Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente și nici nu trebuie să petreci un timp îndelungat în bucătărie pentru a te bucura de un asemenea preparat gustos și sănătos. În plus, includerea urzicilor în alimentație poate avea beneficii asupra sănătății organismului tău.
Potrivit specialiștilor în nutriție, consumul de urzici ajută la detoxifierea și regenerarea organismului, luptă împotriva anemieo și a stărilor de astenie, dar și împotriva bacteriilor. Urzicile au și proprietăți analgezice, fiind bogate în fier şi magneziu.
Mâncărurile din urzici sunt variate, dar toate au un punct comun: se prepară ușor și rapid. Urmărește mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru a te bucura și tu de gustul cremos și delicios al celui mai simplu piure din urzici.
Piure de urzici cremos și delicios – Ingrediente
- 750 gr urzici
- 1,5 litri de apă pentru opărit
- 1 legătură de ceapă verde
- 1-2 fire de usturoi verde
- 1 lingură de ulei
- 20 gr unt
- 200 ml lapte fierbinte
- sare și piper, după gust
- opțional, puțină pudră de nucșoară.
Rețetă de piure din urzici – Mod de preparare
Începe cu pregătirea urzicilor, care necesită atenție deosebită. Curăță urzicile de impurități și de lujerii maturi, folosind mănuși chirurgicale pentru a te feri de înțepăturile acestora. Frunzele urzicilor înțeapă și dau senzația de arsură în contact cu pielea.
După ce le-ai curățat, spală urzicile în 4-5 ape reci sau până când ultima apa iese limpede și fără impurități. Frunzele urzicilor sunt aspre și rețin asupra pe suprafața lor nisip sau alte impurități aduse de vânt. Este indicat să speli urzicile în cât mai multe ape și să te asiguri că sunt foarte curate înainte de a le consuma.
Pune o oală cu 1,5 litri de apă la fiert. Lasă apa să atingă punctul de fierbere și scufundă urzicile în ea. Apasă bine urzicile în interiorul apei cu o spatulă sau cu o spumieră. Lasă-le să se opărească timp de 1-2 minute. Scoate-le într-o sită și lasă-le la scurs.