Reclamă

Cea mai bună rețetă de pulpă de miel, pentru masa de Paște

Dacă ești în căutarea unui preparat delicios din carne de miel pentru masa de Paște, îți oferim cea mai bună rețetă de pulpă de miel.

Publicat: 13 aprilie 2022, 6:45

Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente sau de condimente complexe pentru a obține o friptură reușită. Important este să respecți câțiva pași necesari pregătirii pulpei de miel și preparării acesteia. Ingredientele folosite sunt simple și mereu la îndemână, atunci când dorești să prepari orice friptură gustoasă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Pentru a obține o friptură fragedă și suculentă, carnea trebuie marinată înainte de preparare. După marinare, carnea se prepară mai întâi la tigaie, apoi la cuptor pentru un timp îndelungat, la temperatură mică.

Urmărește mai jos lista completă de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu cea mai gustoasă și fragedă friptură din pulpă de miel.

Cea mai bună rețetă de pulpă de miel – Ingrediente

Pe lângă pulpa de miel, ai nevoie de câteva ingrediente pentru marinarea acesteia și de alte câteva ingrediente pentru prepararea fripturii. Pentru început ai nevoie de 2 kg de pulpă de miel cu os, la care se adaugă ingredientele din lista de mai jos.

Reclamă

Pentru marinat:

  • 1/4 linguriță cu sare
  • 1/4 linguriță cu piper măcinat
  • 1 linguriță de cimbru uscat
  • 1/4 linguriță de rozmarin uscat
  • 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui.

Pentru preparat:

  • 50 gr de unt gras
  • 1 linguriță de ulei
  • 4-5 căţei de usturoi
  • 2 foi dafin
  • 1 linguriță de sare grunjoasă
  • 1 linguriță de piper, boabe
  •  1 crenguță de rozmarin
  • 1 crenguță de cimbru
  •  100 ml vin alb
  • 200 ml apă.
Reclamă

Mod de preparare pentru cea mai bună rețetă de pulpă de miel

Începe cu pregătirea cărnii de miel, care necesită un timp de marinare la frigider.

Amestecă într-un bol cimbrul uscat și rozmarinul uscat. Amestecă-le pentru a se sfărâma mai bine. Nu exagera cu cantitatea de rozmarin pentru că acesta este foarte aromat și va influența gustul fripturii.

Pune pulpa de miel pe un tocător de lemn și cresteaz-o ușor pe lângă os, doar pe partea inferioară. Partea superioară înțeap-o din loc în loc cu o furculiță. Presară sarea, piperul și amestecul de cimbru cu rozmarin peste carne. Stropește-o cu ulei și maseaz-o bine cu degetele, pentru a pătrunde condimentele în ea. Pune carnea într-o pungă de prospețime și las-o la frigider de seara până dimineața.

Cum prepari cea mai bună friptură din pulpă de miel

A doua zi sau cu 3-4 ore înainte de a o servi, poți prepara friptura.

Pune o linguriță de ulei într-o tigaie adâncă și așază tigaia pe flacăra aragazului. Adaugă untul și lasă-l să se topească. Curăță usturoiul, strivește-l cu muchia unui cuțit și adaugă-l în tigaie. Mai adaugă și o crenguță de cimbru și una de rozmarin, sare grunjoasă și boabele de piper, dar și două foi de dafin. Amestecă aceste ingrediente prin untul topit pentru a-l parfuma.

Așază pulpa de miel în tigaie. Rumenește-o pe prima parte, apoi întoarce-o și rumenește-o și pe a doua parte. Acum poți adăuga vinul și lăsa pulpa de miel să fiarbă în vin până când se evaporă alcoolul. Dacă te descurci, poți aprinde vinul și flamba carnea pentru un plus de savoare.

După ce s-a evaporat alcoolul și a rămas puțin sos în tigaie, transferă pulpa de miel într-o tavă de cuptor. Scurge și sosul peste ea și adaugă apă cât să fie bine acoperită suprafața tăvii. Acoperă tava cu o folie de aluminiu și pune-o la cuptor, la 160 de grade Celsius. Lasă friptura din pulpă de miel să se prepare pentru 2 ore acoperită. După acest interval, mai lasă pulpa de miel să se prepare 30 de minute, fără folia de aluminiu. Întoarce-o de pe o parte pe cealaltă pentru o rumenire uniformă.

Vezi mai multe imagini cu friptura din pulpă de miel în GALERIA FOTO!

Friptură din pulpă de miel în tavă, alături de vase albe de porțelan
Friptura din pulpă de miel iese mai fragedă dacă este gătită lent / Shutterstock

Poți servi friptura din pulpă de miel cu cartofi sau cu garnitura preferată. Și dacă tentată să prepari mai multe rețete de friptură pentru masa de Paște, îți mai recomandăm să o testezi și pe cea de cotlete de miel cu ierburi aromatice.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×