Reclamă

Ce se întâmplă cu corpul tău dacă mănânci dulciuri în fiecare zi. Explicațiile specialiștilor

După fiecare masă sărată simți nevoia de a avea și un desert. Specialiștii spun că ceva dulce după masă ar putea să-ți îmbunătățească relația cu mâncarea. De aceea, nutriționiștii au explicat ce se întâmplă cu corpul tău dacă mănânci dulciuri în fiecare zi.

Publicat: 21 decembrie 2022, 7:21

Pofta de dulciuri după o masă sărată este des întâlnită în comportamentul alimentar. Nivelul tău de satisfacție se modifică în funcție de schimbarea aromei, a temperaturii și a texturii. În general, desertul are o reputație negativă în dietele persoanelor. Majoritatea oamenilor se simt vinovați după ce consumă un anumit desert.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce se întâmplă cu corpul tău dacă mănânci dulciuri în fiecare zi

Specialiștii în nutriție au concluzionat un aspect important în raport cu relația ta cu mâncarea. Aceștia au explicat că, atunci când îți permiți necondiționat să mănânci alimente care îți aduc plăcere, vei avea o relație mult mai bună cu hrana.

Potrivit Eating Well, în momentul în care îți permiți necondiționat să mănânci prin practicarea alimentației intuitive poate îmbunătăți stima de sine, reducând în același timp depresia și alimentația obsesiv-compulsivă. Zahărul are efect terapeutic asupra ta, mai ales în momentele de stres.

De asemenea, un mic desert consumat în fiecare zi, poate face parte dintr-o dietă sănătoasă. Important este să oferi atenție asupra alimentelor cu conținut de zahăr adăugat.

De exemplu, cerealele, batoanele proteice, sucurile, ceaiuri îndulcite, trebuie consumate cu moderație pentru a nu depăși aportul zinic. Poți avea grijă de alimentația ta inclusiv în perioada Sărbătorilor, având aceste sfaturi în vedere.

Reclamă

Efectele zahărului asupra corpului tău

Produsele de patiserie și înghețata, spre exemplu, au un conținut mare de grăsimi saturate. De aceea, acestea contribuie la creșterea riscurilor bolilor de ficat.

În cazurile cele mai grave, la anumite persoane se poate dezvolta ciroza. Consumul excesiv de grăsimi saturate pot duce la boli cardiovasculare severe.

Reclamă

Consumul de zahăr recomandat pentru o persoană adultă este de 36 de grame pentru bărbați și 24 de grame pentru femei, potrivit American Heart Association®.

De aceea, experții recomandă să cunoști tipul de desert pe care îl consumi, tocmai pentru a evita să depășești limita de încadrare a valorilor nutriționale. De preferat este consumul alimentelor care conțin deja zahăr, precum fructele.

De asemenea, experți avertizează și asupra consumului acestor alimente. Când vine vorba de desert, după o masă sărată, este posibil să ai nevoie să îți onorezi poftele. De aceea, specialiștii din domeniu susțin că atenția pe care o acordăm atunci când incerăm produse dulci este esențială.

De la textură, la gust și chiar temperatură, aceste alimente satisfac nevoile și plăcerile corpului tău. Desigur, este important și ce fel de dulciuri vrei să consumi.

În cazul în care ai nevoie de o gustare dulce, dar ușoară și revigorantă, cea mai bună opțiune este un iaurt simplu sau cu fructe. Acesta oferă proteine și calciu oaselor. De asemenea, este și un bun digestiv. Este absolut normal ca fiecare organism să mai ceară ceva în urma unei mese copioase. După o cină fierbinte sau picantă, este posibil să simți nevoia de a mânca o înghețată.

Desertul se poate încadra într-o dietă echilibrată. Este de preferat să îți lărgești orizonturile alimentare, fără a restricționa anumite consumații.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×