Nu lăsa sezonul urzicilor să treacă fără să profiți din plin de beneficiile lor. După mesele copioase servite în perioada Sărbătorilor Pascale, este chiar indicat să încerci și preparate ușoare, realizate din ingrediente sănătoase și nutritive, așa cum sunt urzicile.
Urzicile au un conținut bogat de fier, un mineral cu un rol foarte important în sănătatea organismului. O porție generoasă de urzici poate împiedica apariția anemiei, a stărilor de oboseală și astenie. Consumul regulat de urzici, mai ales primăvara, asigură funcționarea optimă a sistemului imunitar.
Printre multiplele beneficii ale consumului de urzici mai amintim: îmbunătățirea activității cardiace, ameliorarea rinitelor alergice, dar și efectul laxativ și diuretic. Pe lângă consumul de urzici, nutriționiștii recomandă să incluzi în dieta ta si leurda.
Dacă te-am convins cu aceste proprietăți ale urzicilor, îți oferim mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara o rețetă de primăvară gustoasă și sănătoasă.
Ciorbă de urzici – Ingrediente
- 500 gr urzici
- 2 bucăți de ceapă albă
- 1 morcov mare
- puțin hrean proaspăt sau 1 linguriță cu pastă de hrean
- 250 ml suc de roșii
- 2,5 litri de apă
- 2-3 linguri de ulei
- 1 linguriță de sare
- 1 legătură de leuștean
- suc de lămâie, după gust.
Rețetă de ciorbă de urzici – Mod de preparare
Înainte de a porni aragazul pentru a prepara ciorba, pregătește toate ingredientele pentru a le avea la îndemână.
Spală bine urzicile în 4-5 ape pentru a elimina toate impuritățile care se prind de frunzele lor. Acestea sunt pline de asperități și pot reține pe surprafața lor nisip sau praf. Nu uita să folosești mănuși chirurgicale atunci când speli urzicile, pentru a te feri de înțepăturile acestora. Lasă urzicile la scurs într-o sită și ocupă-te de celelalte ingrediente.