Reclamă

Alimentul pe care nicio persoană de peste 40 de ani nu ar trebui să îl mai mănânce. Specialiștii susțin că distruge metabolismul

A pierde în greutate înseamnă a face alegeri sănătoase. De la a găsi timp pentru a face mișcare zilnic până la a oferi corpului tău mese hrănitoare. Aceasta înseamnă că uneori trebuie să sacrifici unele dintre alimentele preferate de dragul obiectivelor de scădere în greutate. Alimentul pe care nicio persoană de peste 40 de ani nu ar trebui să îl mai mănânce este pâinea albă, iar specialiștii spun că aceasta distruge metabolismul.

Publicat: 13 decembrie 2022, 8:38 / Actualizat: 15 februarie 2023, 15:24

Un astfel de aliment ultra-procesat este nimeni altul decât faimoasa pâine albă. Experții în sănătate sunt de acord că ar trebui să reduci cantitatea consumată dacă dorești să pierzi câteva kilograme.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Alimentul pe care nicio persoană de peste 40 de ani nu ar trebui să îl mai mănânce

Află mai multe despre efectele asupra sănătății ale pâinii albe și de ce ar trebui să o eviți, potrivit nutriționistului Lisa Richards, creatorul The Candida Diet.

Pâinea este delicioasă și, probabil, este un element esențial în bucătărie. Cu toate acestea, Richards spune că, dacă încerci să slăbești, este important să limitezi aportul din acest aliment carbo.

„Pâinea este un aliment care ar trebui consumat cu moderație datorită naturii sale procesate și rafinate”, spune ea.

„Pâinea, de toate felurile, este densă caloric și inflamatoare”. Totuși, anumite pâini sunt mai proaste decât altele și ar trebui evitate cu totul, dacă vrei să slăbești și să menții un metabolism sănătos.

Reclamă

Richard menționează pâinea albă ca fiind un aliment slab calitativ datorită faptului că este plină de carbohidrați rafinați.

„Pâinea albă este făcută cu carbohidrați rafinați și lipsită de fibre și alți nutrienți benefici”, explică ea. „Carbohidrații rafinați sunt foarte inflamatori și se transformă rapid în zahăr, provocând o creștere rapidă a glucozei”.

Toate aceste ingrediente rafinate sunt pline de calorii, dar oferă puțină energie pentru ca organismul tău să le proceseze, ceea ce, în timp, poate afecta serios metabolismul. Află și ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci pâine în fiecare zi.

Reclamă

Care sunt sfaturile nutriționiștilor

Ea continuă spunând că „mănâncul regulat de pâine va duce la creșterea în greutate, deoarece majoritatea pâinilor sunt făcute din cereale rafinate, zahăr și conservanți”, care sunt „ingrediente inflamatorii și sunt, de asemenea, descompuse rapid pentru a fi depozitate sub formă de grăsime”.

Deoarece alimentele procesate, cum ar fi pâinea albă, nu oferă practic nicio valoare nutritivă, ele nu îți vor oferi senzația de sațietate pentru foarte mult timp, ceea ce va duce probabil la supraalimentare mai târziu în cursul zilei.

Numărul mare de calorii consumate și nearse în timpul zilei se transformă rapid în kilograme. E foarte important ca după o anumită vârstă să ții cont de sfaturile nutriționiștilor pentru că metabolismul încetinește. Slăbirea nu mai este un obiectiv atât de ușor de atins, din păcate.

Acest lucru poate fi dăunător pentru obiectivele tale de pierdere în greutate, de asemenea. Desigur, consumul de pâine din când în când nu va face imposibilă pierderea în greutate.

Doar asigură-te că alegi opțiuni fibroase, integrale, ori de câte ori este posibil și că aplici legea moderației. Acele alegeri sănătoase pot face diferența în cele din urmă.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O zână cu aripi, care stă speriată la pământ
Horoscop
Zodii care preferă să trăiască singure. Nativii care se simt mai bine atunci când au intimitate
Există atât de multe lucruri care merită spuse despre viața personală atunci când locuiești singură. Pacea și liniștea, filmele preferate, ora de culcare târzie și faptul că nu trebuie să dai nimănui nicio explicație....
2
Bianca Censori și Kanye West într-o mașină privată
Divertisment
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață pe străzile din Los Angeles. Imaginile cu diva...
3
O femeie îmbrăcată într-o rochie roșie, impunătoare
Horoscop
Cele mai norocoase zodii în funcție de luna în care s-au născut. Ei sunt fericiții zodiacului
Astrologii ne spun că data nașterii are un rol aparte în doza de noroc cu care ne neștem. Însă te-ai întrebat vreodată care dintre lunile anului poartă mai mult noroc? În acest articol, vei...
4
O femeie tânără cu ochelari de soare la ochi și un ruj portocaliu pe buze
Frumusețe
Nuanțele de ruj care te îmbătrânesc. De ce culori să te ferești, potrivit specialiștilor
Uneori este suficient să accentuezi buzele cu ruj pentru a te simți mai încrezătoare în sine. Această metodă va atrage o mulțime de priviri asupra ta, lucru care te va face să te simți...
5
Charles Spencer surprins într-o fotografie portret la Althorp House
Divertisment
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana spune că este îngrijorat
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana este îngrijorat pentru soția Prințului William. Charles a oferit mai multe informații într-un interviu recent. Charles Spencer a vorbit...
PARTENERI
×