Reclamă

Supă cremă de roșii coapte, cu usturoi și crutoane aromate

Este sezonul roșiilor de grădină gustoase și sănătoase și vrei să te bucuri cât mai mult de savoarea lor în bucate? Încearcă o rețetă de supă cremă de roșii coapte, cu usturoi și crutoane aromate, perfectă pentru o masă delicioasă.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 4 iulie 2022, 6:12

Roșiile de grădină au o savoare deosebită, sunt cărnoase și pline de vitamine. Te poți bucura de ele cât este vara de lungă. Dar gustul primelor roșii de grădină, coapte natural sub razele soarelui, este inconfundabil. Sunt delicioase simple sau sub formă de salată, dar dau un gust deosebit și supelor, ciorbelor și mâncărurilor scăzute.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Supele cremă sunt foarte apreciate indiferent de sezon. Sunt gustoase, sunt cremoase și frumos colorate, dar și foarte consistente. Pot fi servite calde sau reci, cu pâine prăjită, crutoane aromate sau diferite aluaturi sărate.

Rețetele de supă cremă sunt foarte versatile. Se pot prepara din diferite combinații de legume. Se pot adăuga condimentele și verdețurile preferate. Un exemplu este și această rețetă de supă cremă pe care ți-o oferim mai jos cu listă de ingrediente completă și mod de preparare pas cu pas.

Supă cremă de roșii coapte – Ingrediente

Ai nevoie pentru a prepara această delicioasă supă cremă de ingrediente pentru supă și de ingrediente pentru prepararea crutoanelor.

Reclamă

Pentru supa cremă:

  • 1,5 kg roșii de grădină bine coapte
  • 1 cartof mediu
  • 1 rădăcină mică de țelină
  • 1 ceapă
  • 1 căpățână de usturoi
  • 1 crenguță de cimbru
  • câteva frunze de busuioc
  • 2-3 crenguțe de oregano
  • sare și piper, după gust
  • 2 linguri cu ulei de măsline
  • 1 litru de apă.

Pentru crutoane aromate:

  • 1 franzelă
  • 2 linguri cu ulei de măsline
  • oregano uscat
  • boia de ardei
  • sare și piper
  • pudră de nucșoară
  • 4-5 căței de usturoi.
Reclamă

Rețetă de supă cremă de roșii coapte – Mod de preparare

Începe cu pregătirea ingredientelor pentru supa cremă. Spală bine roșiile și șterge-le cu prosoape de hârtie. Ia o formă de ceramică sau o tavă de cuptor și unge-o cu puțin ulei de măsline. Așază la baza ei rondele de ceapă și crenguța de cimbru. Adaugă roșiile peste ceapă, cu crenguțe cu tot. Pune printre roșii grăunți de usturoi, fără a-i decoji. Stropește totul cu ulei de măsline, presară sare și piper, dar și câteva crenguțe de oregano proaspăt.

Pune tava cu roșiile la cuptor la 200 de grade Celsius pentru 15-20 de minute. Este important să nu desfaci roșiile din crenguțe pentru a nu se stafidi prea mult coaja în timpul tratamentului termic.

Vezi mai multe imagini din timpul preparării supei cremă în GALERIA FOTO!

Vas ceramic alb cu roșii coapte la cuptor pentru supă
Pentru un gust aromat, roșiile se coc împreună cu usturoiul , stropite cu ulei și presărate cu sare, piper, oregano / Shutterstock

Pune o oală cu un litru de apă pe flacăra aragazului. Lasă apa să atingă punctul de fierbere și adaugă o linguriță de sare. Curăță ceapa, cartoful și țelina. Spală-le cu apă rece, toacă-le în cuburi și pune-le în oala de pe aragaz. Lasă legumele să fiarbă până când se pot pasa.

Când ai roșiile coapte și legumele fierte poți prepara delicioasa supă cremă de roșii coapte.

Scurge legumele fierte, într-un vas, dar nu arunca supa. Curăță 3/4 din cantitatea de roșii coapte și adaugă-le peste legumele fierte. Restul de roșii coapte le păstrezi pentru momentul servirii. Curăță și usturoiul copt. Adaugă-l și pe acesta în vas împreună cu rondelele de ceapă. Spală frunzele de busuioc, toacă-le mărunt și adaugă-le în vas. Cu ajutorul unui blender transformă toate aceste ingrediente într-un piure cremos și frumos colorat. Potrivește textura pentru supă cremă cu supa de la legumele fierte.

Suapă de roșii în oală neagră cu capac
Pentru un plus de consistență și cremozitate se adaugă și un cartof în supa cremă / Shutterstock

Cum prepari crutoane aromate

Taie franzela în felii groase de 2 cm, apoi taie feliile în cuburi. Dacă ai timp și adori pâinea de casă, poți prepara franzela după această rețetă.

Pune cuburile de franzelă într-o tavă de cuptor tapetată la interior cu hârtie de copt. Curăță usturoiul, pisează-l presărat cu sare și amestecă-l cu ulei de măsline. Adaugă acest amestec peste cuburile de pâine din tavă. Amestecă bine pentru a se unge toate cuburile de pâine cu mujdeiul de usturoi. Apoi presară oregano uscat și mărunțit, sare, piper, boia de ardei și nucșoară. Mai amestecă odată și pune tava cu crutoane aromate la cuptor pentru 15 minute, la 200 de grade Celsius.

Savurează delicioasa supă cremă de roșii coapte, cu usturoi și crutoane aromate decorată cu roșii întregi, coapte și cu oregano mărunțit. Împărtășește rețeta noastră și prietenelor tale pentru a se bucura și ele de așa supă cremă delicioasă și sănătoasă.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Prințul Harry într-o cămașă albastră în timpul unei conferințe
Divertisment
Prințul Harry a declarat că reședința sa se află în Statele Unite ale Americii. Anunțul a fost făcut după ce s-a aflat că va merge în vizită în Londra
Prințul Harry a declarat că reședința sa se află în Statele Unite ale Americii. Anunțul a fost făcut după ce s-a aflat că va merge în vizită în Londra. Acesta a declarat pentru prima...
2
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
3
David și Victoria Beckham la un eveniment public din 2003
Divertisment
Dovada transformării Victoriei Beckham. Cum arăta chipul ei la începutul relației cu David și cum arată acum, la 50 de ani
Aceasta este dovada transformării victoriei Beckham. Chipul ei s-a schimbat de-a lungul relației sale cu David Beckham. Femeia de afaceri a împlinit vârsta de 50 de ani, iar soțul ei a celebrat-o în mediul...
4
O femeie care vorbește la telefon și vinde anumite lucruri
Horoscop
Zodii care sunt foarte bune la vânzări. Nativii care au latura comercială în natura lor
Anumite trăsături asociate cu diferite semne zodiacale pot influența cât de bine performează în diferite profesii. Când vine vorba de vânzări, unele semne strălucesc mai puternic decât altele. Ai mai jos lista cu zodii...
5
Kim Kardashian într-un costum de baie roz în timp ce este urmată de o întreagă echipă de fotografi pe plajă
Divertisment
Kim Kardashian s-a pus într-o situație penibilă. Cum a reușit diva să ajungă virală în mediul online
Kim Kardashian s-a pus într-o situație penibilă. Diva a ajuns ținta glumelor din mediul online după ce a postat în mediul online mai multe imagini în costum de baie. Vedeta s-a pozat în timp...
PARTENERI
×