Frunzele de leurdă sunt de culoare verde și de cele mai multe ori au un luciu specific. Acestea cresc direct din pământ fără a avea o tulpină. Frunzele leurdei sunt de regulă cărnoase, iar de multe ori alături de acestea cresc și niște flori mici și albe.
Beneficiile consumului de leurdă
Leurda are un gust distinctiv de usturoi și poate fi ușor de recunoscut datorită acestuia. De cele mai multe ori oamenii preferă să consume leurda primăvara deoarece atunci este proaspătă și în plin sezon. Leurda poate fi folosită atât în pregătirea preparatelor culinare, cât și ca plantă medicinală. Cele mai multe gospodine aleg să folosească leurda în prepararea salatelor datorită aromei sale specifice.
Toți nutrienții acestei plante se găsesc în frunzele verzi și lucioase ale acesteia. Beneficiile consumului de leurdă pentru sănătate se datorează conținutului mare de vitaminele A, C, calciu, fier, fosfor și natriu.
Conform publicației The Guardian, leurda are beneficii antibacteriene, antiinflamatorii și antiseptice. Totodată, consumul de leurdă ajută la stimularea capacității de memorare. Consumul usturoiului sălbatic ajută la reglarea presiunii arteriale și previne apariția bolilor de inimă.
Efectele leurdei sunt similare cu cele ale usturoiului, prin urmare ea este recomandată ca un aliat de nădejde împotriva virozelor. Efectul detoxifiant al leurdei se poate vedea atât în silueta pe care o ai cât și în aspectul mult mai luminos al tenului tău.
Cum se poate consuma leurda
Pentru a simți beneficiile consumului de leurdă aceasta se recomandă să fie folosită în prepararea salatelor și nu numai.
Usturoiul sălbatic poate fi consumat proaspăt în prepararea salatelor de primăvară. Cu toate acestea, gospodinele pot să se bucure și de un suc răcoritor de leurdă.