Reclamă

Supă cremă de linte cu chimion

Supa de linte este consistentă, ușor de preparat și în funcție de condimentele pe care le folosești poate căpăta o varietate de arome. O supă cremă de linte cu chimion se prepară ușor și conferă corpului tău proteine de calitate, mai ales în perioada postului.

Publicat: 19 iunie 2021, 7:37 / Actualizat: 22 noiembrie 2021, 15:07

Lintea este o sursă de fibre, acid folic și potasiu, nutrienți ce susțin sănătatea inimii. Potrivit Institutului Național de Sănătate al SUA (NIH), citat de presa internațională, lintea este unul dintre alimentele ce conține cel mai mult potasiu.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Culoarea boabelor de linte poate fi maro, verde și roșu. În cazul acestei rețete recomandarea este să folosești linte de culoare roșie. Lintea roșie este folosită în mod predominant în bucătăria indiană și în cea din Orientul mijlociu. Lintea de culoare roșie se fierbe foarte ușor și masa ta va fi gata în scurt timp.

Supă cremă de linte cu chimion – Ingrediente

250 grame de linte roșie

1 ceapă

1 ardei, poți folosi și ardei iute

Reclamă

1 morcov

100 grame de rădăcină de țelină

chimion

Reclamă

zeama de la o lămâie

sare, boia

pătrunjel

Supă cremă de linte cu chimion – Mod de preparare

Pentru început, speli cele 250 de grame de linte, aproximativ o cană, în mai multe ape.

Urmează apoi să tai mărunt ceapa, morcovul și ardeiul și să le călești într-o lingură de ulei.

Atunci când este gata urmează să adaugi lintea, împreună cu țelina tocată în bucăți, peste care torni aproximativ 2 litri de apă și lași la fiert pentru aproximativ 30-40 de minute, la foc mic.

Îți vei da seama când lintea s-a fiert după consistența cremoasă a acesteia.

Acesta este momentul în care vei folosi blenderul pentru a omogeniza întreaga compoziție. Adaugă jumătate de linguriță de pudră de chimion, zeama de la o lămâie, boia dulce sau iute și sare, după gust.

În farfuria ta cu supă de linte aburindă și frumos mirositoare poți presăra pătrunjel tocat fin.

Nu confunda chimionul cu chimenul

Chimionul este un condiment obținut din semințele plantei Cuminum cyminum, ce face parte din familia pătrunjelului, acesta se folosește în mod preponderent sub formă de pudră. În vreme ce chimenul (Carum carvi) este o plantă din familia feniculului, ale cărei semințe sunt populare drept condiment. Fructele chimenului se aseamănă foarte mult la gust cu anasonul.

Nu numai numele, dar chiar și semințele celor două plante se aseamănă foarte mult; ambele având o formă alungită, fiind de culoare maro și crestate longitudinal.

Pudra de chimion este găsită cu ușurință în multe dintre magazinele alimentare. Chimenul măcinat trebuie păstrat într-un loc răcoros și întunecat, informează thespruceeats.com.

În India, semințele de chimion sunt mestecate pentru a ajuta la digestie, ba chiar servite la finalul meselor în restaurante. Chimionul un conținut ridicat de fier și de antioxidanți. Potrivit studiilor, semințele de chimion ar putea îmbunătăți nivelul colesterolului și ar ajuta la prevenirea diabetului.

Dacă adori supele cremă, îți recomandăm, de asemenea, rețeta noastră de supă cremă de ciuperci cu lapte de cocos, sau cea de supă cremă de legume cu crutoane aromate. Garantăm că vei agrea nespus gustul acestora. Îți urăm poftă bună!

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
fete care se îmbrățișează și zâmbesc pe un fundal alb
Horoscop
Zodii care știu să mențină prietenii de durată. De la cel mai fidel la cel mai absent nativ
Pentru cei mai mulți, relațiile care trec testul timpului sunt cele mai importante pentru fericire. Citește despre acele zodii care știu să mențină prietenii de durată și care este valoarea acestora. Există nativi care...
2
O femeie care poartă o rochie frumoasă și aleargă pentru a ilustra modul în care lasă trecutul în spate
Horoscop
Zodii care lasă trecutul în spate în săptămâna 11 martie – 17 martie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Astrologii au dezvăluit care sunt cele trei zodii care lasă trecutul în spate în săptămâna 11 martie – 17 martie 2024. Acești nativi sunt pregătiți să deschidă un nou capitol în viața lor. Astrele...
3
Brânzoaice trandafir, cu brânză de vaci și stafide
Rețete
Brânzoaice trandafir, cu brânză de vaci și stafide
Pentru momentele în care ai mai mult timp de petrecut în bucătărie și dorești să prepari plăcinte cu brânză, îți recomandăm rețeta de brânzoaice trandafir, cu brânză de vaci și stafide. Chiar dacă petreci...
4
fată frumoasă îmbrăcată cu o pelerină pe un cal într-o pădure
Horoscop
3 zodii care își propun să câștige orice luptă în perioada următoare. Vezi dacă te numeri printre ele
Mulți nativi își doresc să aibă noroc și să fie veghiați de astre, indiferent de situație. Cu toate acestea, 3 zodii care își propun să câștige orice luptă în perioada următoare chiar vor reuși....
5
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 11 martie – 17 martie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Astrologii au pregătit surprize inedite pentru toții nativii din zodiac. Fiecare zi a săptămânii va avea un punct intens pe care zodiile îl vor simți din plin. Horoscopul săptămânii 11 martie – 17 martie...
PARTENERI
×