Poți folosi legumele preferate, important este să fie cât mai colorate. Specialiștii în nutriție ne asigură că legumele cu cât sunt mai colorate sunt și mai pline de vitamine.
Este ideală și pentru copii, iar dacă nu agreează legumele tocate cuburi, o poți transforma într-o supă cremă delicioasă, servită cu crutoane. Supele sunt preparatele cele mai recomandate pentru masa de prânz. Sunt gustoase, sunt hrănitoare și hidratante. Sunt și ușor de digerat, deci nu ai motive să le eviți. Dacă optezi pentru o supă cu carne, poți încerca rețeta de supă de pui cu găluște. Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari preparării unei delicioase și sănătoase supe.
Supă de legume plină de savoare și vitamine – Ingrediente
- 1 ceapă galbenă
- 1 ceapă roșie
- 2 morcovi
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 rădăcină de păstârnac
- 1 ardei gras, roșu
- 2 cartofi
- 8-10 păstăi de fasole verde
- 2 roșii
- 1 dovlecel
- sare și piper, după gust
- puțin tarhon uscat
- 30 ml ulei de floarea soarelui
- 1 legătură de pătrunjel verde
Rețetă de supă de legume – Mod de preparare
Începe prin a curăța toate legumele și pune-le în apă rece până când le vei adăuga în supă.
Pune o oală cu 3 litri de apă la fiert și 2-3 linguri de ulei. Adaugă și o linguriță de sare. Apoi ,adaugi pe rând, legumele tocate în cuburi, în funcție de timpul necesar de fierbere, pentru fiecare.
Adaugă mai întâi ceapa galbenă și ceapa roșie. Lasă-le să fiarbă 8-10 minute, la foc mediu. Adaugă apoi morcovii, rădăcina de pătrunjel și pe cea de păstârnac. Lasă-le să fiarbă 6-7 minute, apoi adaugi cartofii, păstăile de fasole verde și dovlecelul. Pentru un aspect mai plăcut, important este ca legumele să fie tocate de dimensiuni aproximativ egale.
Când toate ingredientele din supă cremă de legume plină de savoare și vitamine sunt pătrunse, adaugă roșiile decojite și tocate cuburi. tot acum adaugă și ardeiul gras, tocat cuburi. Ardeiul are perioada de fierbere destul de rapidă, deci se adaugă întotdeauna spre final, pentru a rămâne mai crocant.