Nimic nu face o zi rece mai frumoasă ca un bol cald din supa ta preferată. Fie că este vorba de supă de roșii, tăieței de pui sau supă de ceapă, nutriționiștii recomandă supele pentru numeroasele lor beneficii pentru sănătate.
De ce este sezonul supelor este cel mai bun lucru pentru intestinul tău
Iarna este momentul excelent pentru a te bucura de supă din mai multe motive. Odată cu temperaturile mai scăzute, mulți dintre noi tânjim de obicei după alimente mai calde.
Supele sunt, de asemenea, o masă excelentă, deoarece conțin o mulțime de legume și ingrediente care stimulează sănătatea sistemului imunitar.
Acest lucru te pregătește cu succes pentru sezonul de răceală și gripă. În cele din urmă, supele ajută la creșterea hidratării, ceea ce poate fi util dacă aportul de apă scade în timpul lunilor mai reci.
Fără să-ți dai seama, consumi o mulțime de vitamine, minerale și nutrienți atunci când servești o supă. Supa este plină de legume care susțin sănătatea intestinală. Aceasta oferă o cantitate semnificativă de fibre și probiotice pentru intestinul tău.
Datorită conținutului ridicat de lichide, supele oferă hidratare pentru o digestie mai ușoară. Supele pe bază de oase pot susține, de asemenea, mucoasa intestinală, deoarece supa de oase este bogată în aminoacidul glicină.
În plus, supa este un lichid ușor digerabil, care conține suficienți nutrienți pentru a te simți sătulă, un avantaj major pe care multe alte alimente nu îl pot oferi.
Dacă te confrunți cu probleme digestive sau deficiențe nutriționale, un consum mai mare de supă poate fi exact ceea ce ai nevoie. Poți chiar să obții un plus de probiotice din supele care conțin miso sau un topping de kimchi.





















