Reclamă

Alimente recomandate persoanelor care au peste 50 de ani. Ce poți consuma dacă vrei să pierzi în greutate

Perioada sărbătorilor de iarnă aduce cu sine și o mulțime de preparate delicioase. Masa de Crăciun a fost sigur una copioasă, iar problemele de sănătate pot apărea cu ușurință, în special la persoanele care trebuie să fie mai atente la alimentele pe care le consumă. Ți-am pregătit o listă cu alimente recomandate persoanelor care au peste 50 de ani.

Publicat: 27 decembrie 2022, 6:22

Specialiști în nutriție încearcă să tragă un semnal de alarmă cu privire la alimentația pe care o adoptăm în această perioadă. Preparatele bogate în grăsimi și zahăr nu vor avea un efect benefic asupra organismului. Astfel, este important să-ți alegi cu atenție preparatele pe care le vei mânca în această perioadă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Alimente recomandate persoanelor care au peste 50 de ani

Nutriționiștii vin în ajutorul persoanelor care au trecut de vârsta de 50 de ani și oferă sfaturi utile privind alcătuirea unui mediu sănătos.

Pe măsură ce înaintezi în vârstă trebuie să fii mult mai atent la alimentele pe care le consumi. Metabolismul încetinește, iar organismul nu mai procesează la fel de ușor anumite preparate.

În astfel de situații grăsimea se acumulează mult mai ușor, iar de multe ori se poate depune în locuri periculoase.

Grăsimea viscerală este foarte periculoasă, iar aceasta ar trebui să fie diminuată prin metode ce încep din bucătărie.

Reclamă

Somon

Somonul este recomandat îns pacila persoanelor care au peste 50 de ani. Acest tip de pește este bogat în acizi grași omega-3. Somonul are nenumărate beneficii asupra sănătății, fiind bogat în fier și zinc, dar și în vitamine și minerale. Mai mult, peștele este o sursă excelentă de proteine.

Pe măsură ce înaintezi în vârstă vei avea nevoie de mult mai multe alimente bogate în proteine pentru susținerea sistemului muscular, dar și a funcțiilor vitale ale corpului. Proteine pot fi de origine animală, dar și vegetală. Uite aici o listă cu alimente bogate în proteine.

Reclamă

Avocado

Avocado este un aliment delicios, mai ales atunci când este inclus în rețetele pentru micul dejun. Acesta este bogat în fibre, în grăsimi sănătoase și conține peste 20 vitamine și minerale.

Conform publicațiilor internaționale, mai multe studii au demonstrat faptul că acest aliment poate ajuta în procesul de slăbire. Fiind bogat în fibre, avocado îți dă rapid senzația de sațietate și te menține plină pentru mai mult timp.

Prune

Prunele nu trebuie să lipsească de pe lista de alimente recomandate persoanelor care au peste 50 de ani. Acestea ajută la procesul de digestie, dar și la îmbunătățirea circulației.

O porție de prune coapte poate avea în jur de 400 de calorii. Află mai multe despre beneficiile consumului de prune asupra organismului. Vezi ce beneficii pot avea dacă sunt consumate și incluse în dieta zilnică.

Ouă

Studiile au arătat că peste 90 % din americani obișnuiesc să consume ouă la micul dejun. Acestea conțin o mulțime de beneficii asupra organismului.

Ouăle sunt bogate în calciu și proteine. Ele îți oferă rapid senzația de sațietate și te ajută să ai aportul de proteine necesar pentru a-ți începe ziua.

În plus, ouăle sunt o sursă excelentă de vitamina B, atât de necesară pe măsură ce înaintezi în vârstă. Vitamina B este esențială pentru buna funcționare a creierului.

Afine

Afinele sunt bogate în antioxidanți și ajută la combaterea stresului oxidativ. Afinele pot fi consumate drept gustare sau pot fi incluse în micul dejun. Conform unui studiu publicat de EatThis, NotThat, afinele sunt bogate în fibre și minerale care ajută la încetinirea absorbției zahărului din sânge. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
3
fată îmbrăcată în culori deschise pe un fundal bleu
Horoscop
Culoarea zodiei Gemeni. Nuanțele care îți poartă noroc dacă ești în această zodie
Fiecare nativ în parte are trăsături specifice, dar și lucruri care îi plac în mod deosebit și i se potrivesc mănușă. Află care este culoarea zodiei Gemeni și vezi cum poți să o porți...
4
Jennifer Lopez într-un crop top verde în timp ce își ascunde abdomenul cu ajutorul unei poșete
Divertisment
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Cum și-a pus timpul amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Timpul pare că și-a pus amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez. Vedeta latino a făcut spectacol atunci când a apărut pe străzile din New York. Totul s-a...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
PARTENERI
×