Perișoarele fragede din carne și orez se gătesc direct în supa de legume, lăsându-și aroma în aceasta, iar la final ciorba este dreasă cu un amestec catifelat de smântână și gălbenușuri. Acesta îi oferă o consistență mătăsoasă și un aspect plăcut, alb-gălbui.
Este genul de mâncare care aduce pe masă mirosul de copilărie și are darul de a încălzi sufletul.
Ciorba are un aspect atrăgător, cu perișoare fragede plutind într-o zeamă catifelată, alb-gălbuie, punctată de legume colorate. Aroma este caldă și îmbietoare, iar gustul îmbină cremozitatea smântânii cu prospețimea leușteanului și savoarea perișoarelor.
Se servește fierbinte, cu pâine de casă sau ardei iute, pentru un plus de intensitate.
Descoperă aici și rețeta clasică a ciorbei de perișoare, acrită cu zeamă de varză, iar mai jos vei descoperi rețeta detaliată a variantei cu smântână și ou.
Ciorbă de perișoare dreasă cu smântână și ou – Ingrediente
Chiar dacă lista de ingrediente pare mai lungă decât la o ciorbă clasică, nu te speria. Sunt ingrediente simple și foarte accesibile. Urmărește în continuare care sunt acestea.
Pentru perișoare:
- 500 g carne tocată de porc sau amestec porc-vită
- 1 ceapă mică, tocată mărunt
- 3 linguri orez
- 1 ou
- 1 legătură mică de pătrunjel verde
- sare și piper după gust.