Specialiști în nutriție încearcă să tragă un semnal de alarmă cu privire la alimentația pe care o adoptăm în această perioadă. Preparatele bogate în grăsimi și zahăr nu vor avea un efect benefic asupra organismului. Astfel, este important să-ți alegi cu atenție preparatele pe care le vei mânca în această perioadă.
Alimente recomandate persoanelor care au peste 50 de ani
Nutriționiștii vin în ajutorul persoanelor care au trecut de vârsta de 50 de ani și oferă sfaturi utile privind alcătuirea unui mediu sănătos.
Pe măsură ce înaintezi în vârstă trebuie să fii mult mai atent la alimentele pe care le consumi. Metabolismul încetinește, iar organismul nu mai procesează la fel de ușor anumite preparate.
În astfel de situații grăsimea se acumulează mult mai ușor, iar de multe ori se poate depune în locuri periculoase.
Grăsimea viscerală este foarte periculoasă, iar aceasta ar trebui să fie diminuată prin metode ce încep din bucătărie.
Somon
Somonul este recomandat îns pacila persoanelor care au peste 50 de ani. Acest tip de pește este bogat în acizi grași omega-3. Somonul are nenumărate beneficii asupra sănătății, fiind bogat în fier și zinc, dar și în vitamine și minerale. Mai mult, peștele este o sursă excelentă de proteine.
Pe măsură ce înaintezi în vârstă vei avea nevoie de mult mai multe alimente bogate în proteine pentru susținerea sistemului muscular, dar și a funcțiilor vitale ale corpului. Proteine pot fi de origine animală, dar și vegetală. Uite aici o listă cu alimente bogate în proteine.