclamă

Când ai toate aceste ingrediente pregătite poți aprinde aragazul pentru a fierbe ciorba. Descoperă și o rețetă de borș de miel simplu și delicios.

Cum prepari ciorbă de miel cu lobodă

Pune bucățile de carne într-o oală încăpătoare și adaugă 5 litri de apă peste ele. Așază oala pe flacăra aragazului, aprinsă la intensitate medie. Fierbe carnea până când se formează spumă la suprafață. Îndepărtează spuma cu o sită deasă, apoi adaugă o lingură de sare în apă. Amestecă pentru a se dizolva sarea și lasă carnea să fiarbă până când începe să se pătrundă la testul cu furculița.

Adaugă ceapa verde și las-o să fiarbă până când se pătrunde și aceasta. Toacă frunzele de lobodă și de măcriș în franjuri și adaugă-le în oala cu ciorbă. Dacă nu ai măcriș, poți adăuga mai multă ștevie. Ideal ar fi să folosești ștevie roșie, pentru că este mai gustoasă și oferă un plus de culoare ciorbei.

Fierbe ciorba până când frunzele de ștevie și de măcriș sunt bine înmuiate. Toacă frunzele de leuștean mărunt și adaugă-le în ciorbă. Poți adăuga și tulpinile de leuștean, dar întregi, pentru a le îndepărta ulterior. Acestea vor lăsa o aromă deosebită în ciorbă. Mai fierbe ciorba pentru 6-8 minute, timp în care îi potrivești gustul cu sare și piper.

Ciorbă de miel cu verdețuri de primăvară în oală, pe aragaz
Opțional, ciorba se poate acri cu suc de lămâie sau oțet / Shutterstock

După stingerea focului, adaugă și pătrunjelul verde, tocat mărunt. Dacă delicioasa ciorbă de miel cu lobodă nu este suficient de acră, poți adăuga puțin suc de lămâie sau oțet. În timpul servirii, poți adăuga și puțină smântână.

Ciorbă de miel cu lobodă și alte verdețuri de primăvară în bol maro cu lingură
Măcrișul poate fi înlocuit tot cu lobodă / Shutterstock

Dacă dorești să sărbătorești Învierea Domnului cu preparate tradiționale pe masă, îți oferim cea mai bună rețetă de drob de miel pufos pentru Paște.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×