Indiferent dac[ optezi pentru mazărea proaspătă sau cea congelată, supa cremă va fi foarte gustoasă și consistentă. Mazărea este bogată din punct de vedere nutrițional, conține numeroase vitamine, minerale și fibre. Este o sursă excelentă de acid folic, dar și de de acid ascorbic, vitamina K, vitamina A, calciu și zinc. Mazărea este un aliment cu puține calorii, dar cu un conținut substanțial de proteine și de fibre.
Avantajul rețetelor cu mazăre, pe lângă gustul deosebit și sățietate, este acela că se prepară într-un timp scurt. Boabele de mazăre nu necesită timp îndelungat de fierbere precum cele de fasole, de exemplu. În maxim 15 minute acestea sunt pătrunse și își degajă gustul în preparate.
Dacă te-am convins să prepari rețeta de supă cremă, îți oferim mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas.
Supă cremă de mazăre cu mentă – Ingrediente
- 500 gr mazăre, boabe
- 2 bucăți ceapă albă sau roșie
- 25 gr unt
- 1 linguriță cu ulei de măsline
- sare și piper, după gust
- 250 ml supă concentrată de legume
- 200 ml smântână lichidă sau lapte de cocos
- 3-4 fire de mentă cu lujeri și frunze
- sucul de la o lămâie
- 1 linguriță de zahăr
- smântână și crutoane pentru servit.
Supă cremă de mazăre cu mentă – Mod de preparare
Dacă nu ai supa de legume, poți să începi cu prepararea acesteia. Pune o oală cu 500 ml de apă pe flacăra aragazului și las-o să atingă punctul de fierbere. Adaugă o linguriță de sare și amestecă pentru a se dizolva. Apoi, adaugă 1 ceapă curățată și tocată mărunt, 1-2 morcovi tăiați în bucăți mai mici, 1 rădăcină de pătrunjel, una de păstârnac și puțină țelină. Acoperă oala cu capac și fierbe legumele pentru maxim 30 de minute. Acestea își vor lăsa savoarea și aromele în supă. Scurge supa, iar legumele le poți transforma într-un piure delicios.
Cum prepari supa cremă din mazăre
Pune untul într-o crăticioară împreună cu uleiul de măsline. Așază crăticioara pe flacăra aragazului și lasă untul să se topească. Curăță ceapa, toac-o mărunt și pune-o la călit în unt. Amestecă pentru a nu se arde și adaugă zahărul. Astfel, ceapa se va carameliza și va avea un gust plăcut. Adaugă boabele de mazăre clătite cu apă rece, apoi toarnă supa de legume fierbinte.