O astfel de alternativă sănătoasă o constituie migdalele, din care poți prepara o băutură vegetală sănătoasă și gustoasă.
Laptele vegetal este bogat în nutrienți esențiali pentru organism, precum magneziu, potasiu, calciu, fier, fibre, fosfor, vitamina E etc. Nu conține lactoză, grăsimi saturate și nici colesterol. Are un indice glicemic redus și conține foarte puține calorii.
Rețeta este foarte ușoară, ingredientele sunt puține, iar costurile sunt minime. Poți savura laptele vegetal din migdale după gustul propriu: simplu sau îndulcit, mai concentrat, cu arome sau fără. În plus, îl poți folosi și în prepararea deserturilor, ca înlocuitor al laptelui de origine animală.
Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu lapte vegetal, delicios și sănătos. Descoperă și de ce e mai bine să consumi migdale după ce au fost înmuiate în apă.
Lapte de migdale preparat în casă – Ingrediente
- 250 gr migdale crude
- 1500 ml apă rece
- un praf de sare
- arome la alegere
- miere sau îndulcitori naturali.
Rețetă de lapte vegetal din migdale – Mod de preparare
Cântărește mai întâi migdalele, apoi clătește-le cu apă rece pentru a îndepărta impuritățile de pe ele.
Pune migdalele într-un bol și adaugă peste ele 500 de mililitri de apă rece. Acoperă bolul cu un ștergar curat sau cu un tifon. Lasă migdalele în apă rece de seara până dimineața. În acest interval de timp, migdalele se vor hidrata și vor absorbi aproape toată apa. Cu cât se hidratează mai bine migdalele, cu atât acest lapte de migdale preparat în casă va fi mai cremos.