Reclamă

Ruladă aperitiv cu spanac, cremă de brânză și somon afumat

Pentru platoul cu aperitive festive sau pentru o gustare delicioasă, îți oferim o rețetă de ruladă aperitiv cu spanac, cremă de brânză și somon afumat.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 27 decembrie 2021, 6:53 / Actualizat: 23 iunie 2023, 10:13

Este o ruladă foarte gustoasă și cu aspect spectaculos. Va colora frumos platoul cu aperitive festive. Spanacul din compoziția foii de ruladă va oferi acesteia o culoare verde, apetisantă. Iar în combinație cu crema de brânză albă și somonul portocaliu, va crea un spectacol de culori pe platoul de servire.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Rețeta nu necesită ingrediente complexe și nici timp îndelungat de preparare. Foaia de ruladă se prepară simplu, ca o foaie de pandișpan în care se adaugă puțin spanac pentru gust și culoare. Crema de brânză nu necesită mai mult de 5 minute de preparare. Deci ai toate motivele să pregătești și tu acest aperitiv delicios. Îți oferim mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara această rețetă gustoasă.

Ruladă aperitiv cu spanac – Ingrediente

Ingredientele pentru acest spectaculos aperitiv se împart în două categorii: ingrediente pentru foaia de ruladă și cele pentru umplutură.

Ingrediente pentru foaie de ruladă cu spanac de 26×36 cm:

  • 4 ouă medii
  • 1/2 linguriță cu de sare
  • 100 gr frunze de spanac
  • 75 gr făină
  • 1 linguriță cu praf de copt.
Reclamă

Ingrediente pentru umplutură:

  • 200 gr cremă de brânză
  • 75 gr unt
  • 75 gr smântână fermentată
  • 1/2 linguriță cu sare
  • 1 vârf de linguriță cu piper alb măcinat
  • 250 gr file de somon afumat.

Rețetă de ruladă aperitiv cu spanac – Mod de preparare

Reclamă

Înainte de a începe prepararea aluatului pentru foaia de ruladă, ouăle trebuie aduse la temperatura camerei. Este necesar acest aspect pentru a obține o bezea persfectă din albușurile de ou.

Cum se prepară foaia de ruladă

Începe prin a opări frunzele de spanac în apă clocotită cu sare. Apoi scurge-le și transformă-le în pastă, cu ajutorul unui blender. Lasă pasta de spanac la răcit și ocupă-te de celelalte ingrediente. Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Separă în două boluri albușurile de gălbenușuri. Presară sare peste albușuri și, cu ajutorul unui mixer, procesează-le până când obții o bezea fermă.

Amestecă gălbenușurile cu pasta de spanac răcită. Poți folosi și spanac congelat pe care îl lași la decongelat, îl scurgi bine de lichid și îl transformi în pastă.

Încorporează amestecul de gălbenușuri și spanac în bezeaua de albușuri. Amestecă ușor cele două compoziții, folosind o spatulă. Adaugă apoi făina cernută prin sită, împreună cu praful de copt.

Îmbracă cu hârtie de copt interiorul unei tăvi cu dimensiunile de aproximativ 26×36 cm. Întinde în tavă aluatul pentru foaia de ruladă cu spanac și nivelează-l bine la suprafață. Pune tava în cuptor și coace foaia de ruladă pentru 15 minute la 180 de grade Celsius. Poți apela și la testul scobitorii pentru a te asigura că este coaptă.

Scoate tava din cuptor, las-o 5 minute pe masa de lucru, apoi rulează foaia cu tot cu hârtia de copt. Las-o rulată până când se răcește complet.

Foaie de ruladă cu spanac în tavă și rulată în hârtie de copt
Foaia de ruladă se împachetează în hârtia de copt după coacere / Rețetefeldefel.ro

Cum pregătești crema de brânză pentru ruladă aperitiv cu spanac

Amestecă într-un bol untul moale cu crema de brânză. Adaugă smântâna, sarea și piperul și omogenizează bine compoziția. Pune compoziția la rece până când se răcește foaia de ruladă. Feliază și fileul de somon afumat în felii foarte subțiri.

Când foaia de ruladă este răcită, desfă-o cu grijă și întinde peste ea crema de brânză. Așază feliile de somon afumat deasupra și ruleză, desfăcând ușor și hârtia de copt de pe dosul foii de ruladă.

Împachetează rulada cu folie de prospețime și pune-o la frigider pentru 4-5 ore sau de pe o zi pe alta.

Datorită untului din compoziție, crema va căpăta o consistență perfectă, iar tu vei putea secționa perfect rulada. Cu un cuțit cu lamă subțire porționează rulada aperitiv cu spanac în felii de aproximativ 1,5 cm grosime. Șterge lama cuțitului după fiecare tăietură. Așază feliile de ruladă frumos pe platou.

Vezi mai multe imagini în galeria foto!

Porții deruladă aperitiv cu spanac, cremă de brânză și somon afumat
După fiecare porționare, lama cuțitului se va șterge cu prosop de hârtie / Shutterstock

O altă rețetă de aperitiv frumos colorat pe care ți-o recomandăm cu drag este rețeta de clătite aperitiv cu sfeclă roșie și cremă de brânză.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×