Reclamă

Sfaturi pentru pierderea în greutate care nu vor funcționa pentru toată lumea. Mituri demontate de specialiști

Renunță la aceste mituri pentru a putea începe să obții rezultate de durată. Ai aici câteva sfaturi pentru pierderea în greutate care nu vor funcționa pentru toată lumea la fel, potrivit specialiștilor.

Publicat: 18 ianuarie 2023, 6:27

Adevărul dur este că există mult mai multe mituri decât fapte când vine vorba de pierderea în greutate. Și mai rău, pentru că sunt atât de comune, aceste concepții greșite par și mai credibile, deoarece toată lumea îți spune același lucru.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sfaturi pentru pierderea în greutate care nu vor funcționa niciodată

Devii mai frustrată și mai lipsită de speranță pentru că crezi că faci totul bine, dar nu vezi nicio schimbare în corp. Află unele dintre sfaturile de pierdere în greutate care îți afectează progresul și rezultatele și pot dăuna sănătății.

Informează-te și îți va fi mult mai ușor să topești grăsimea și să îți realizezi obiectivele.

„Mănâncă mai puțin, mișcă-te mai mult”

Mulți oameni spun că pierderea în greutate este ușoară: doar mănânci mai puțin și te miști mai mult. Dar realitatea este că sfaturile sunt vagi. Cercetările susțin acest lucru. La urma urmei, dacă ar fi atât de simplu, toată lumea ar fi slabă. Totuși mulți oameni se luptă continuu în ciuda eforturilor lor.

Reclamă

Pierderea în greutate este adesea complexă. Pot exista bariere emoționale și psihologice, care fac dificilă pierderea acelor kilograme în plus. Pentru rezultate de durată, vei avea nevoie de un plan specific care să te ajute să știi câte calorii consumi. Te va ajuta să aflii și cât de des să faci exerciții și cum să treci peste eșecuri, dacă apar.

„Mănâncă mai puține grăsimi”

Adesea, ești învățată să eviți grăsimile ca să nu te îngrași. Deși ar putea părea un sfat bun, nu este de fapt corect. Sigur, grăsimile sunt mai dense din punct de vedere caloric decât carbohidrații sau proteinele. Dar tipul potrivit de grăsimi te poate ajuta să îți menții sațietaea, să lupți împotriva inflamației.

Reclamă

De fapt, alimentele „grase” precum somonul, ouăle, avocado, uleiurile de măsline, nucile, iaurtul grecesc, ciocolata neagră și multe altele sunt pline de nutrienți delicioși care pot contribui chiar și la pierderea de grăsime. Atâta timp cât ai o dietă echilibrată și alegi grăsimile sănătoase, vei fi bine.

„Cardio pentru pierderea în greutate, antrenament de forță pentru mușchi”

De fapt, zicala ar trebui să fie: „antrenament de forță pentru pierderea în greutate, antrenament de forță pentru mușchi”. Da, cardio arde caloriile, dar ai nevoie totuși de antrenament de forță pentru a construi mușchii de sub grăsime în timp ce arzi calorii și contribui la schimbarea metabolismului.

Cardio te va ajuta la pierderea în greutate. Dar din păcate, nu te va ajuta să scapi de grăsimea corporală la fel de optim. Ca urmare, poți ajunge cu un corp slab în care greutatea corporală este considerată „normală”, dar procentul de grăsime corporală este încă destul de mare, potrivit Healthline.

În schimb, adoptă o abordare echilibrată atât a exercițiilor cardio, cât și a ridicării de greutăți, astfel încât să îți poți consolida forța în mușchii, oasele și articulațiile pe măsură ce devii mai slabă.

„Apelează la detoxifiere”

Nu există nicio dovadă că dietele de detoxifiere funcționează, deși este o credință comună că, pentru a pierde în greutate, trebuie să elimini toxinele din organism și să te cureți de toate lucrurile rele pe care le-ai acumulat. Și mai rău, dietele de detoxifiere pot fi chiar periculoase, deoarece îți vei priva corpul de calorii și nutrienți pentru o perioadă lungă de timp.

Nu există nicio pastilă magică care să te ajute să slăbești într-o perioadă scurtă de timp. Cea mai bună dietă de „detoxifiere” este simplă: mănâncă alimente sănătoase, bea multă apă și evită alimentele nedorite și băuturile.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie care împinge cu mâna o gogoașă și alege să consume un măr
Sănătate
Dieta cu mere. Cum poți să slăbești 7 kilograme într-o săptămână
Pierderea în greutate nu este atât de ușoară pe cât pare, mai ales că revenirea la o viață normală poate duce la acumularea rapidă a kilogramelor pierdute cu atât de mult efort. Exercițiile, dietele...
2
Porții de Bougatsa pe un tocător de lemn
Rețete
Bougatsa. Rețetă de plăcintă grecească cu cremă de griș și vanilie
Bougatsa este o plăcintă tradițională grecească, foarte populară, umplută de obicei cu cremă de griș și vanilie. Se servește adesea la micul dejun sau ca gustare, fiind presărată cu zahăr pudră și scorțișoară. Aluatul...
3
Bianca Censori și Kanye West în timp ce stau de vorbă în fața mașinii lor
Divertisment
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă atunci când apare în public. De data aceasta a fost surprinsă de paparazzi...
4
Hartă astrală cu toate zodiile pe un fundal negru
Horoscop
Cea mai norocoasă zi a săptămânii pentru fiecare zodie până pe data de 28 iulie 2024
Nativii se vor vindeca de traumele din trecut și li se va permite să gândească altfel. Află care este cea mai norocoasă zi a săptămânii pentru fiecare zodie până pe data de 28 iulie...
5
Vinete Papoutsakia în farfurie, alături de cuțit și furculiță
Rețete
Vinete Papoutsakia. Rețetă delicioasă din bucătăria grecească
Pentru că este sezonul vinetelor, iar gustul lor este delicios acum, nu ezita să le incluzi în cât mai multe preparate culinare. Pe lângă clasicele rețete de salate sau zacuscă, încearcă și rețeta de...
PARTENERI
×