Reclamă

Supă cremă de cartofi dulci, aromată cu ghimbir și usturoi

Pentru că în sezonul rece sunt foarte căutate rețetele de supă cremă, îți recomandăm să încerci rețeta de supă cremă de cartofi dulci, aromată cu ghimbir și usturoi. Este gustoasă, consistentă și foarte hrănitoare.

Publicat: 11 octombrie 2021, 7:17 / Actualizat: 22 noiembrie 2021, 15:07

Avantajul supelor cremă este acela că poți combina ingredientele preferate după propriul gust. În plus, le vor adora și copii pentru că sunt cremoase și nu se mai văd ingredientele ce le compun. Gustul dulce al cartofilor dulci este completat de gustul acrișor al sucului de portocală și dens, înțepător al ghimbirului și usturoiului. O nebunie de gusturi și arome ce te cuceresc instant.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Urmărește mai jos rețeta completă cu listă de ingrediente și mod de preparare pas cu pas, pentru a prepara și tu o astfel de supă cremă.

Supă cremă de cartofi dulci – Ingrediente

  • 750 gr cartofi dulci;
  • 150 gr morcovi;
  • 1 ceapă mare;
  • 2-3 căței de usturoi;
  • 15 gr ghimbir răzuit;
  • 1250 ml supă de pui sau de legume;
  • 200 ml smântână de gătit;
  • sucul de la o portocală;
  • 50 gr unt;
  • 2 linguri de ulei;
  • Sare și piper;
  • boia de ardei și rondele de chives pentru decor.

Rețetă de supă cremă de cartofi dulci – Mod de preparare

Începi prin a pregăti toate ingredientele, să le ai la îndemână când pornești aragazul. Ingredientele se vor prepara într-un timp scurt, deci este necesar să le ai deja pregătite. Curăță ceapa, usturoiul, morcovii și cartofii și toacă-le mărunt. Curăță și ghimbirul și răzuiește-l fin.

Reclamă

Pune untul la topit cu puțin ulei într-o oală încăpătoare. Când untul este topit, adaugă ceapa curățată și tocata mărunt. Las-o să se caramelizeze, amestecând-o pentru a nu se arde. Adaugă usturoiul și amestecă-l cu ceapa pentru câteva secunde, să-și degaje bine aroma. Apoi adaugă cartofii și morcovii, amestecă continuu pentru a trece toate ingredientele prin untul din oală.

Toarnă supa de legume sau de pui, las-o să fiarbă până când se formează spumă. Aceasta trebuie înlăturată constant cu o spumieră. Acoperi oala cu capac și lași supa să fiarbă la foc mic pentru aproximativ 15-20 de minute.

La final de fierbere, adaugă sare și piper, ghimbirul răzuit și sucul de portocală. Pune aceste ingrediente treptat și gustă supa, astfel îi potrivești gustul după cum îți place.

Reclamă

Ridică oala de pe foc, lasă supa să se tempereze puțin și treci totul printr-un blender. Pune din nou supa să fiarbă și adaugă smântâna de gătit. Mai lasă supa cremă de cartofi dulci să fiarbă 8-10 minute, amestecând continuu.

În timpul servirii adaugă în bolul cu supă cremă de cartofi dulci rondele de chives, sau ceapă verde, pentru un plus de prospețime. Presară și puțină boia de ardei pe deasupra, pentru o pată de culoare. Servește supa cremă fierbinte, cu crutoane aromate, sau cu diverse aluaturi crocante.

Îți oferim și o rețetă de crutoane aromate, simplă și rapid de preparat.

Iată câteva dintre beneficiile consumului de cartofi dulci

Cartofii dulci au un conținut bogat in potasiu, mineral cu rol în moderarea efectelor sodiului asupra organismului. Consumul acestora este benefic în reglarea tensiunii arteriale. În același timp echilibrează și proporția de acizi și baze din organism.

Cartofii dulci conțin și o cantitate mare de vitamina C, cu rol în întărirea sistemului imunitar. Consumând în mod regulat cartofi dulci, organismul se poate apăra mult mai bine împotriva virusurilor și bacteriilor.

Consumul de cartofi dulci poate duce la îmbunătățirea funcției vizuale, datorita conținutului ridicat de vitamina A. Tot la sănătatea ochilor contribuie și vitaminele C si E conținute de cartofii dulci și previn apariția afecțiunilor degenerative.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
3
O femeie frumoasă care stă în pat și citește mesaje încercând să-și urmărească fostul partener
Horoscop
Zodii care își urmăresc fostul partener. Nativii care nu pot trece cu ușurință peste o despărțire
Există unele zodii care își urmăresc fostul partener. Acești nativi caută orice motiv pentru a vedea ce face persoana de care s-au despărțit. Ei trec mai greu peste momentul despărțirii și nu pot accepta...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
5
O femeie frumoasă care își aplică anticearcăn în timp ce se uită în oglindă
Frumusețe
Când se aplică anticearcănul. Ordinea corectă a produselor de machiaj
Dacă nu ești pasionată de beauty sau ești la început de drum, atunci poate fi copleșitor să începi să te machiezi singură. Cu atât de multă informație este greu să alegi pe cea care...
PARTENERI
×