Dar înainte de a aduce orice ingrediente la chiuvetă, poate ar trebui să te gândești de două ori. Experții avertizează că există unele legume pe care nu ar trebui să le speli niciodată înainte de a le mânca.
Singurul aliment pe care nu trebuie să-l speli niciodată
Nu spăla niciodată salata sau verdeața prespălate înainte de a le mânca. Este destul de cunoscut faptul că legumele au nevoie de o clătire rapidă înainte de a le toca și a le adăuga în mâncare. Chiar dacă par să fie deja curate. Dar, oricât de fermă ești în privința igienei în bucătărie, orice verdeață care vine preambalată într-un recipient pe care scrie „triplu spălat” nu ar trebui să fie spălată înainte de pregătire, spun experții.
„Să le speli din nou acasă poate crește riscul ca legumele cu frunze verzi să culeagă bacterii din chiuvetă. De pe blaturi, cuțite, strecurători, centrifugatoare pentru salată, boluri sau alte obiecte ori suprafețe din bucătărie, a declarat Neva Cochran, RDN, dietetician, consultant în comunicarea nutriției și membru al grupului consultativ al Leafy Greens Marketing Agreement, pentru Eating Well, scrie eatthis.com.
Suprafețele din bucătărie pot contamina alimentele
Bucătăria ta poate să contamineze verdețurile pre-spălate pe măsură ce le speli acasă.
Nimănui nu-i place ideea de a mânca alimente contaminate pregătite într-o bucătărie dezordonată. Dar când vine vorba de asta, chiar și cele mai imaculate spații de gătit nu sunt nicăieri aproape de standardele de curățenie ale locurilor în care e procesate verdeața preambalată. Acestea sunt produse într-o unitate inspectată de o autoritate guvernamentală de reglementare. Procesul este operat în conformitate cu bunele practici de producție, a mai spus Cochran pentru Eating Well.
Alți experți subliniază că procesele și tehnicile moderne au făcut mai ușoară livrarea produselor cu frunze gata de consumat. Acestea sunt sigure pentru a fi consumate. Sunt tratate cu un amestec de apă și un agent de dezinfectare de calitate alimentară, cum ar fi peroxidul de hidrogen sau clorul. Toate acestea au fost declarate de Randy Worobo, PhD, profesor asociat de științe alimentare la Universitatea Cornell, pentru Real Simple.
Amestecul nu prezintă niciun risc la niveluri atât de scăzute, spune Agenția pentru Protecția Mediului (EPA). Acesta reduce și previne răspândirea bacteriilor de pe suprafața produselor.