Rețeta faimoasă acum în întreaga lume a fost inventată de fapt de o bloggeriță finlandeză, Jenni Hayrinen, ce a publicat-o pentru prima dată pe blogul ei, Liemessa.
Rețeta originală a fost postată pe blog în urmă cu un an și jumătate, în limba finlandeză și a devenit extrem de populară în întregul stat. Articolul în care este prezentată rețeta a avut peste 2,7 milioane de vizualizări. În situația în care Finlanda are o populație de 5,5 milioane de locuitori.
Mai departe, bloggerița americană grilledcheesesocial l-a rugat pe iubitul ei finlandez să traducă rețeta în limba engleză, iar de acolo lucrurile au luat amploare. Canalele de socializare au fost invadate de videoclipuri cu tot felul de variațiuni ale acestei rețete de succes. Iată însă care este varianta originală.
Paste cu brânză feta și roșii cherry la cuptor – Ingrediente
Această cantitate de ingrediente este necesară pentru a prepara patru porții de paste.
- 450 grame de paste de grâu integral
- 200 grame de brânză feta grecească
- 120 mililitri de ulei de măsline
- jumătate de linguriță de fulgi de chilli
- 500 grame de roșii cherry
- 4 căței de usturoi (opțional)
- piper negru
- sare
- frunze proaspete de busuioc
Paste cu brânză feta și roșii cherry la cuptor – Mod de preparare
Toarnă puțin ulei de măsline pe fundul unei tăvi de copt. Așează apoi bucata de brânză feta chiar în mijlocul tăvii. Presară deasupra fulgii de chilli, poți folosi chiar ardei iute proaspăt, tocat mărunt. Toarnă apoi peste restul uleiului de măsline.
Adaugă roșiile cherry, pe care le amesteci bine în ulei. Asezonează cu sare și piper.