Reclamă

Sfaturi pentru pierderea în greutate care nu vor funcționa pentru toată lumea. Mituri demontate de specialiști

Renunță la aceste mituri pentru a putea începe să obții rezultate de durată. Ai aici câteva sfaturi pentru pierderea în greutate care nu vor funcționa pentru toată lumea la fel, potrivit specialiștilor.

Publicat: 18 ianuarie 2023, 6:27

Adevărul dur este că există mult mai multe mituri decât fapte când vine vorba de pierderea în greutate. Și mai rău, pentru că sunt atât de comune, aceste concepții greșite par și mai credibile, deoarece toată lumea îți spune același lucru.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sfaturi pentru pierderea în greutate care nu vor funcționa niciodată

Devii mai frustrată și mai lipsită de speranță pentru că crezi că faci totul bine, dar nu vezi nicio schimbare în corp. Află unele dintre sfaturile de pierdere în greutate care îți afectează progresul și rezultatele și pot dăuna sănătății.

Informează-te și îți va fi mult mai ușor să topești grăsimea și să îți realizezi obiectivele.

„Mănâncă mai puțin, mișcă-te mai mult”

Mulți oameni spun că pierderea în greutate este ușoară: doar mănânci mai puțin și te miști mai mult. Dar realitatea este că sfaturile sunt vagi. Cercetările susțin acest lucru. La urma urmei, dacă ar fi atât de simplu, toată lumea ar fi slabă. Totuși mulți oameni se luptă continuu în ciuda eforturilor lor.

Reclamă

Pierderea în greutate este adesea complexă. Pot exista bariere emoționale și psihologice, care fac dificilă pierderea acelor kilograme în plus. Pentru rezultate de durată, vei avea nevoie de un plan specific care să te ajute să știi câte calorii consumi. Te va ajuta să aflii și cât de des să faci exerciții și cum să treci peste eșecuri, dacă apar.

„Mănâncă mai puține grăsimi”

Adesea, ești învățată să eviți grăsimile ca să nu te îngrași. Deși ar putea părea un sfat bun, nu este de fapt corect. Sigur, grăsimile sunt mai dense din punct de vedere caloric decât carbohidrații sau proteinele. Dar tipul potrivit de grăsimi te poate ajuta să îți menții sațietaea, să lupți împotriva inflamației.

Reclamă

De fapt, alimentele „grase” precum somonul, ouăle, avocado, uleiurile de măsline, nucile, iaurtul grecesc, ciocolata neagră și multe altele sunt pline de nutrienți delicioși care pot contribui chiar și la pierderea de grăsime. Atâta timp cât ai o dietă echilibrată și alegi grăsimile sănătoase, vei fi bine.

„Cardio pentru pierderea în greutate, antrenament de forță pentru mușchi”

De fapt, zicala ar trebui să fie: „antrenament de forță pentru pierderea în greutate, antrenament de forță pentru mușchi”. Da, cardio arde caloriile, dar ai nevoie totuși de antrenament de forță pentru a construi mușchii de sub grăsime în timp ce arzi calorii și contribui la schimbarea metabolismului.

Cardio te va ajuta la pierderea în greutate. Dar din păcate, nu te va ajuta să scapi de grăsimea corporală la fel de optim. Ca urmare, poți ajunge cu un corp slab în care greutatea corporală este considerată „normală”, dar procentul de grăsime corporală este încă destul de mare, potrivit Healthline.

În schimb, adoptă o abordare echilibrată atât a exercițiilor cardio, cât și a ridicării de greutăți, astfel încât să îți poți consolida forța în mușchii, oasele și articulațiile pe măsură ce devii mai slabă.

„Apelează la detoxifiere”

Nu există nicio dovadă că dietele de detoxifiere funcționează, deși este o credință comună că, pentru a pierde în greutate, trebuie să elimini toxinele din organism și să te cureți de toate lucrurile rele pe care le-ai acumulat. Și mai rău, dietele de detoxifiere pot fi chiar periculoase, deoarece îți vei priva corpul de calorii și nutrienți pentru o perioadă lungă de timp.

Nu există nicio pastilă magică care să te ajute să slăbești într-o perioadă scurtă de timp. Cea mai bună dietă de „detoxifiere” este simplă: mănâncă alimente sănătoase, bea multă apă și evită alimentele nedorite și băuturile.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Un copac plin cu bani
Horoscop
Zodii care pot face bani mulți după Paște. Vezi dacă te numeri printre norocoși
Chiar dacă nu ești unul dintre aceste patru semne zodiacale, mai ai șansa de a câștiga bani în plus în 2024. Vezi care e lista cu zodii care pot face bani mulți după Paște,...
2
Loni Willison caută mâncare într-o pubelă albastră
Divertisment
O fostă vedetă de la Hollywood a fost zărită căutând mâncare într-o pubelă. Fanii au fost surprinși de schimbarea neașteptată
O fostă vedetă de la Hollywood a fost zărită căutând mâncare într-o pubelă. Fanii au fost surprinși de schimbarea neașteptată prin care aceasta a trecut. Blonda, în vârstă de 40 de ani, a încercat...
3
Melissa McCarthy pozată la gala Premiilor Oscar 2019
Divertisment
Transformarea Melissei McCarthy după ce a fost acuzată că a folosit un medicament pentru a pierde în greutate. Cum arată acum grăsuța de la Hollywood
Transformarea Melissei McCarthy după ce a fost acuzată că a folosit un medicament pentru a pierde în greutate a fost incredibilă. Grăsuța de la Hollywood arată incredibil după ce a scăpat de kilogramele în...
4
Cele 12 semne zodiacele, dispuse în cercuri, cu două inimi în centru
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024. Taurii au noroc în relațiile de iubire
Specialiștii în astrologie au pregătit surprize de proporții pentru nativii din zodiac. Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024 vine cu unele transformări pe plan sentimental. Descoperă ce se potrivește pentru tine în funcție de...
5
Sofia Vergara și Joe Manganiello în timp ce pozează împreună la un eveniment
Divertisment
Adevăratul motiv pentru care Sofia Vergara nu a vrut un copil cu Joe Manganiello. Multe femei au criticat-o după cele mai recente dezvăluiri
S-a aflat adevăratul motiv pentru care Sofia Vergara nu a vrut un copil cu Joe Manganiello. Multe femei au criticat-o în mediul online după cele mai recente dezvăluiri. Totuși, au fost și persoane care...
PARTENERI
×