Pofta de dulce poate fi modul în care organismul tăi îți comunică de ce nutrienți are nevoie. Cu toate acestea, există câteva alimente care ajută la scăderea poftei de dulciuri. Cea mai bună alegere pentru a rezolva această problemă este avocado.
Fructul care te poate ajuta să combați pofta de dulce
Avocado este un exemplu perfect de fruct bogat în multe fibre și grăsimi sănătoase. Acestea ajută în mod natural la reducerea poftei de zahăr spune doctorul nutriționist Greene. Avocado este o sursă puternică de proteine, dar oferă și grăsimi sănătoase, mononesaturate și polinesaturate care joacă un rol important în alimentarea și satisfacerea nevoilor organismului uman.
Un dezechilibru al glicemiei poate duce la apariția poftei de dulce. Potrivit cercetărilor realizate la un colegiu din Londra scăderea zahărului din sânge la câteva ore după masă poate duce la senzația de foame și poate duce chiar la un consum excesiv de calorii pentru a compensa.
Menținerea zahărului din sânge constant este esențială pentru a zdrobi acele pofte și a mânca în exces. Avocado aduce nutrienții care limitează insulina și vârfurile de zahăr din sânge. Conținutul ridicat de fibre din avocado poate ajuta la încetinirea ratei digestiei și determină o creștere mai treptată și mai mică a zahărului din sânge.
În acest fel, consumul de avocado te poate ajuta în mod semnificativ atunci când simți nevoia să consumi ceva dulce. Avocado este fructul care te poate ajuta să combați pofta de dulce în orice moment al zilei. O modalitate minunată de a încorpora fructul de avocado în dieta ta este folosirea sa la micul dejun alături de ouă ochiuri sau de pâine prăjită.
În plus avocado se poate folosi în salate, zdrobit pe pâine prăjită, sau poate fi un desert ideal pentru a-și satisface nevoia de dulce și a-ți oferi senzația de sațietate pe timp lung.
Ce beneficii are pentru sănătate consumul de avocado
Avocado este fructul care te poate ajuta să combați pofta de zahăr, conform recomandărilor nutriționiștilor. Originar din America de Sud acesta este prezent tot mai des în dietele milioanelor de oameni.