Ciorba este plină de vitamine, savoare și culoare, și te cucerește de la prima degustare. Adaosul de iaurt la final de preparare oferă ciorbei un plus de gust acrișor și o consistență cremoasă.
Sunt foarte gustoase, dar și foarte hrănitoare, ciorbele bogate în legume. Chiar dacă nu conțin carne, anumite legume oferă un plus de proteine și fac ca ciorba să fie sățioasă. Mazărea verde conține foarte multe vitamine și fibre, dar și proteine. Cartofii albi și cei roșii sunt, de asemenea, bogați în proteine, dar și în fibre dietetice și vitamine.
Prepară și tu o astfel de ciorbă bogată în vitamine, minerale, fibre și proteine, urmărind rețeta detaliată mai jos.
Ciorbă de legume dreasă cu iaurt – Ingrediente
- 2 cepe
- 1 morcov
- 1 ardei gras, roșu
- 1 dovlecel
- 1 cartof
- 350 g păstăi de fasole galbenă
- 1/2 rădăcină de țelină
- 1 rădăcină de păstârnac
- 3 roșii de grădină
- 100 gr mazăre
- 100 ml ulei de floarea soarelui
- 3,5 l apă
- sare și piper
- 200 g iaurt
- 2 gălbenușuri
- 2 linguri oțet
- pătrunjel, mărar și frunze de țelină.
Rețeta ciorbei din legume și iaurt – Mod de preparare
Mai întâi, adună pe masa de lucru toate legumele enumerate în listă, pentru a le pregăti. Începe cu cele care necesită mai mult timp de curățare. Păstăile de fasole, de exemplu, le clătești bine în apă rece, le îndepărtezi capetele, apoi le rupi în bucăți mai mici.
Ceapa o cureți, o clătești și o toci mărunt. Curăță și morcovul, păstârnacul și țelina, clătește-le cu apă rece și toacă-le în cuburi. Le poți da și pe răzătoarea mare, dacă le dorești mărunte și uniforme.
Toacă dovlecelul în cuburi, la fel și cartoful, după ce îl cureți și îl clătești bine. Ardeiul îl secționezi pe jumătate, îndepărtezi cotorul, nervurile și semințele și îl toci tot în cuburi.