Reclamă

3 tipuri de alimente care produc carii dentare. Ce sfaturi oferă stomatologii

Pentru că sănătatea dentară este extrem de importantă, am pregătit pentru tine o listă cu 3 tipuri de alimente care produc carii dentare. Astfel, vei știi ce trebuie să eviți și cum poți proceda pentru a avea un zâmbet frumos și sănătos.

Publicat: 16 decembrie 2022, 7:17

Cu siguranță, cel mai important accesoriu al unei femei este zâmbetul. De aceea, este esențial să știi cum să ai grijă de sănătatea dinților tăi. Pentru a evita problemele dentare de orice fel, este recomandat să stai de vorbă cu medicul tău dentist. Acesta îți va da cele mai bine sfaturi de care să ții cont pentru a avea rezultate minunate pe termen lung.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

3 tipuri de alimente care produc carii dentare

Problemele dentare pot fi dintre cele mai supărătoare, până la situații minore. Toate acestea trebuie tratate cu seriozitate.

Alimentația ta trebuie să fie o prioritate, mai ales pentru că de aici poți preîntâmpina probleme de sănătate grave.

Acestea fiind spuse, consumul anumitor alimente sau băuturi pot avea un impact negativ asupra sănătății gurii și dinților tăi. Cariile se produc atunci când smalțul dinților este compromis. Așa că, pentru a știi de ce anume să te ferești, am pregătit o listă cu tipuri de alimente care produc carii dentare.

Băuturile dulci

Reclamă

Unele dintre cele mai periculoase produse care îți afectează sănătatea orală, aceste băuturi îți vor deteriora foarte discret dinții. Dacă bei des sucuri, energizante sau ceaiuri îndulcite, acum este momentul să faci o pauză și să te gândești la următoarea vizită în cabinetul medicului stomatolog. Oare chiar merită sacrificiul?

Zahărul din aceste băuturi se lipește cu ușurință de dinți și favorizează dezvoltarea bacteriilor producătoare de acid. Acestea pot duce la acumularea de placă bacteriană care provoacă atât carii cât și decolorarea dinților, scrie publicația eatthis.com.

Este recomandată o igienă orală mult mai atentă în cazul consumului unor astfel de bături pentru a preveni probleme ale sănătății orale. Asigură-te că vei consuma cantități mici din băuturile dulci, iar mai apoi îți vei clăti gura cu apă. Astfel, poți să diminuezi efectul negativ al zahărului asupra dinților tăi.

Reclamă

Alimentele lipicioase

Printre cele 3 tipuri de alimente care produc carii dentare se află și produsele lipicioase. Există o foarte mare posibilitate ca atunci când consumi alimente lipicioase să nu te gândești prea mult și la consecințe. Chiar dacă ar putea să pară inofensive, alimente precum bomboanele, fructele uscate sau caramelizate devin, treptat, o problemă pentru sănătatea dinților tăi.

Din cauza faptului că alimentele lipicioase sunt mai greu de îndepărtat atunci când te speli pe dinți, resturi din aceste alimente acționeză asupra smalțului tău. Alimentele lipicioase dăunează sănătății dinților mai ales din cauza conținutului de zahăr din acestea.

Pentru a reduce consumul de alimente lipicioase, încearcă să integrezi în dieta ta niște gustări mai sănătoase. Nucile, legumele sau brânza sunt produse neaderente și nu afectează sănătatea smalțului dinților.

Citricele și alimentele acide

Din lista celor 3 tipuri de alimente care produc carii dentare fac parte și citricele. Chiar dacă citricele sunt deosebit de sănătoase mulțumită conținutului mare de Vitamina C, acestea afectează sănătatea dinților. Portocalele, lămâile, grepfruturile sunt periculoase pentru dinții tăi. Acestea atacă smalțul dinților și îi fac mai vulnerabili în fața cariilor dentare. De asemenea, zeama din citrice devine o problemă și în cazul rănilor din interiorul gurii. Spre exemplu, dacă porți aparat dentar, vei dezvolta afte în zona obrajilor sau a buzelor. De aceea, este indicat să stai departe de citrice, scrie Healthline.

Desigur, consumul acestor alimente nu este strict interzis. Pentru a beneficia de proprietățile uimitoare ale antioxidanților și vitaminelor citricelor, încearcă să le consumi cu moderație. Ulterior, clăteșete-ți gura cu niște apă.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
3
fată îmbrăcată în culori deschise pe un fundal bleu
Horoscop
Culoarea zodiei Gemeni. Nuanțele care îți poartă noroc dacă ești în această zodie
Fiecare nativ în parte are trăsături specifice, dar și lucruri care îi plac în mod deosebit și i se potrivesc mănușă. Află care este culoarea zodiei Gemeni și vezi cum poți să o porți...
4
Jennifer Lopez într-un crop top verde în timp ce își ascunde abdomenul cu ajutorul unei poșete
Divertisment
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Cum și-a pus timpul amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Timpul pare că și-a pus amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez. Vedeta latino a făcut spectacol atunci când a apărut pe străzile din New York. Totul s-a...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
PARTENERI
×