Reclamă

Rețete sărate pentru masa de Crăciun: preparate festive pentru sărbătorile de iarnă

Nimeni nu vrea ca sărbătorile de iarnă să îl ia prin surprindere, așa că pregătirile au început cu pași mici, dar siguri. Chiar dacă dulciurile sunt cele mai așteptate, nu uita nici de lista cu rețete sărate pentru masa de Crăciun.

Publicat: 4 noiembrie 2022, 7:25

Deși timpul nu este prea prietenos cu noi din cauza rutinei zilnice, merită să te dedici câteva ore pentru ca cei dragi să aibă pe masa de sărbători cele mai gustoase preparate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În cazul în care nu ai deja o listă bine stabilită, venim în ajutorul tău cu câteva idei de preparate sărate.

Rețete sărate pentru masa de Crăciun

De pe platoul cu aperitive nu poate să lipsească salata boeuf. Nici ouăle umplute nu au cum să fie trecute cu vederea, dar nici piftia de porc.

Și chiar dacă acestea sunt rețete tradiționale, care se moștenesc de cele mai multe ori din familie, ai mai jos toate informațiile necesare pentru ca fiecare preparat ales să iasă așa cum trebuie.

Sunt câteva preparate culinare tradiționale nelipsite de pe masa de Crăciun.

Reclamă

Sarmale tradiționale, rețeta de la bunica

Sarmalele tradiționale nu au cum să lipsească de pe masa de sărbători indiferent de zona din care faci parte. Chiar dacă ai nevoie de mult timp pentru prepararea lor, merită să o încerci. Îi poți cuceri foarte ușor pe cei dragi cu gustul lor.

Sarmale tradiționale românești cu felii de șuncă și crenguțe de cimbru, înainte de fierbere
Feliile de șuncă afumată adăugate în vasul cu sarmale oferă un plus de savoare sarmalelor / Shutterstock
Reclamă

În cazul în care nu consumi carne, poți testa și rețeta de sarmale de post umplute cu ciuperci și orez.

Salată de boeuf, rețeta clasică

Salată de boeuf este un preparat pe gustul multora dintre noi. Dacă nu ai o rețetă proprie pentru acest preparat, îți oferim rețeta clasică, tradițională. Se prepară cu multe legume, alteori se adaugă și carne , care mai apoi se amestecă cu maioneză.

Două boluri cu salată de boeuf, alături de o lingură de lemn
Salata de boeuf se decorează cu ouă fierte, cu măsline, dar și cu murături / Shutterstock

Decorul este de asemenea spectaculos dacă decizi să o completezi cu un peisaj de iarnă. Fie că alegi să faci un om de zăpadă din ouă fierte sau un brad din castraveți murați, alegerea îți aparține. Gustul rămâne la fel de bun.

Rețetă de ouă umplute

Rețetele de ouă umplute sunt ideale pentru a completa platourile cu aperitive de pe mesele festive. Sunt un preparat versatil și nu necesită foarte multe ingrediente.

Ouă umplute cu cremă de brânză și maioneză, decorate cu rondele de măsline
Ouăle umplute cu cremă de brânză se pot decora cu măsline sau verdeață / Shutterstock

Important pentru reușita acestora este respectarea timpului de fierbere, astfel încât să obții ouă fierte tari. Gălbenușurile sunt încorporate în umplutură, iar albușul este suport de umplere.

Piftie de porc

Piftia de porc este o rețetă care în multe familii nu lipsește de pe masa de Crăciun. Intră în categoria gustărilor reci, dar sărate. Se obține prin fierberea bucăților de carne de porc cu oase și cartilaje.

Porții de piftie de porc sau răcituri în boluri de sticlă
Bolurile cu piftie se țin la rece până a doua zi / Shutterstock

Legumele și condimentele sunt cele care dau gustul acestui preparat, iar textura gelatinoasă face ca acest preparat să fie adorat de toți gurmanzii.

Friptură de porc la cuptor, cu vin

Chiar dacă cel mai probabil fiecare familie are propria rețetă de friptură de porc la cuptor, cea pe care ți-o propunem noi are un gust deosebit datorită vinului adăugat.

Porții de carne marinată, pregătite pentru friptură
Carnea de porc iese mai fragedă și mai gustoasă dacă este supusă unui proces de marinare / Shutterstock

Sosul de vin este cel care glazurează friptura și pe lângă aspectul pe care i-l oferă, îi dă și un gust care va bucura orice invitat la masa de sărbători.

Ruladă aperitiv cu spanac

Și pentru a diversifica un pic platoul cu aperitive, rulada cu spanac, cremă de brânză și somon afumat este ceva deosebit, care poate da o notă de eleganță mesei tale din ziua Crăciunului. Pe lângă faptul că are un gust minunat, aspectul te va cuceri și el pe loc.

Porții de ruladă aperitiv cu spanac, cremă de brânză și somon afumat pe un platou de lemn
Rulada se porționează frumos după ce se odihnește la frigider câteva ore / Shutterstock

Combinația de culori te va atrage și ea din prima. Rețeta nu are nevoie de ingrediente complexe și nici de un timp îndelungat de preparare.

Salată de pui cu ciuperci și maioneză

Așa cum îi spune și numele, salata de pui cu ciuperci și maioneză se prepară foarte ușor. Compoziția se face din ingrediente la îndemâna oricui care se găsesc și la un preț accesibil. Aceasta se poate servi în mai multe feluri.

Salată de pui cu ciuperci și maioneză în bol de servire
Salata poate fi servită în boluri, în diferite cupe de legume sau de aluat / Shutterstock

Fie că alegi cupe făcute din legume, felii de pâine prăjită sau coșulețe din aluat, nu uita să o integrezi pe platoul tău cu rețete sărate pentru masa de Crăciun.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
3
fată îmbrăcată în culori deschise pe un fundal bleu
Horoscop
Culoarea zodiei Gemeni. Nuanțele care îți poartă noroc dacă ești în această zodie
Fiecare nativ în parte are trăsături specifice, dar și lucruri care îi plac în mod deosebit și i se potrivesc mănușă. Află care este culoarea zodiei Gemeni și vezi cum poți să o porți...
4
Jennifer Lopez într-un crop top verde în timp ce își ascunde abdomenul cu ajutorul unei poșete
Divertisment
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Cum și-a pus timpul amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Timpul pare că și-a pus amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez. Vedeta latino a făcut spectacol atunci când a apărut pe străzile din New York. Totul s-a...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
PARTENERI
×