Supele cremă pot fi alegerea perfectă pentru una dintre mesele principale ale zilei. Se prepară ușor, nu necesită foarte multe ingrediente și sunt adorate chiar și de copii. Chiar și în post se pot prepara supe creme savuroase și sănătoase.
Cât despre ciuperci, sunt ușor de găsit în comerț, sunt hrănitoare, având un conținut bogat de fibre, de minerale și de vitamine. Consumul regulat de ciuperci poate aduce numeroase beneficii pentru sănătatea organismului. Un exemplu ar fi diminuarea riscului de boli cronice ale intestinului sau ale colonului. Fibrele din ciuperci ajută la o digestie bună, iar potasiul prezent în concentrație mare ajută la reglarea tensiunii arteriale.
Îți oferim mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu această delicioasă rețetă de post.
Supă cremă de ciuperci cu lapte de cocos – Ingrediente
- 1 kg ciuperci champignon
- 20 ml ulei de floarea soarelui
- 1 ceapă mare
- 3 căței de usturoi
- 100 ml vin alb sau roșu sec
- 500 ml supă de legume
- 30 gr amidon din porumb, sau făină
- 400 ml de lapte de cocos
- puțin busuioc uscat
- sare și piper, după gust
- 1 legătură de pătrunjel verde
Supă cremă de post – Mod de preparare
Pune o tigaie wok la foc mediu și încălzește uleiul. Curăță ceapa și usturoiul și toacă-le mărunt. Adaugă-le în tigaie și sotează-le timp de 5 minute. Amestecă intens pentru a nu se arde.
Curăță ciupercile de impurități și șterge-le bine cu prosoape de hârtie umezite. Nu le spăla sub jet de apă, pentru a nu pătrunde apa în interiorul lor.