Drobul din măruntaie de miel și multă verdeață este unul dintre preparatele culinare tradiționale românești, specifice Sărbătorii de Paște. Preparatele din carne de miel sunt nelipsite de pe mesele românilor în perioada Sărbătorilor Pascale. De fapt, mielul simbolizează jertfa lui Hristos pentru mântuirea neamului omenesc.
Friptura din carne de miel, ciorba de miel, stufatul și drobul sunt preparatele cu care românii întâmpină Sărbătoarea de Paște. Dintre acestea, drobul este cel mai apreciat preparat. Există mai multe rețete culinare pentru pregătirea drobului. În plus, există rețete de drob și fără carne, pentru vegetarieni. Pe această listă se înscrie și rețeta de drob de ciuperci. Iar pentru persoanele care consumă carne, dar nu o agreează pe cea de miel, există și rețete de drob de pui.
Îți oferim mai jos cea mai bună rețetă tradițională de drob, alături de lista completă de ingrediente și modul de preparare pas cu pas.
Drob de miel pufos pentru Paște – Ingrediente
- 500 gr organe miel
- 250 gr carne de miel fiartă
- 2 legături de ceapă verde
- 1 legătură de usturoi verde
- 50 gr smântână fermentată
- 30 ml de ulei
- 2 ouă crude
- 4 ouă fierte
- sare și piper, după gust
- 2 foi de dafin
- 1 linguriță de cimbru uscat
- 1 legătură de mărar
- 1 legătură de pătrunjel.
Rețetă tradițională de drob – Mod de preparare
Începe cu pregătirea ingredientelor.
Taie organele de miel (ficat, inimă, splină și plămâni) în jumătăți. Pune-le într-un vas cu apă rece pentru a elimina eventualele cheaguri de sânge. Apoi scurge-le și toacă-le în bucăți mai mici. Fierbe carnea de miel în apă cu sare. Adaugă și două foi de dafin pentru aromă. Când este bine fiartă, scurge-o și toac-o mărunt.
Curăță ceapa și usturoiul verde și toacă-le rondele. Spală bine mărarul și pătrunjelul și toacă-le mărunt. Fierbe cele 4 ouă, tari, apoi curăță-le. Cele două ouă crude amestecă-le cu smântâna. Adaugă și un praf de sare și unul de piper. Când ai toate aceste ingrediente pregătite te poți apuca de prepararea drobului.