Reclamă

Spanac cu usturoi și lămâie, servit cu ouă ochi

Pentru una dintre mesele principale ale zilei îți recomandăm o delicioasă rețetă de spanac cu usturoi și lămâie, servit cu ouă.

Publicat: 16 iulie 2021, 7:13 / Actualizat: 16 iulie 2021, 17:50

Spanacul este un aliment foarte recomandat de către specialiștii în nutriție, datorită conținutului bogat în vitamine și minerale. Printre vitaminele conținute de acesta se numără vitamina A, vitamina B6, vitamina C și vitamina K. Este considerat un super-aliment, fiind bogat și în luteină, xantină și clorofilină, dar și pentru că are un conținut scăzut de grăsimi. Spanacul conține fibre insolubile, necesare bunei funcționări a sistemului digestiv, fibre care mențin senzația de sațietate. Consumat frecvent, spanacul poate crește vitalitatea, combate oboseala și îmbunătățește calitatea sângelui.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Dacă te-am convins cu aceste câteva dintre proprietățile benefice ale spanacului, urmărește mai jos o rețetă delicioasă de spanac, cu lista completă de ingrediente și modul de preparare prezentat pas cu pas. Este un preparat rapid și gustor, pe care îl poți include și tu în alimentație.

Spanac cu usturoi și lămâie – Ingrediente

  • 1 kilogram de spanac
  • 7-8 căței de usturoi
  • 3-4 linguri de ulei
  • 2 buc. ceapă
  • 2 linguri de făină
  • sucul de la o lămâie
  • sare și piper, după gust
  • 5-6 frunze de busuioc verde
  • ouă

Rețetă de spanac cu usturoi și lămâie – Mod de preparare

Începe prin a spăla bine frunzele de spanac și a le pune într-o sită, la scurs. Curăță ceapa și usturoiul, clătește-le cu apă rece și toacă-le mărunt.

Reclamă

Pune o tigaie cu 2 linguri de ulei la încins și călește în ea o ceapă cu o parte din usturoi. Amestecă bine ingredientele, până se pătrund ușor și își schimbă culoarea. Adaugă spanacul și amestecă-l bine cu ingredientele din tigaie. Lasă-l la preparat aproximativ 10 minute, timp în care amesteci constant.

Pune o altă tigaie la foc, adaugă 2 linguri de ulei și călește restul de ceapă cu usturoi. Amestecă făina cu 3-4 linguri de apă rece și adaug-o în tigaie, când ceapa și usturoiul sunt pătrunse. Știi că ingredientele sunt pătrunse când devin sticloase și se sfărâmă dacă le apeși cu furculița. Nu necesită preparare îndelungată pentru a nu căpăta gust de prăjeală.

Amestecă bine făina cu ceapa și usturoiul, iar dacă se hidratează și se îngroașă foarte mult, mai adaugă câte puțină apă fierbinte. Adaugi apă până obții o consistență ușor fluidă a sosului.

Reclamă

Asezonează sosul cu sare și piper, dar și cu sucul de la o lămâie. Adaugă acest sos peste spanacul din cealaltă tigaie și mai lasă preparatul pe foc 4-5 minute, să se întrepătrundă bine gusturile. Spre final, adaugă și frunzele de busuioc verde, tocate mărunt.

Între timp, prepară și ouă ochiuri pentru a le savura împreună cu mâncarea de spanac cu usturoi și sos de lămâie. Poți opta pentru a prepara ouă fierte moi sau chiar ouă poșate.

Spanac cu usturoi și lămâie, servit cu ou ochi
Spanacul cu usturoi și lămâie, este delicios alături de un ou ochi / Shutterstock

Nu uita că, potrivit specialiștilor în nutriție, este recomandat să mănânci între unul și trei ouă pe zi. Consumate cu regularitate, ouăle pot avea efecte benefice asupra sănătății organismului tău.

Poșate, fierte sau gătite sub formă de omletă, ouăle reprezintă micul dejun perfect pentru majoritatea dintre noi. Deși unii sunt de părere că nivelul ridicat de colesterol conținut de gălbenușul unul ou poate fi dăunător, specialiștii sunbliniază ca moderația este soluția pentru a avea o dietă echilibrată, scrie Timesofindia.com.

Spor și poftă bună!

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie care împinge cu mâna o gogoașă și alege să consume un măr
Sănătate
Dieta cu mere. Cum poți să slăbești 7 kilograme într-o săptămână
Pierderea în greutate nu este atât de ușoară pe cât pare, mai ales că revenirea la o viață normală poate duce la acumularea rapidă a kilogramelor pierdute cu atât de mult efort. Exercițiile, dietele...
2
Vinete Papoutsakia în farfurie, alături de cuțit și furculiță
Rețete
Vinete Papoutsakia. Rețetă delicioasă din bucătăria grecească
Pentru că este sezonul vinetelor, iar gustul lor este delicios acum, nu ezita să le incluzi în cât mai multe preparate culinare. Pe lângă clasicele rețete de salate sau zacuscă, încearcă și rețeta de...
3
Bianca Censori și Kanye West în timp ce stau de vorbă în fața mașinii lor
Divertisment
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă atunci când apare în public. De data aceasta a fost surprinsă de paparazzi...
4
O femeie fericită care mănâncă iaurt dimineața
Sănătate
Ce se întâmplă în organism dacă mănânci iaurt în fiecare zi timp de o săptămână. Schimbările care se pot produce
Află ce se întâmplă în organism dacă mănânci iaurt zilnic, timp de o săptămână. Iaurtul este un aliment extrem de versatil, pe care îl poți mânca în asociere cu multe alimente. De exemplu, dimineața,...
5
Un cuplu de îndrăgostiți care stau unul în brațele celuilalt și se privesc în ochi la apus
Horoscop
4 zodii cunoscute pentru dragostea lor necondiționată. Nativii care iubesc cu sinceritate
Astrologii spun că există 4 zodii cunoscute pentru dragostea lor necondiționată. Acești nativi iubesc cu sinceritate și nu își pun niciodată sentimentele pentru partener la îndoială. Ei sunt nativii care te vor face să...
PARTENERI
×