Pofta de dulciuri după o masă sărată este des întâlnită în comportamentul alimentar. Nivelul tău de satisfacție se modifică în funcție de schimbarea aromei, a temperaturii și a texturii. În general, desertul are o reputație negativă în dietele persoanelor. Majoritatea oamenilor se simt vinovați după ce consumă un anumit desert.
Ce se întâmplă cu corpul tău dacă mănânci dulciuri în fiecare zi
Specialiștii în nutriție au concluzionat un aspect important în raport cu relația ta cu mâncarea. Aceștia au explicat că, atunci când îți permiți necondiționat să mănânci alimente care îți aduc plăcere, vei avea o relație mult mai bună cu hrana.
Potrivit Eating Well, în momentul în care îți permiți necondiționat să mănânci prin practicarea alimentației intuitive poate îmbunătăți stima de sine, reducând în același timp depresia și alimentația obsesiv-compulsivă. Zahărul are efect terapeutic asupra ta, mai ales în momentele de stres.
De asemenea, un mic desert consumat în fiecare zi, poate face parte dintr-o dietă sănătoasă. Important este să oferi atenție asupra alimentelor cu conținut de zahăr adăugat.
De exemplu, cerealele, batoanele proteice, sucurile, ceaiuri îndulcite, trebuie consumate cu moderație pentru a nu depăși aportul zinic. Poți avea grijă de alimentația ta inclusiv în perioada Sărbătorilor, având aceste sfaturi în vedere.
Efectele zahărului asupra corpului tău
Produsele de patiserie și înghețata, spre exemplu, au un conținut mare de grăsimi saturate. De aceea, acestea contribuie la creșterea riscurilor bolilor de ficat.
În cazurile cele mai grave, la anumite persoane se poate dezvolta ciroza. Consumul excesiv de grăsimi saturate pot duce la boli cardiovasculare severe.