Reclamă

Singurul aliment pe care nu trebuie să-l speli niciodată. Care sunt explicațiile specialiștilor

Prepararea oricărei mese cu ingrediente proaspete implică, de obicei, un timp mai mare de curățare, tocare, feliere și clătire, mai ales atunci când vine vorba despre legume. Cu toate acestea, specialiștii spun că verdeața cu frunze, preambalată, este singurul aliment pe care nu trebuie să-l speli niciodată.

Publicat: 27 februarie 2022, 7:10

Dar înainte de a aduce orice ingrediente la chiuvetă, poate ar trebui să te gândești de două ori. Experții avertizează că există unele legume pe care nu ar trebui să le speli niciodată înainte de a le mânca.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Singurul aliment pe care nu trebuie să-l speli niciodată

Nu spăla niciodată salata sau verdeața prespălate înainte de a le mânca. Este destul de cunoscut faptul că legumele au nevoie de o clătire rapidă înainte de a le toca și a le adăuga în mâncare. Chiar dacă par să fie deja curate. Dar, oricât de fermă ești în privința igienei în bucătărie, orice verdeață care vine preambalată într-un recipient pe care scrie „triplu spălat” nu ar trebui să fie spălată înainte de pregătire, spun experții.

„Să le speli din nou acasă poate crește riscul ca legumele cu frunze verzi să culeagă bacterii din chiuvetă. De pe blaturi, cuțite, strecurători, centrifugatoare pentru salată, boluri sau alte obiecte ori suprafețe din bucătărie, a declarat Neva Cochran, RDN, dietetician, consultant în comunicarea nutriției și membru al grupului consultativ al Leafy Greens Marketing Agreement, pentru Eating Well, scrie eatthis.com.

Suprafețele din bucătărie pot contamina alimentele

Bucătăria ta poate să contamineze verdețurile pre-spălate pe măsură ce le speli acasă.

Reclamă

Nimănui nu-i place ideea de a mânca alimente contaminate pregătite într-o bucătărie dezordonată. Dar când vine vorba de asta, chiar și cele mai imaculate spații de gătit nu sunt nicăieri aproape de standardele de curățenie ale locurilor în care e procesate verdeața preambalată. Acestea sunt produse într-o unitate inspectată de o autoritate guvernamentală de reglementare. Procesul este operat în conformitate cu bunele practici de producție, a mai spus Cochran pentru Eating Well.

Alți experți subliniază că procesele și tehnicile moderne au făcut mai ușoară livrarea produselor cu frunze gata de consumat. Acestea sunt sigure pentru a fi consumate. Sunt tratate cu un amestec de apă și un agent de dezinfectare de calitate alimentară, cum ar fi peroxidul de hidrogen sau clorul. Toate acestea au fost declarate de Randy Worobo, PhD, profesor asociat de științe alimentare la Universitatea Cornell, pentru Real Simple.

Amestecul nu prezintă niciun risc la niveluri atât de scăzute, spune Agenția pentru Protecția Mediului (EPA). Acesta reduce și previne răspândirea bacteriilor de pe suprafața produselor.

Reclamă

Un alt sfat pe care ți-l oferim este despre cum să păstrezi legumele proaspete în frigider mai mult timp.

Ce măsuri de precauție trebuie să iei

Doar pentru că nu e nevoie să clătești verdeața prespălată, nu înseamnă că nu ar trebui să iei nicio măsură de precauție.

Chiar și la verdeața preambalată care este spălată și gata de consum ai nevoie să urmezi câțiva pași înainte de a o pune în mâncare. Ca de obicei, atunci când începi să prepari mâncarea, trebuie să-ți speli mâinile pentru 20 de secunde cu săpun și apă caldă.

E important de asemenea să cureți și să igienizezi toate suprafețele pe care pui verdeața. Chiuveta din bucătărie poate contamina mâncarea. Ai grijă cum îi faci întreținerea înainte de a o folosi pentru a spăla legumele și fructele în ea.

Nici carnea de pasărea nu trebuie spălată înainte de a o găti. Potrivit specialiștilor, să speli carnea, carnea de pui sau ouăle nu este o idee tocmai bună. Atunci când pui în chiuvetă carnea crudă, puiul, curcanul sau ouăle, germenii se pot împrăștia în chiuvetă. Sau pe oricare alte suprafețe din bucătărie. Germenii și bacteriile pot ajunge în acest fel și pe alte alimente și te poți îmbolnăvi foarte ușor.

De ce nu e nevoie să speli carnea cumpărată din magazin? Pentru că înainte de ambalare există niște tehnici specifice de curățare care elimină orice formă de murdărie, grăsimi sau sânge. Se pare că sunt suficient de curățate în timpul procesului de ambalare. Orice altă spălare în bucătăria proprie este un risc care poate aduce îmbolnăviri.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
3
O femeie frumoasă care stă în pat și citește mesaje încercând să-și urmărească fostul partener
Horoscop
Zodii care își urmăresc fostul partener. Nativii care nu pot trece cu ușurință peste o despărțire
Există unele zodii care își urmăresc fostul partener. Acești nativi caută orice motiv pentru a vedea ce face persoana de care s-au despărțit. Ei trec mai greu peste momentul despărțirii și nu pot accepta...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
5
O femeie frumoasă care își aplică anticearcăn în timp ce se uită în oglindă
Frumusețe
Când se aplică anticearcănul. Ordinea corectă a produselor de machiaj
Dacă nu ești pasionată de beauty sau ești la început de drum, atunci poate fi copleșitor să începi să te machiezi singură. Cu atât de multă informație este greu să alegi pe cea care...
PARTENERI
×