Reclamă

Beneficiile consumului de leurdă. De ce e recomandat să o incluzi în dieta ta

Leurda este cunoscută de cei mai mulți sub denumirea de usturoi sălbatic. Este o plantă care crește în perioada primăverii și poate fi un deliciu folosită în pregătirea diferitelor preparate culinare. Aceasta se deosebește de celelalte plante datorită gustului și mirosului care sunt extrem de asemănătoare cu cele ale usturoiului. Află mai multe despre beneficiile consumului de leurdă pentru sănătate și de ce este indicat să o incluzi în dieta ta.

Publicat: 1 aprilie 2022, 7:08

Frunzele de leurdă sunt de culoare verde și de cele mai multe ori au un luciu specific. Acestea cresc direct din pământ fără a avea o tulpină. Frunzele leurdei sunt de regulă cărnoase, iar de multe ori alături de acestea cresc și niște flori mici și albe.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Beneficiile consumului de leurdă

Leurda are un gust distinctiv de usturoi și poate fi ușor de recunoscut datorită acestuia. De cele mai multe ori oamenii preferă să consume leurda primăvara deoarece atunci este proaspătă și în plin sezon. Leurda poate fi folosită atât în pregătirea preparatelor culinare, cât și ca plantă medicinală. Cele mai multe gospodine aleg să folosească leurda în prepararea salatelor datorită aromei sale specifice.

Toți nutrienții acestei plante se găsesc în frunzele verzi și lucioase ale acesteia. Beneficiile consumului de leurdă pentru sănătate se datorează conținutului mare de vitaminele A, C, calciu, fier, fosfor și natriu.

Conform publicației The Guardian, leurda are beneficii antibacteriene, antiinflamatorii și antiseptice. Totodată, consumul de leurdă ajută la stimularea capacității de memorare. Consumul usturoiului sălbatic ajută la reglarea presiunii arteriale și previne apariția bolilor de inimă.

Reclamă

Efectele leurdei sunt similare cu cele ale usturoiului, prin urmare ea este recomandată ca un aliat de nădejde împotriva virozelor. Efectul detoxifiant al leurdei se poate vedea atât în silueta pe care o ai cât și în aspectul mult mai luminos al tenului tău.

Cum se poate consuma leurda

Pentru a simți beneficiile consumului de leurdă aceasta se recomandă să fie folosită în prepararea salatelor și nu numai.

Usturoiul sălbatic poate fi consumat proaspăt în prepararea salatelor de primăvară. Cu toate acestea, gospodinele pot să se bucure și de un suc răcoritor de leurdă.

Reclamă

Se spune că acesta ajută la prevenirea reumatismului și totodată reglează sistemul digestiv. Pentru prepararea sucului de leurdă este nevoie să torni apă caldă peste frunzele pe care le pui într-un borcan. Macerarea acestora durează de regulă între trei și patru ore. Ulterior se trece printr-o strecuratoare și poate fi servit.

Dacă gustul sucului de leurdă nu este pe placul tău, îți recomandăm un alt suc verde extrem de sănătos. Sucul de spanac și castravete este minunat când vine vorba de întărirea sistemului imunitar.

Leurda crudă scade nivelul colesterolului și ameliorează în unele cazuri afecțiunile căilor respiratorii. Consumatorii acestei plante spun că ea poate ajuta dacă te confrunți cu insomnii sau amețeală.

Riscuri asociate consumului de leurdă

Deși beneficiile leurdei pentru sănătate sunt nenumărate anumite persoane nu pot tolera aceasta plantă. Unii nutriționiști spun că leurda nu este indicată pentru copiii sau pentru mamele care alăptează. Totodată ea nu ar trebui consumată în cazul unei intervenții chirurgicale, deoarece usturoiul sălbatic se spune că reduce coagulabilitatea sângelui.

Specialiștii spun că gustul puternic al leurdei și sucul acesteia poate provoca arsuri pentru persoanele care nu îl tolerează. Specialiștii spun că persoanele care suferă de gastrită nu ar trebui să consumi leurda pe stomacul gol.

Mai mult, usturoiul sălbatic nu este recomandat spre consum în timpul sarcinii sau în perioada de alăptare deoarece planta poate schimba gustul laptelui produs de mamă. Publicația How To Get Rid spune că leurda proaspătă consumată în cantități foarte mari poate duce la dereglarea programului de somn și poate oferi palpitații.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×