Dacă ai copilărit la bunici, cu siguranță te-au răsfățat cu ciorbe de legume din grădină, pline de savoare și culoare. Rețetele din copilărie erau foarte gustoase pentru că erau preparate cu ingrediente sănătoase și presărate cu multă dragoste. Este ideal să transmitem mai departe, din generație în generație acele rețete ce ne-au răsfățat papilele în copilăriei.
Îți oferim în acest scop lista de ingrediente și pașii necesari pentru prepararea uneia dintre rețetele cu gust de copilărie.
Ciorbă de roșii ca la bunica – Ingrediente
- 1 kg de roșii bine coapte;
- 1 ceapă;
- 1-2 morcovi;
- 1 rădăcină de păstârnac;
- 1 țelină mică, cu lujeri și frunze;
- 1 crenguță de cimbru;
- 2 linguri cu ulei;
- sare și piper după gust;
- 2,5 litri de apă;
- 1 legătură de pătrunjel verde sau leuștean.
Rețetă de ciorbă din roșii cu gust de copilărie – Mod de preparare
Începe cu pregătirea legumelor. Pune o oală cu aproximativ 2 litri de apă la fiert. Când apa atinge punctul de fierbere adaugă și o linguriță de sare. Amestecă bine până când sarea este topită. Lasă apa să atingă din nou punctul de fierbere și adaugă roșiile bine spălate. Opărește roșiile pentru 1-2 minute, apoi scurge apa și lasă roșiile să se tempereze puțin, apoi le poți îndepărta coaja. Toacă roșiile în cuburi micuțe și lasă-le deoparte într-un bol.
Curăță ceapa, clătește-o și toac-o solzișori. Curăță morcovii, rădăcina de țelină și păstârnacul. Dă-le pe răzătoare sau toacă-le în cuburi. Spală 1-2 lujeri de țelină cu frunzele, spală și pătrunjelul verde și pune-le într-o sită, la scurs. Când ai toate aceste ingrediente pregătite poți începe procesul de preparare a ciorbei.
Cum prepari ciorbă de roșii ca la bunica
Pune o oală cu apa pe flacăra aragazului. Într-o tigaie, așezată pe a doua flacără a aragazului pune uleiul la înfierbântat. Adaugă ceapa și amestec-o prin ulei pentru un minut. Nu o călești, doar o lași să-i degaje gustul. Apoi adaugi morcovul, țelina și păstârnacul. Amestecă-le și pe acestea în uleiul înfierbântat pentru 1 minut. Pune ingredientele din tigaie în ala cu apa fierbinte. Lasă-le să fiarbă până când sunt bine pătrunse, apoi adaugă roșiile.