Reclamă

Drob de miel pufos pentru Paște. Cea mai bună rețetă

Dacă dorești să sărbătorești Învierea Domnului cu preparate tradiționale pe masă, îți oferim cea mai bună rețetă de drob de miel pufos pentru Paște.

Publicat: 12 aprilie 2022, 6:13

Drobul din măruntaie de miel și multă verdeață este unul dintre preparatele culinare tradiționale românești, specifice Sărbătorii de Paște. Preparatele din carne de miel sunt nelipsite de pe mesele românilor în perioada Sărbătorilor Pascale. De fapt, mielul simbolizează jertfa lui Hristos pentru mântuirea neamului omenesc.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Friptura din carne de miel, ciorba de miel, stufatul și drobul sunt preparatele cu care românii întâmpină Sărbătoarea de Paște. Dintre acestea, drobul este cel mai apreciat preparat. Există mai multe rețete culinare pentru pregătirea drobului. În plus, există rețete de drob și fără carne, pentru vegetarieni. Pe această listă se înscrie și rețeta de drob de ciuperci. Iar pentru persoanele care consumă carne, dar nu o agreează pe cea de miel, există și rețete de drob de pui.

Îți oferim mai jos cea mai bună rețetă tradițională de drob, alături de lista completă de ingrediente și modul de preparare pas cu pas.

Drob de miel pufos pentru Paște – Ingrediente

  • 500 gr organe miel
  • 250 gr carne de miel fiartă
  • 2 legături de ceapă verde
  • 1 legătură de usturoi verde
  • 50 gr smântână fermentată
  • 30 ml de ulei
  • 2 ouă crude
  • 4 ouă fierte
  • sare și piper, după gust
  • 2 foi de dafin
  • 1 linguriță de cimbru uscat
  • 1 legătură de mărar
  • 1 legătură de pătrunjel.
Reclamă

Rețetă tradițională de drob – Mod de preparare

Începe cu pregătirea ingredientelor.

Taie organele de miel (ficat, inimă, splină și plămâni) în jumătăți. Pune-le într-un vas cu apă rece pentru a elimina eventualele cheaguri de sânge. Apoi scurge-le și toacă-le în bucăți mai mici. Fierbe carnea de miel în apă cu sare. Adaugă și două foi de dafin pentru aromă. Când este bine fiartă, scurge-o și toac-o mărunt.

Curăță ceapa și usturoiul verde și toacă-le rondele. Spală bine mărarul și pătrunjelul și toacă-le mărunt. Fierbe cele 4 ouă, tari, apoi curăță-le. Cele două ouă crude amestecă-le cu smântâna. Adaugă și un praf de sare și unul de piper. Când ai toate aceste ingrediente pregătite te poți apuca de prepararea drobului.

Reclamă

Cum poți să prepari drob de miel pufos pentru Paște

Pune o tigaie la încins, cu puțin ulei in ea. Când uleiul s-a înfierbântat adaugă organele de miel tocate mărunt. Amestecă-le pentru a se rumeni uniform.

Adaugă ceapa și usturoiul verde. Din nou amestecă ingredientele pentru ca ceapa și usturoiul să își degaje aromele.

Lasă-le să se gătească la foc lent și presară peste ele sare, piper și cimbru. Când sosul format în tigaie scade, stinge focul și lasă ingredientele să se răcească. Adaugă și carnea de miel tocată mărunt peste ele.

După răcire adaugă verdeața tocată, ouăle crude și smântâna. Omogenizează bine compoziția. Smântâna adăugată în compoziție împreună cu ouăle crude vor oferi drobului o textură mai pufoasă.

Cum asamblezi și coci drobul de miel

Pornește cuptorul la 200 de grade Celsius și lasă-l să se încălzească. Folosește o tavă clasică de chec și îmbracă-i interiorul cu hârtie de copt. Adaugă în tavă jumătate din cantitate de ingrediente pentru drob. Așază ouăle fierte în rând, longitudinal, apoi adaugă și restul compoziției pentru drob de miel pufos pentru Paște.

Vezi mai multe imagini din timpul preparării drobului de miel accesând GALERIA FOTO!

Colaj de poze cu pașii de asamblare drob de miel
Pentru a deveni pufos după coacere, ouăle crude se adaugă în compoziție amestecate cu smântână / Rețetepentrutoategusturile.ro

Nivelează-l deasupra și pune tava la cuptor pentru 30-40 de minute, la 200 de grade Celsius. Lasă drobul să se răcească bine în tavă înainte de a-l scoate pe platou și a-l porționa. Cel mai bine și frumos se va porționa după ce se relaxează o zi la rece.

Poftă bună!

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Imagine cu harta tuturor semnelor zodiacale, folosite pentru a ilusta horoscopul zilnic.
Horoscop zilnic
Horoscopul zilei de 1 decembrie 2024. Berbecii primesc vești bune. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 1 decembrie 2024 spune că nativii din zodia Berbecului primesc vești bune. Este o perioadă de bun augur pentru cele mai multe zodii. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este cea...
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie albă și privește pe fereastră și reprezintă una dintre acele zodii care pot scăpa de ghinion în decembrie 2024
Horoscop
Zodii care pot scăpa de ghinion în decembrie 2024. Nativii care încheie un capitol dificil
Astrologii spun că există unele zodii care pot scăpa de ghinion în decembrie 2024. Acești nativi încheie un capitol dificil din viața lor și se pregătesc pentru o etapă importantă. Se anunță multe momente...
3
O femeie frumoasă, dar singură, care stă la o fereastră și privește pe geam în zare pentru a ilustra cum singurătatea se termină pentru aceste zodii
Horoscop
Singurătatea se termină pentru 3 semne zodiacale pe 1 decembrie 2024. Află dacă te numeri printre ele
Singurătatea se termină pentru 3 semne zodiacale pe 1 decembrie 2024. Acești nativi au parte de multe surprize plăcute. Astrele spun că s-ar putea să-și găsească sufletul pereche, iar în perioada ce urmează să...
4
Cele 12 semne zodiacele, dispuse în cercuri, cu două inimi în centru
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna decembrie 2024. Nativii se vor lăsa influențați de către astre
Anul se apropie de sfârșit cu pași rapizi, astfel că nativii vor avea parte de surprize pe plan sentimental. Citește horoscopul dragostei pentru luna decembrie 2024 și vezi despre ce este vorba. Este sezonul...
5
Un castron negru în care se află fasole cu ciolan preparată cu un ingredient secret
Rețete
Ingredientul secret din fasolea cu ciolan. Ce să adaugi ca să-i schimbi complet gustul
De Ziua Națională a României ar trebui să te bucuri de câteva preparate tradiționale. Fasolea cu ciolan nu ar trebui să lipsească de pe mese în această perioadă. Pentru că ne dorim să o...
PARTENERI
×