Un alt studiu a fost efectuat pe un eșantion de 40 de femei aflate la menopauză, cu un exces de greutate. Studiile au arătat că orezul brun ar putea ajuta la reducerea markerilor sanguini ai inflamației, inclusiv proteina C reactivă și alți factori de risc pentru bolile de inimă. Orezul brun ajută la prevenirea creșterii în greutate, spun studiile.
Fructe
Un studiu din 2018 a arătat că există o problemă la nivel global când vine vorba de consumul de fructe. Acestea nu sunt integrate suficient în dieta zilnică, susțin specialiștii.
Consumul de fructe bogate în fibre este asociat cu menținerea greutății și cu protejarea organismului împotriva apariției bolilor cronice. Fructele pot să prevină apariția bolilor de inimă și a diabetului de tip 2.
Consumul de fructe ar putea să reducă inflamația din corp și să îmbunătățească aspectul tenului. Conform unor studii n 2018, o persoană ar trebui să consume 1.5 – 2 căni de fructe pe zi. Fructele de sezon pot fi consumate drept gustări între mese. Acestea pot fi incluse în preparate delicioase. Nu lăsa să treacă sezonul de primăvară fără a te bucura de câteva dintre fructele sale.
Sirop de arțar
În ceea ce privește îndulcitorii alimentari, siropul de arțar iese mereu în evidență. Un studiu din 2022 a arătat că siropul de arțar este mult mai benefic organismului decât zahărul rafinat. Mai mult, acesta conține carbohidrați benefici organismului nostru.
Siropul de arțar este, de asemenea, o sursă de probiotic nuit inulină. Probioticele ajută la hrănirea bacteriilor intestinale benefice. Acestea îmbunătățesc absorbția nutrienților și sănătatea barierei intestinale, dar și funcția imunitară.
Totuși, siropul de arțar este considerat un ip de zahăr adăugat, astfel este recomandat să îl consumi cu moderație.
Mei
Tot pe lista de carbohidrați recomandați în dieta zilnică se află consumul de mei. Aceste cereale integrale intră și ele în familia cerealelor fără gluten.
Cercetările arată că meiul poate ajuta la îmbunătățirea stării de bine a sistemului digestiv, la reducerea colesterolului și la protejarea împotriva bolilor de inimă.
Meiul poate ajuta la creșterea nivelului de energie și poate ajuta la susținerea mușchiilor. Acesta este bogat în fibre, fosfor, potasiu, magneziu, calciu și zinc. Meiul poate fi savurat ca terci fierbinte sau poate fi integrat în alte preparate delicioase.
Fulgi de ovăz
Fulgii de ovăz sunt bogați în nutrienți și nu lipsesc din rețetele de mic dejun ale persoanelor care își doresc să-și mențină greutatea. Ovăzul conține compuși care susțin funcția imunitară. Ozăvul este bogat în fibre numite beta-glucani, minerale precum seleniu și zinc, dar și antioxidanți polifenolici.
Consumul de ovăz ajută la optimizarea răspunsului sistemului imunitar la infecții. Fibrele de beta glucan din boabele de ovăz este, de asemenea, compusul activ principal dovedit că ajută la scăderea colesterolului și la reglarea zahărului din sânge.
Cartofi dulci
Cartofii dulci sunt bogați în carbohidrați sănătoși. Cartofii dulci sunt o sursă excelentă de compuși antioxidanți și antiinflamatori. Cartofii dulci furnizează organismului fibre și o gamă largă de micronutrienții, inclusiv minerale precum mangan potasiu și fier.
Cartofii dulci violet sunt, de asemenea, bogați în antioxidanți antociani. Aceștia sunt asociați cu scăderea riscului de apariție a diabetului și a bolilor de inimă. Nutriționiștii recomandă includerea cartofilor dulci în dieta zilnică.