Reclamă

Supă de legume plină de savoare și vitamine

Dacă te numeri printre iubitorii de supe sau dacă vrei să pregătești celor dragi un preparat simplu și ușor, îți oferim o rețetă de supă de legume plină de savoare și vitamine. Din multe legume multicolore și câteva condimente necesare, vei obține un preparat gustos și sănătos.

Publicat: 11 mai 2021, 16:05

Poți folosi legumele preferate, important este să fie cât mai colorate. Specialiștii în nutriție ne asigură că legumele cu cât sunt mai colorate sunt și mai pline de vitamine.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Este ideală și pentru copii, iar dacă nu agreează legumele tocate cuburi, o poți transforma într-o supă cremă delicioasă, servită cu crutoane. Supele sunt preparatele cele mai recomandate pentru masa de prânz. Sunt gustoase, sunt hrănitoare și hidratante. Sunt și ușor de digerat, deci nu ai motive să le eviți. Dacă optezi pentru o supă cu carne, poți încerca rețeta de supă de pui cu găluște. Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari preparării unei delicioase și sănătoase supe.

Supă de legume plină de savoare și vitamine – Ingrediente

  • 1 ceapă galbenă
  • 1 ceapă roșie
  • 2 morcovi
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 rădăcină de păstârnac
  • 1 ardei gras, roșu
  • 2 cartofi
  • 8-10 păstăi de fasole verde
  • 2 roșii
  • 1 dovlecel
  • sare și piper, după gust
  • puțin tarhon uscat
  • 30 ml ulei de floarea soarelui
  • 1 legătură de pătrunjel verde

Rețetă de supă de legume – Mod de preparare

Începe prin a curăța toate legumele și pune-le în apă rece până când le vei adăuga în supă.

Reclamă

Pune o oală cu 3 litri de apă la fiert și 2-3 linguri de ulei. Adaugă și o linguriță de sare. Apoi ,adaugi pe rând, legumele tocate în cuburi, în funcție de timpul necesar de fierbere, pentru fiecare.

Adaugă mai întâi ceapa galbenă și ceapa roșie. Lasă-le să fiarbă 8-10 minute, la foc mediu. Adaugă apoi morcovii, rădăcina de pătrunjel și pe cea de păstârnac. Lasă-le să fiarbă 6-7 minute, apoi adaugi cartofii, păstăile de fasole verde și dovlecelul. Pentru un aspect mai plăcut, important este ca legumele să fie tocate de dimensiuni aproximativ egale.

Când toate ingredientele din supă cremă de legume plină de savoare și vitamine sunt pătrunse, adaugă roșiile decojite și tocate cuburi. tot acum adaugă și ardeiul gras, tocat cuburi. Ardeiul are perioada de fierbere destul de rapidă, deci se adaugă întotdeauna spre final, pentru a rămâne mai crocant.

Reclamă

Roșiile se decojesc mai bine și rapid dacă sunt opărite pentru 3 minute în apă clocotită cu puțină sare.

După ce ai adăugat toate legumele în supă, gustă supa și potrivește-i gustul cu sare și piper.

Adaugă și puțin tarhon uscat. Acesta îi va da o aromă tare plăcută și gust ușor acrișor. La final, după stingerea focului, adaugă și pătrunjelul verde spălat și tocat mărunt.

Poți servi delicioasa supă de legume plină de savoare și vitamine cu câteva crutoane de pâine aromate.

Cum faci crutoane de pâine

Taie pâine în cuburi pe care le așezi într-o tavă, pe hârtie de copt. le stropești cu puțin ulei de măsline și presari peste ele ierburi aromate, uscate, usturoi granulat, piper, boia de ardei, sau ce condimente dorești. Dai tava la cuptor la 220 de grade pentru 6-8 minute, sau până când crutoanele se rumenesc și devin crocante.

Spor și poftă bună!

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
fete care se îmbrățișează și zâmbesc pe un fundal alb
Horoscop
Zodii care știu să mențină prietenii de durată. De la cel mai fidel la cel mai absent nativ
Pentru cei mai mulți, relațiile care trec testul timpului sunt cele mai importante pentru fericire. Citește despre acele zodii care știu să mențină prietenii de durată și care este valoarea acestora. Există nativi care...
2
O femeie care poartă o rochie frumoasă și aleargă pentru a ilustra modul în care lasă trecutul în spate
Horoscop
Zodii care lasă trecutul în spate în săptămâna 11 martie – 17 martie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Astrologii au dezvăluit care sunt cele trei zodii care lasă trecutul în spate în săptămâna 11 martie – 17 martie 2024. Acești nativi sunt pregătiți să deschidă un nou capitol în viața lor. Astrele...
3
Brânzoaice trandafir, cu brânză de vaci și stafide
Rețete
Brânzoaice trandafir, cu brânză de vaci și stafide
Pentru momentele în care ai mai mult timp de petrecut în bucătărie și dorești să prepari plăcinte cu brânză, îți recomandăm rețeta de brânzoaice trandafir, cu brânză de vaci și stafide. Chiar dacă petreci...
4
fată frumoasă îmbrăcată cu o pelerină pe un cal într-o pădure
Horoscop
3 zodii care își propun să câștige orice luptă în perioada următoare. Vezi dacă te numeri printre ele
Mulți nativi își doresc să aibă noroc și să fie veghiați de astre, indiferent de situație. Cu toate acestea, 3 zodii care își propun să câștige orice luptă în perioada următoare chiar vor reuși....
5
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 11 martie – 17 martie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Astrologii au pregătit surprize inedite pentru toții nativii din zodiac. Fiecare zi a săptămânii va avea un punct intens pe care zodiile îl vor simți din plin. Horoscopul săptămânii 11 martie – 17 martie...
PARTENERI
×