E important să prioritizezi sursele de proteine, legumele, fructele, dar și cerealele. Deși poate părea o adevărată provocare, nu este imposibil. Organizea este cea care să primeze, iar apoi totul devine cât mai ușor.
Cum să mănânci sănătos când ești pe fugă
Pentru a mânca sănătos în fiecare zi este important să ai o varietate de nutrienți din 5 grupe alimentare. Acestea sunt produsele lactate, cele bogate în proteine, cerealele, fructele și legumele. Fiecare grupă conține beneficii nutriționale principale care susțin sănătatea corpului.
Recomandările includ să alegi ca cel puțin jumătate din cerealele consumate să fie integrale, dar și să variezi sursele de proteine și legumele. E important să optezi pentru produse lactate cu conținut scăzut de grăsimi sau fără grăsimi. Să consumi cel puțin jumătate din fructe sub formă integrală (nu doar sucuri), arată Healthline.com.
Pentru a crea un meniu echilibrat, încearcă să combini alimente din cel puțin două grupe alimentare. Astfel, vei obține o diversitate mai mare de nutrienți.
Umple jumătate din farfurie cu legume fără amidon, cum ar fi spanacul sau varza creață.
Apoi, ocupă un sfert din farfurie cu alimente bogate în proteine, precum pui, pește sau fasole albă, în funcție de preferințele tale. În cele din urmă, completează sfertul rămas cu cereale, cum ar fi orezul sau quinoa, spun cei de la Rubysdiner.com.au.
Combină cereale cu un aliment bogat în proteine, grăsimi sănătoase sau fibre. Organismul digeră mai lent mesele mixte care conțin proteine, grăsimi sănătoase și fibre, comparativ cu cerealele consumate singure.
Acest lucru te poate ajuta să te simți sătulă pentru mai mult timp, sprijinind astfel menținerea unei greutăți sănătoase și controlul glicemiei.