Un astfel de aliment ultra-procesat este nimeni altul decât faimoasa pâine albă. Experții în sănătate sunt de acord că ar trebui să reduci cantitatea consumată dacă dorești să pierzi câteva kilograme.
Alimentul pe care nicio persoană de peste 40 de ani nu ar trebui să îl mai mănânce
Află mai multe despre efectele asupra sănătății ale pâinii albe și de ce ar trebui să o eviți, potrivit nutriționistului Lisa Richards, creatorul The Candida Diet.
Pâinea este delicioasă și, probabil, este un element esențial în bucătărie. Cu toate acestea, Richards spune că, dacă încerci să slăbești, este important să limitezi aportul din acest aliment carbo.
„Pâinea este un aliment care ar trebui consumat cu moderație datorită naturii sale procesate și rafinate”, spune ea.
„Pâinea, de toate felurile, este densă caloric și inflamatoare”. Totuși, anumite pâini sunt mai proaste decât altele și ar trebui evitate cu totul, dacă vrei să slăbești și să menții un metabolism sănătos.
Richard menționează pâinea albă ca fiind un aliment slab calitativ datorită faptului că este plină de carbohidrați rafinați.
„Pâinea albă este făcută cu carbohidrați rafinați și lipsită de fibre și alți nutrienți benefici”, explică ea. „Carbohidrații rafinați sunt foarte inflamatori și se transformă rapid în zahăr, provocând o creștere rapidă a glucozei”.
Toate aceste ingrediente rafinate sunt pline de calorii, dar oferă puțină energie pentru ca organismul tău să le proceseze, ceea ce, în timp, poate afecta serios metabolismul. Află și ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci pâine în fiecare zi.