Poți opta pentru loboda verde sau pentru loboda roșie sau poți chiar să le combini. Poți adăuga salată verde sau oricare dintre verdețurile primăverii: spanac, ștevie, urzici. Vei beneficia de o explozie de gusturi, de arome, dar mai ales de vitamine.
Specialiștii în nutriție ne asigură că frunzele de lobodă au un conținut bogat în vitamine și minerale. De menționat sunt vitamina C, vitamina K, calciu, magneziu, fosfor, fier, zinc și seleniu. Însă, pe lângă aportul crescut de vitamine, loboda mai conține proteine și fibre.
Așadar, loboda face parte dintre alimentele nutritive și sănătoase. În plus, aceasta are un conținut caloric redus, deci poate fi consumată și în curele de slăbire.
Îți ofrerim mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru a pregăti și tu o ciorbă de primăvară plină de savoare și vitamine.
Ciorbă de lobodă roșie cu leuștean – Ingrediente
- 500 gr lobodă roșie
- 1 buchet de salată verde
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 țelină mică, cu lujeri și frunze
- 200 ml suc de roșii
- 2 l apă
- 500 ml borș
- 30 ml ulei
- sare după gust
- 1 legătură de leuștean
- 1 legătură de pătrunjel
Rețetă de ciorbă de lobodă – Mod de preparare
Curăță, spală și toacă în cuburi mici ceapa, morcovul și țelina.
Pune la foc mediu o oală încăpătoare cu 3 litri de apă. Lasă apa să fiarbă până atinge punctul de fierbere și adaugă o linguriță de sare. Amestecă în apă până când sarea se dizolvă. Pune și borșul la fiert în alt vas.