Reclamă

3 rețete de ouă umplute pentru platoul cu aperitive festive

Se apropie sărbătorile și ești în pană de idei? Nu ai idee ce să mai așezi pe platoul cu aperitive festive? Îți oferim 3 rețete de ouă umplute, foarte gustoase și frumos colorate, care vor face deliciul mesei de Crăciun sau Anul Nou.

Publicat: 16 decembrie 2021, 7:06

Rețetele de ouă umplute sunt ideale a fi preparate pentru ocazii speciale, aniversări sau diferite sărbători. Sunt versatile, simplu de preparat și nu necesită multe ingrediente. Ouăle umplute sunt foarte îndrăgite de toți gurmanzii și, cu siguranță, nu va rămâne niciunul pe platou.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Important pentru reușita acestora este respectarea timpului de fierbere, astfel încât să obții ouă fierte tari. Gălbenușurile se folosesc la umplutură, iar albușurile vor servi drept suport de umplere.

Îți oferim mai jos trei rețete pentru ouă umplute cu listă completă de ingrediente și modul de preparare pas cu pas.

3 rețete de ouă umplute – Ingrediente

O parte dintre ingredientele pentru cele trei rețete este comună, însă fiecare variantă are un ingrediente de bază care îi va oferi un gust diferit.

Cele trei variante pe care ți le propunem sunt: ouă umplute cu cremă de brânză, ouă umplute cu pate de somon și ouă umplute cu pate din ficat de pui.

Reclamă

Ingrediente pentru ouă umplute cu cremă de brânză:

  • 5 ouă
  • 150 gr cremă de brânză cu verdeață
  • 1 linguriță muștar
  • 1 lingură ulei
  • sare și piper
  • 1 vârf de linguriță cu boia de ardei dulce.

Ingrediente pentru ouă umplute cu pate de somon:

Reclamă
  • 5 ouă
  • 150 gr pate de somon afumat
  • 1 linguriță de muștar
  • 1 lingură de ulei
  • sare și piper, după gust.

Ingrediente pentru ouă umplute cu pate din ficat de pui:

  • 5 ouă
  • 150 gr pate din ficat de pui
  • 1 linguriță muștar
  • 1 lingură ulei
  • sare și piper
  • 1 lingură smântână, sau iaurt cremos.

Ouă umplute – Mod de preparare

Pentru că toate cele trei variante de ouă umplute au câteva elemente comune, acestea se pot pregăti împreună, apoi pot fi împărțite în trei categorii.

Începe cu fierberea celor 15 ouă în apă rece, împreună cu o linguriță de sare și o lingură de oțet. Lasă ouăle să fiarbă timp de 8 minute, de când apa a atins punctul de fierbere. Scurge apoi ouăle de apă și adaugă-le în apă foarte rece. Lasă-le să se răcească bine, apoi sparge-le ușor coaja și mai lasă-le în apă 5-6 minute. Respectând acest proces, vei putea curăța ouăle perfect.

Al doilea pas constă în prepararea unei maioneze din gălbenușurile fierte și amestecate cu muștar. Strivește bine gălbenușurile, adaugă muștarul peste ele și amestecă-le bine picurând treptat și ulei. Vei obține o maioneză mai consistentă pe care o treci prin sită să devină mai fină. Împarte apoi maioneza în trei părți egale. Maioneza este elementul comun pentru toate cele trei idei de ouă umplute.

Pentru varianta de ouă umplute cu cremă de brânză, amestecă maioneza cu crema de brânză și adaugă puțină boia de ardei dulce. Pune crema de brânză cu verdeață într-un bol și adaugă treptat din maioneză peste ea. Adaugă maioneză atât cât să obții gustul care-ți place.

Pentru varianta de ouă umplute cu pate de somon procedează în același mod, amestecând pateul de somon cu maioneză.

La fel procedează și în cazul variantei de ouă umplute cu pate din ficat de pui. La această variantă mai adaugă și puțină smântână, pentru un plus de cremozitate.

Cum umpli ouăle

Pune pe rând compozițiile pentru cele trei idei de ouă umplute în săculețul unui posh cu dui stelat. Dacă nu ai un astfel de săculeț, folosește o pungă din plastic. Împachetează pe diagonală, unul dintre colțurile pungii în trei pliuri. Cu o foarfecă, taie din vârful pungii cam 2-3 mm. Când desfaci punga, vei obține un decupaj stelat la acel colț.

Pune pe rând compozițiile pentru umplut ouăle în pungă și umple albușurile folosind mișcări circulare. Spală punga sau folosește alta pentru fiecare variantă în parte. Așază ouăle astfel umplute pe platouri și acoperă-le cu folie de prospețime pentru a nu oxida.

Pune-le la rece până în momentul servirii.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×