Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente sau de condimente complexe pentru a obține o friptură reușită. Important este să respecți câțiva pași necesari pregătirii pulpei de miel și preparării acesteia. Ingredientele folosite sunt simple și mereu la îndemână, atunci când dorești să prepari orice friptură gustoasă.
Pentru a obține o friptură fragedă și suculentă, carnea trebuie marinată înainte de preparare. După marinare, carnea se prepară mai întâi la tigaie, apoi la cuptor pentru un timp îndelungat, la temperatură mică.
Urmărește mai jos lista completă de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu cea mai gustoasă și fragedă friptură din pulpă de miel.
Cea mai bună rețetă de pulpă de miel – Ingrediente
Pe lângă pulpa de miel, ai nevoie de câteva ingrediente pentru marinarea acesteia și de alte câteva ingrediente pentru prepararea fripturii. Pentru început ai nevoie de 2 kg de pulpă de miel cu os, la care se adaugă ingredientele din lista de mai jos.
Pentru marinat:
- 1/4 linguriță cu sare
- 1/4 linguriță cu piper măcinat
- 1 linguriță de cimbru uscat
- 1/4 linguriță de rozmarin uscat
- 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui.
Pentru preparat:
- 50 gr de unt gras
- 1 linguriță de ulei
- 4-5 căţei de usturoi
- 2 foi dafin
- 1 linguriță de sare grunjoasă
- 1 linguriță de piper, boabe
- 1 crenguță de rozmarin
- 1 crenguță de cimbru
- 100 ml vin alb
- 200 ml apă.