Reclamă

Gazpacho. Rețetă de supă rece de roșii, din bucătăria spaniolă

Dacă nu mai știi cu ce să te răcorești în zilele toride de vară, îți recomandăm rețeta Gazpacho, o rețetă de supă rece de roșii, din bucătăria spaniolă. Se preparată din legume crude, predominante fiind roșiile.

Publicat: 2 august 2021, 7:02 / Actualizat: 22 noiembrie 2021, 15:09

Rețeta este originară din regiunea sudică a Spaniei, Andaluzia, dar a fost preluată și adaptată de majoritatea bucătăriilor lumii. În zilele toride de vară, o porție de supă rece de roșii, servită cu câteva cuburi de gheață este ideală pentru hidratare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Poate fi servită ca un prim fel de mâncare în meniul unei zile caniculare, sau poţi savura supa seara, pe post de cină uşoară şi răcoritoare. Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru a prepara un astfel de elixir de sănătate. Interesant și frumos la această rețetă este că poți combina ingredientele după gustul tău. Pornești de la rețeta de bază, pe care ți-o oferim mai jos și o adaptezi în funcție de gust și imaginație.

Rețetă de supă rece de roșii – Ingrediente

  • 1 kg de roșii de grădină, bine coapte
  • 1 ceapă, medie
  • 1 castravete mai mare
  • 2-3 căței de usturoi
  • 1 ardei gras, roșu
  • 1 ardei iute, roșu
  • 1 felie de pâine integrală
  • 1 lingură de oțet de vin roșu
  • câteva frunze de busuioc proaspăt
  • ulei de măsline extravirgin
  • sare și piper, proaspăt măcinate

Rețeta Gazpacho – Mod de preparare

Începi prin a spăla roșiile și castravetele. Lasă-le la scurs, sau șterge-le cu un prosop de hârtie absorbant. Apoi le decojești folosind un curățător de bucătărie, econom. Le toci mai mărunt și le adaugi în recipientul blenderului. Nu uita să oprești câteva bucăți și pentru decorul final al preparatului.

Reclamă

Curăță ceapa și usturoiul, clătește-le cu apă rece și toacă-le mai mărunt. Le adaugi în recipientul blenderului peste roșii și castravete. Spală și cei doi ardei, curăță-i de semințe și nervuri, toacă-i mărunt și adaugă-i la celelalte ingrediente. Oprește și din aceștia pentru decor.

Înmoaie miezul de la felia de pâine în puțină apă rece, stoarce-l și adaugă-l în recipient. Acesta are rol de a definitiva textura supei, dar și de sățietate. Adaugă frunzele de busuioc, oțetul și puțin ulei de măsline și procesează ingredientele cu ajutorul blenderului. Vei obține o pastă omogenă, pe care o treci prin sită pentru a deveni foarte fină. Potrivește gustul cu sare și piper, proaspăt măcinate.

Reclamă

Transferă gazpacho într-un bol și dă-l la rece pentru cel puțin o oră, înainte de a-l servi. În acest timp se vor întrepătrunde toate aromele și gustul supei se va desăvârși.

Servește supa rece de roșii decorată cu legumele oprite și tocate mărunt, cu frunze de busuioc și ulei de măsline. Este delicioasă și, cu siguranță, te va revigora. Este și sănătoasă, dar și hrănitoare, beneficiezi de toate vitaminele și nutrienții din legumele folosite.

Gazpacho, o rețetă deosebită

Noi ți-am prezentat rețeta clasică de gazpacho, tu o poți adapta în funcție de propriile gusturi. Poți adăuga diferite condimente, verdețuri proaspete, dar și diferite semințe. Poți adăuga crutoane aromate, nuci, alune, sau migdale, pentru un gust crocant. Important este să dozezi cantitățile ingredientelor în așa fel încât să obții gustul optim.

Spor la preparat supă rece de roșii și poftă bună la savurat!

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 16 septembrie – 22 septembrie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Schimbările astrale aduc modificări pentru toate zodiile. Horoscopul săptămânii 16 septembrie – 22 septembrie 2024 vine cu surprize în viața personală și profesională. Va avea loc Luna Plină și Eclipsa de Lună în zodia...
2
Porție de plăcintă cu prune pe un șervețel brodat și una pe o farfurie ținută în mâini
Rețete
Plăcintă cu prune și aluat fraged. Un desert simplu și ușor
Această plăcintă cu prune și aluat fraged este un desert clasic, simplu și delicios, perfect pentru sezonul prunelor. Acest tip de plăcintă combină dulceața și aroma prunelor coapte cu textura ușoară și crocantă a...
3
O femeie frumoasă care bea un pahar plin cu apă pentru a se hidrata
Sănătate
Câte pahare de apă sunt recomandate zilnic. Specialiștii au dezvăluit cantitatea necesară pentru a te hidrata
Află câte pahare de apă sunt recomandate zilnic. Pentru o bună funcționare a organismului este important să menții nivelul optim de hidratare. Corpul este alcătuit în proporție de peste 60% din apă. Așadar, apa...
4
O femeie care poartă o rochie albă și stă într-o pădure pentru a ilustra trăsăturile mai puțin cunoscute despre zodii
Horoscop
Trăsături mai puțin cunoscute despre fiecare semn zodiacal. Ce secrete pot ascunde nativii
Există unele trăsături mai puțin cunoscute despre fiecare semn zodiacal. Aceste secrete ale nativilor din zodiac sunt foarte bine păstrate. Astrologii dezvăluie detalii noi despre semnele care ne guvernează destinul. Cu toții cunoaștem „trăsăturile”...
5
Trei mereu copate puse pe o farfurie festivă
Timp liber
Ingredientul secret pentru cele mai bune mere coapte. Cum să prepari rapid desertul preferat al toamnei
Acesta este ingredientul secret pentru cele mai bune mere coapte. Desertul tradițional deschide perfect sezonul de toamnă. Te vei bucura de aromele dulci – acrișoare ale merelor. Descoperă mai departe rețeta simplă și rapidă....
PARTENERI
×