Reclamă

Lapte de migdale preparat în casă

Pentru că laptele vegetal este o alternativă sănătoasă care poate înlocui laptele animal în perioadele de post și nu numai, îți oferim o rețetă de lapte de migdale preparat în casă. Atunci când îți dorești să adopți un stil de viață sănătos sau doar să respecți zilele de post, poți apela cu încredere la ingredientele vegetale pe care le poți procesa în casă.

Publicat: 16 martie 2022, 6:29

O astfel de alternativă sănătoasă o constituie migdalele, din care poți prepara o băutură vegetală sănătoasă și gustoasă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Laptele vegetal este bogat în nutrienți esențiali pentru organism, precum magneziu, potasiu, calciu, fier, fibre, fosfor, vitamina E etc. Nu conține lactoză, grăsimi saturate și nici colesterol. Are un indice glicemic redus și conține foarte puține calorii.

Rețeta este foarte ușoară, ingredientele sunt puține, iar costurile sunt minime. Poți savura laptele vegetal din migdale după gustul propriu: simplu sau îndulcit, mai concentrat, cu arome sau fără. În plus, îl poți folosi și în prepararea deserturilor, ca înlocuitor al laptelui de origine animală.

Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu lapte vegetal, delicios și sănătos. Descoperă și de ce e mai bine să consumi migdale după ce au fost înmuiate în apă.

Lapte de migdale preparat în casă – Ingrediente

  • 250 gr migdale crude
  • 1500 ml apă rece
  • un praf de sare
  • arome la alegere
  • miere sau îndulcitori naturali.
Reclamă

Rețetă de lapte vegetal din migdale – Mod de preparare

Cântărește mai întâi migdalele, apoi clătește-le cu apă rece pentru a îndepărta impuritățile de pe ele.

Pune migdalele într-un bol și adaugă peste ele 500 de mililitri de apă rece. Acoperă bolul cu un ștergar curat sau cu un tifon. Lasă migdalele în apă rece de seara până dimineața. În acest interval de timp, migdalele se vor hidrata și vor absorbi aproape toată apa. Cu cât se hidratează mai bine migdalele, cu atât acest lapte de migdale preparat în casă va fi mai cremos.

Reclamă

A doua zi scurge bine migdalele de apa în care au stat și mai clătește-le odată cu apă rece. Este important să înlături apa în care au stat migdalele, deoarece conține un acid care inhibă capacitatea organismului de a absorbi nutrienții din lapte. Dacă ai timp și răbdare, poți curăța migdalele de coajă, pentru a obține un lapte fin și alb.

Vezi mai multe imagini cu laptele de migdale în GALERIA FOTO!

Lapte de migdale în bolul unui blender electric
Apa se adaugă treptat peste migdalele măcinate, pentru a obține textura dorită / Shutterstock

Migdalele scurse, clătite și curățate (opțional) se pun în recipientul unui blender electric. Adaugă peste ele și 500 ml de apă rece. Procesează migdalele până când se mărunțesc foarte fin. Mai adaugă treptat aproximativ 500 ml de apă rece. Adaugă apă până când obții un lapte fluid, dar cremos. Nu îl dilua în exces.

Pune laptele de migdale într-o strecurătoare acoperită cu un tifon curat. Lasă laptele să se scurgă bine prin tifon, apoi stoarce bine și tifonul cu pasta de migdale din el. Adaugă un praf de sare în lapte pentru a-i intensifica gustul. Poți să-l aromatizezi și să-l îndulcești după gust.

Cum poți servi laptele de migdale

Laptele vegetal se poate servi ca atare la mic dejun. Se poate amesteca cu cereale, se poate adăuga în cafea, în compoziția pentru clătite, prăjituri sau pentru orice alte preparate care necesită lapte.

Resturile de migdale nu se aruncă. Se pun la uscat pe o coală de hârtie și se folosesc la prepararea fursecurilor sau la decorarea prăjiturilor.

Dacă nu ai idee cum să folosești resturile de migdale îți oferim și o rețetă de fursecuri Amaretti. Sunt fursecuri italienești, preparate din migdale măcinate.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×