Reclamă

Ciorbă de legume dreasă cu iaurt, gustoasă și răcoroasă

Dacă vrei să aduni toată savoarea legumelor de pe piață în același preparat, încearcă rețeta de ciorbă de legume dreasă cu iaurt. Este o ciorbă de vară gustoasă și răcoroasă.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 22 august 2023, 5:52

Ciorba este plină de vitamine, savoare și culoare, și te cucerește de la prima degustare. Adaosul de iaurt la final de preparare oferă ciorbei un plus de gust acrișor și o consistență cremoasă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sunt foarte gustoase, dar și foarte hrănitoare, ciorbele bogate în legume. Chiar dacă nu conțin carne, anumite legume oferă un plus de proteine și fac ca ciorba să fie sățioasă. Mazărea verde conține foarte multe vitamine și fibre, dar și proteine. Cartofii albi și cei roșii sunt, de asemenea, bogați în proteine, dar și în fibre dietetice și vitamine.

Prepară și tu o astfel de ciorbă bogată în vitamine, minerale, fibre și proteine, urmărind rețeta detaliată mai jos.

Ciorbă de legume dreasă cu iaurt – Ingrediente

  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras, roșu
  • 1 dovlecel
  • 1 cartof
  • 350 g păstăi de fasole galbenă
  • 1/2 rădăcină de țelină
  • 1 rădăcină de păstârnac
  • 3 roșii de grădină
  • 100 gr mazăre
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • 3,5 l apă
  • sare și piper
  • 200 g iaurt
  • 2 gălbenușuri
  • 2 linguri oțet
  • pătrunjel, mărar și frunze de țelină.
Reclamă

Rețeta ciorbei din legume și iaurt – Mod de preparare

Mai întâi, adună pe masa de lucru toate legumele enumerate în listă, pentru a le pregăti. Începe cu cele care necesită mai mult timp de curățare. Păstăile de fasole, de exemplu, le clătești bine în apă rece, le îndepărtezi capetele, apoi le rupi în bucăți mai mici. 

Ceapa o cureți, o clătești și o toci mărunt. Curăță și morcovul, păstârnacul și țelina, clătește-le cu apă rece și toacă-le în cuburi. Le poți da și pe răzătoarea mare, dacă le dorești mărunte și uniforme.

Toacă dovlecelul în cuburi, la fel și cartoful, după ce îl cureți și îl clătești bine. Ardeiul îl secționezi pe jumătate, îndepărtezi cotorul, nervurile și semințele și îl toci tot în cuburi.

Reclamă

Opărește roșiile în apă clocotită cu puțină sare, decojește-le, apoi le poți toca în cuburi.

Clătește bine verdeața și las-o să se scurgă până la finalul de preparare a ciorbei. Când ai toate aceste legume pregătite, poți porni aragazul pentru a prepara ciorba.

Cum prepari ciorbă de legume dreasă cu iaurt

Pune apa la fiert într-o oală încăpătoare. Când apa atinge punctul de fierbere, adaugă o linguriță de sare și amestecă până când aceasta se dizolvă.

Primele legume pe care le adaugi la fiert sunt păstăile de fasole. Le fierbi timp de 10 minute, sau până când se pătrund, fără a acoperi oala.

Între timp, într-o tigaie adâncă pune uleiul la încins. Adaugă în el ceapa și călește-o doar până când devine sticloasă. Apoi, urmează morcovii, păstârnacul și țelina. Le amesteci bine cu ceapa pentru a se pătrunde uniform. Mai adaugi și puțină supă din oala cu păstăi de fasole, pentru a nu se prăji legumele.

Când legumele sun călite suficient, le adaugi peste păstăile de fasole. Adaugă și cartoful, dovlecelul, mazărea și ardeiul gras. Acestea fierb cam în același timp.

Legume tocate și puse la fiert în oală
Legumele se adaugă pe rând, în funcție de timpul de fierbere al acestora / Rețetepentrutoategusturile.ro

După ce ai adăugat toate legumele, mai fierbe ciorba timp de 10-15 minute, la foc mic spre mediu. Adaugă roșiile și frunzele de țelină tocate mai mărunt. Pentru a drege ciorba, amestecă gălbenușurile cu iaurtul și oțetul într-un bol. Diluează amestecul cu puțină supă fierbinte și îl toarnă-l în ciorbă, amestecând energic pentru omogenizare.

Mai lasă delicioasa ciorbă de legume dreasă cu iaurt să fiarbă timp de 4-5 minute și potrivește-i gustul cu sare și piper. După stingerea focului adaugă verdeața tocată.

Dacă dorești o ciorbă delicioasă cu carne, încearcă rețeta de ciorbă de pui á la grec.

Ciorbă de legume dreasă cu iaurt, în oală
Iaurtul se amestecă cu oțet și gălbenușuri de ouă / Rețetepentrutoategusturile.ro
Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×