Reclamă

Piure de urzici cremos și delicios

Pentru a profita din plin de beneficiile urzicilor primăvara, nu ezita să le incluzi în meniurile tale zilnice. Îți oferim o rețetă de piure de urzici cremos și delicios, perfectă pentru o masă de prânz sănătoasă.

Publicat: 3 mai 2022, 6:28 / Actualizat: 13 martie 2024, 12:41

Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente și nici nu trebuie să petreci un timp îndelungat în bucătărie pentru a te bucura de un asemenea preparat gustos și sănătos. În plus, includerea urzicilor în alimentație poate avea beneficii asupra sănătății organismului tău.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Potrivit specialiștilor în nutriție, consumul de urzici ajută la detoxifierea și regenerarea organismului, luptă împotriva anemieo și a stărilor de astenie, dar și împotriva bacteriilor. Urzicile au și proprietăți analgezice, fiind bogate în fier şi magneziu.

Mâncărurile din urzici sunt variate, dar toate au un punct comun: se prepară ușor și rapid. Urmărește mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru a te bucura și tu de gustul cremos și delicios al celui mai simplu piure din urzici.

Piure de urzici cremos și delicios – Ingrediente

  • 750 gr urzici
  • 1,5 litri de apă pentru opărit
  • 1 legătură de ceapă verde
  • 1-2 fire de usturoi verde
  • 1 lingură de ulei
  • 20 gr unt
  • 200 ml lapte fierbinte
  • sare și piper, după gust
  • opțional, puțină pudră de nucșoară.
Reclamă

Rețetă de piure din urzici – Mod de preparare

Începe cu pregătirea urzicilor, care necesită atenție deosebită. Curăță urzicile de impurități și de lujerii maturi, folosind mănuși chirurgicale pentru a te feri de înțepăturile acestora. Frunzele urzicilor înțeapă și dau senzația de arsură în contact cu pielea.

După ce le-ai curățat, spală urzicile în 4-5 ape reci sau până când ultima apa iese limpede și fără impurități. Frunzele urzicilor sunt aspre și rețin asupra pe suprafața lor nisip sau alte impurități aduse de vânt. Este indicat să speli urzicile în cât mai multe ape și să te asiguri că sunt foarte curate înainte de a le consuma.

Pune o oală cu 1,5 litri de apă la fiert. Lasă apa să atingă punctul de fierbere și scufundă urzicile în ea. Apasă bine urzicile în interiorul apei cu o spatulă sau cu o spumieră. Lasă-le să se opărească timp de 1-2 minute. Scoate-le într-o sită și lasă-le la scurs.

Reclamă

Cum prepari piure de urzici cremos și delicios

Curăță și spală ceapa verde și usturoiul verde și toacă-le mărunt.

Pune o tigaie pe flacăra aragazului și adaugă o lingură de ulei. Lasă-l să se înfierbânte apoi adaugă ceapa și usturoiul verde. Adaugă și o parte din unt și amestecă bine ingredientele pentru a se pătrunde în grăsimea încinsă.

Toacă mărunt urzicile scurse și adaugă-le în tigaie. Amestecă intens pentru a se întrepătrunde bine toate aromele. Presară sare pentru a le intensifica gustul, dar și puțin piper. Opțional, poți adăuga și puțină pudră de nucșoară. Va oferi piureului de urzici o aromă excelentă.

Într-un alt vas, pune laptele la fiert. Lasă-l până când atinge punctul de fierbere și stinge focul. Ridică tigaia cu urzici de pe cealaltă flacără de aragaz. Transferă urzicile în recipientul unui blender și procesează-le cât sunt fierbinți, adăugând și restul de unt. Adaugă treptat și laptele fierbinte. Adaugă lapte până când obții consistența unui piure cremos. Trece piureul de urzici prin sită, dacă îl dorești foarte fin.

Servește piureul cald, cu pâine prăjită sau crutoane aromate. Este delicios și servit cu ouă ochiuri sau cu ouă fierte.

Vezi mai multe imagini cu piureul de urzici în GALERIA FOTO!

Piure de urzici cremos și delicios în bol alb cu ou fiert
Pentru un plus de consistență, piureul de urzice poate fi servit cu ouă ochiuri sau ouă fierte / Shutterstock

Dacă te-am convins să incluzi urzicile în meniurile tale de primăvară îți oferim și o rețetă de ciorbă de urzici gustoasă și sănătoasă.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×