Reclamă

Ciorbă de lobodă roșie cu leuștean

Pentru că este primăvară, iar organismul are nevoie de detoxifiere, dar și de un aport crescut de vitamine, poți beneficia de toate acestea pregătind o ciorbă de lobodă roșie cu leuștean.

Publicat: 29 martie 2021, 14:35

Poți opta pentru loboda verde sau pentru loboda roșie sau poți chiar să le combini. Poți adăuga salată verde sau oricare dintre verdețurile primăverii: spanac, ștevie, urzici. Vei beneficia de o explozie de gusturi, de arome, dar mai ales de vitamine.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Specialiștii în nutriție ne asigură că frunzele de lobodă au un conținut bogat în vitamine și minerale. De menționat sunt vitamina C, vitamina K, calciu, magneziu, fosfor, fier, zinc și seleniu. Însă, pe lângă aportul crescut de vitamine, loboda mai conține proteine și fibre.

Așadar, loboda face parte dintre alimentele nutritive și sănătoase. În plus, aceasta are un conținut caloric redus, deci poate fi consumată și în curele de slăbire.

Îți ofrerim mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru a pregăti și tu o ciorbă de primăvară plină de savoare și vitamine.

Ciorbă de lobodă roșie cu leuștean – Ingrediente

  • 500 gr lobodă roșie
  • 1 buchet de salată verde
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1 țelină mică, cu lujeri și frunze
  • 200 ml suc de roșii
  • 2 l apă
  • 500 ml borș
  • 30 ml ulei
  • sare după gust
  • 1 legătură de leuștean
  • 1 legătură de pătrunjel
Reclamă

Rețetă de ciorbă de lobodă – Mod de preparare

Curăță, spală și toacă în cuburi mici ceapa, morcovul și țelina.

Pune la foc mediu o oală încăpătoare cu 3 litri de apă. Lasă apa să fiarbă până atinge punctul de fierbere și adaugă o linguriță de sare. Amestecă în apă până când sarea se dizolvă. Pune și borșul la fiert în alt vas.

Reclamă

Într-o tigaie, la foc mediu, pune uleiul și lasă-l câteva secunde la încins. Adaugă legumele și călește-le ușor timp de 7-8 minute, până când încep să se pătrundă și se rumenesc ușor. Apoi adaugă-le în apa fierbinte și lasă-le la fiert pe foc mediu, până încep să clocotească.

Între timp, ocupă-te de restul ingredientelor pentru delicioasa ciorbă de lobodă roșie cu leuștean. Spală loboda și toacă frunzele mai grosier. Tocă foarte mărunt și codițele bine spălate. Spală salata verde și toac-o și pe aceasta grosier.

Adaugă totul în oală după ce legumele au fiert aproximativ 10 minute. Spală lujerii de țelină cu frunze cu tot, crestează ușor lujerii longitudinal și adaugă-i întregi în ciorbă. Vor da un gust acrișor și o aroma tare plăcută ciorbei.

Lasă ciorba de lobodă să atingă din nou punctul de fierbere, adaugă borșul și sucul de roșii. Spală frunzele de leuștean și toacă-le mărunt, apoi adaugă-le în ciorbă. Mai lasă ciorba pe foc 5-6 minute, timp în care potrivește-I gustul cu sare, dacă mai necesită.

Stinge focul, lasă ciorba de lobodă să se odihnească 5 minute, apoi adaugă pătrunjelul verde tocat mărunt.

Poți servi ciorba de lobădă cu ardei iute, cu pasta de hrean, sau cu ceapă verde. Este delicioasă, mai ales cu pâine de casă.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
3
O femeie frumoasă care stă în pat și citește mesaje încercând să-și urmărească fostul partener
Horoscop
Zodii care își urmăresc fostul partener. Nativii care nu pot trece cu ușurință peste o despărțire
Există unele zodii care își urmăresc fostul partener. Acești nativi caută orice motiv pentru a vedea ce face persoana de care s-au despărțit. Ei trec mai greu peste momentul despărțirii și nu pot accepta...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
5
O femeie frumoasă care își aplică anticearcăn în timp ce se uită în oglindă
Frumusețe
Când se aplică anticearcănul. Ordinea corectă a produselor de machiaj
Dacă nu ești pasionată de beauty sau ești la început de drum, atunci poate fi copleșitor să începi să te machiezi singură. Cu atât de multă informație este greu să alegi pe cea care...
PARTENERI
×