Reclamă

Gustări care nu sunt recomandate pentru sănătatea intestinelor. De ce alimente ar fi bine să te ferești

Specialiștii în nutriție au întocmit o listă cu gustări care nu sunt recomandate pentru sănătatea intestinelor. Aceste alimente care par inofensive, dar putea să-ți provoace probleme grave de sănătate. Uite la ce anume ar trebui să fii atentă atunci când alegi un snack pentru unul dintre momentele zilei.

Publicat: 27 aprilie 2023, 6:22

Sănătatea tractului digestiv trebuie să fie prioritar. Tractul digestiv este ca un vehicul pentru alimentele care ajung în stomacul tău. Pe măsură ce iei gustări, multe dintre ele ajung să tulbure procesul de digestie, mai ales dacă nu alegi gustările cele mai potrivite pentru organismul tău.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Gustări care nu sunt recomandate pentru sănătatea intestinelor

Menținerea sănătății intestinale ar trebuie să fie prioritară. Sănătatea intestinelor aduce multe beneficii pentru sănătatea completă a organismului tău. Inclusiv consumul de alimente sănătoase trebuie să fie făcut cu măsură. Află mai multe despre ce se întâmplă în organismul tău dacă ai consumat prea multe fibre. Specialiștii spun că alimentele fermentate precum iaurtul, kimchiul și misoul promovează un mediu prietenos petru flora intestinală. Pe de altă parte există și alimente care nu sunt la fe de potrivite pentru sănătatea ta.

Bomboanele

Nu este o decizie bună să exagerezi cu dulciurile atunci când te decizi să iei o gustare. Specialiștii spun că dulciurile îți pot cauza o mulțime de probleme de sănătate, mai ales la nivelul intestinelor.

O dietă bogată în zahăr are efecte asupra sănătății intestinelor, spun specialiștii pentru EatThis. Mai mult, o dietă bogată în zahăr poate perturba echilibrul gastro-intestinal și poate duce la apariția balonării sau a durerilor abdominale.

Reclamă

Cartofii prăjiți

Una dintre gustările de la mijlocul zilei poate include și o porție de cartofi prăjiți. Aceștia se află pe lista de gustări care nu sunt recomandate pentru sănătatea intestinelor. Mâncărurile prăjite sunt bogate în grăsimi, dar și în sare.

Ele reduc bacteriile intestinale sănătoase și pot duce la apariția inflamației în organism. Încearcă să înlocuiești cartofii prăjiți cu o salată de fructe sau orice altă gustare sănătoasă pentru organismul tău.

Reclamă

Alimentele sugar-free

Pe ambalaj vei găsi de multe ori denumirea de ”sugar-free”. Dacă bomboanele nu sunt o idee bună pentru sănătatea organismului, este posibil să fii tentată să crezi că produsele îndulcite artificial ar putea avea un efect diferit. Îndulcitorii artificiali pot perturba și ei comunicarea dintre bacteriile sănătoase din microbiom și pot crește inflamația la nivelul intestinelor. Mai mult, studiile arată că îndulcitorii artificiali ar putea avea un impact și asupra rezistenței la insulină.

Biscuiții sărați

Biscuiții sărați se găsesc deseori în bolul cu gustări de pe masă. Aceștia nu sunt recomandați pentru sănătatea organismului. Nutriționiștii susțin că sunt bogați în carbohidrați rafinați și săraci în nutreinți benefici organismului. În plus, acești biscuiți conțin o cantitate mare de sare care poate duce la apariția altor probleme de sănătate.

Sucurile

Nu doar alimentele nesănătoase se află pe lista specialiștilor, ci și băuturile. Aceștia nu recomandă consumul de băuturi care conțin îndulcitori sau acid. Specialiștii recomandă să înlocuiești băuturile carbogazoase cu o limonadă sănătoasă atunci când simți nevoie pentru o gustare. Data viitoare când mergi la film și îți dorești un snak sănătos, optează pentru o porție de popron și o sticlă de apă. În felul acesta vei limita aportul de alimente nesănătoase. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×