Reclamă

Alimente bogate în carbohidrați care nu îngrașă. Află ce spun nutriționiștii

Există o serie de alimente bogate în carbohidrați care nu îngrașă, spun nutriționiștii. În lumea dietelor din zilele noastre s-a promovat ideea eronată că vei acumula kilograme în plus dacă vei consuma carbohidrați. De fapt, cel mai important aspect de care trebuie să ții cont este cantitatea.

Publicat: 16 februarie 2023, 6:32

Alimentele bogate în carbohidrați sunt disponibile în diferite forme, texturi și arome. De asemenea, valoarea nutrițională diferă de la un caz la altul. Carbohidrații sănătoși sunt o sursă importantă de energie, fibre, vitamine și minerale.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Alimente bogate în carbohidrați care nu îngrașă

Alimentele minim procesate înseamnă că mâncăm aceste produse într-o formă apropiată de modul în care au fost cultivate. Aceștia sunt carbohidrații de care nu este necesar să te ferești, căci te ajută să ai o dietă echilibrată și nutritivă.

În esență, ceea ce trebuie să faci este să eviți consumul de carbohidrați procesați. Aceștia și-au pierdut o mare parte din nutrienți și aduc calorii goale. Evident, în cantități rezonabile, nu vor face rău nimănui. Spre exemplu, cartofii pur și simplu feliați și copți oferă o varietate de vitamine și minerale. Cu toate acestea, atunci când sunt transformați în cartofi prăjiți sau chipsuri, valoarea lor nutritivă este umbrită de grăsimile saturate, crescând semnificativ densitatea calorică și conținutul de grăsimi.

Pâinea și pastele

Nu renunța la acești carbohidrați doar pentru că ai auzit că nu-ți fac bine. Chiar și alimentele ca acestea, cu un conținut ridicat de carbohidrați sunt importante pentru o bună nutriție. Eliminarea tuturor carbohidraților poate fi contraproductivă pentru sănătatea ta, ducând la deficiențe semnificative, spun nutriționiștii.

Reclamă

Ține cont că pâinea și pastele sunt alimente bogate în carbohidrați care nu îngrașă, mai ales pentru că sunt făcute din cereale integrale, scrie EatThis.com.

Merele și perele

Aceste fructe sunt considerate bogate în carbohidrați din cauza fructozei. Cu toate acestea, faptul că sunt atât de benefice pentru sănătate, umbresc orice idee că te-ar putea îngrășa. Mai exact, merele și perele de mărime medie consumate cu tot cu coajă oferă 4,8 și 5,5 grame de fibre.

Reclamă

Ovăzul

Fulgii de ovăz sunt extrem de sănătoși pentru organism și sunt o sursă impresionantă de fibre.

De asemenea, ovăzul este cunoscut pentru beneficiile sale în reglarea nivelului de zahăr din sânge. De aceea, este un aliment prietenos, mai ales pentru persoanele care suferă de diabet de tip 2.

Cartofii dulci

Cartofii dulci sunt alimente bogate în carbohidrați care nu îngrașă. Pentru mai multă varietate și gust în farfurie, nutriționiștii recomandă consumul de cartof dulce. Cartofii dulci sunt plini de antioxidantul betacaroten, pe care corpul uman îl transformă în vitamina A. O singură porție de cartofi dulci asigură aportul total necesar de betacaroten de care ai nevoie într-o zi.

Lintea și năutul

O ceașcă de năut conține aproximativ 12 grame de fibre și aproximativ 45 de grame de carbohidrați. Așadar, sunt benefice pentru sănătate și nu ai niciun motiv să te ferești de ele dacă le consumi în cantități controlate.

Bananele

Un aliment îndrăgit, bogat în carbohidrați, banana este un fruct sănătos și nutritiv. Are un conținut ridicat de potasiu și are capacitatea de a reduce tensiunea arterială. Așadar, bananele au grijă de inima ta. Dacă te îngrijorează nivelul de zahăr al bananelor, alege să consumi unele necoapte, verzi. Acestea au mai puțin zahăr și ajută la digestie, scrie Trifecta.com

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
3
fată îmbrăcată în culori deschise pe un fundal bleu
Horoscop
Culoarea zodiei Gemeni. Nuanțele care îți poartă noroc dacă ești în această zodie
Fiecare nativ în parte are trăsături specifice, dar și lucruri care îi plac în mod deosebit și i se potrivesc mănușă. Află care este culoarea zodiei Gemeni și vezi cum poți să o porți...
4
Jennifer Lopez într-un crop top verde în timp ce își ascunde abdomenul cu ajutorul unei poșete
Divertisment
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Cum și-a pus timpul amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Timpul pare că și-a pus amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez. Vedeta latino a făcut spectacol atunci când a apărut pe străzile din New York. Totul s-a...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
PARTENERI
×