- 5 ouă
- 150 gr pate de somon afumat
- 1 linguriță de muștar
- 1 lingură de ulei
- sare și piper, după gust.
Ingrediente pentru ouă umplute cu pate din ficat de pui:
- 5 ouă
- 150 gr pate din ficat de pui
- 1 linguriță muștar
- 1 lingură ulei
- sare și piper
- 1 lingură smântână, sau iaurt cremos.
Ouă umplute – Mod de preparare
Pentru că toate cele trei variante de ouă umplute au câteva elemente comune, acestea se pot pregăti împreună, apoi pot fi împărțite în trei categorii.
Începe cu fierberea celor 15 ouă în apă rece, împreună cu o linguriță de sare și o lingură de oțet. Lasă ouăle să fiarbă timp de 8 minute, de când apa a atins punctul de fierbere. Scurge apoi ouăle de apă și adaugă-le în apă foarte rece. Lasă-le să se răcească bine, apoi sparge-le ușor coaja și mai lasă-le în apă 5-6 minute. Respectând acest proces, vei putea curăța ouăle perfect.
Al doilea pas constă în prepararea unei maioneze din gălbenușurile fierte și amestecate cu muștar. Strivește bine gălbenușurile, adaugă muștarul peste ele și amestecă-le bine picurând treptat și ulei. Vei obține o maioneză mai consistentă pe care o treci prin sită să devină mai fină. Împarte apoi maioneza în trei părți egale. Maioneza este elementul comun pentru toate cele trei idei de ouă umplute.
Pentru varianta de ouă umplute cu cremă de brânză, amestecă maioneza cu crema de brânză și adaugă puțină boia de ardei dulce. Pune crema de brânză cu verdeață într-un bol și adaugă treptat din maioneză peste ea. Adaugă maioneză atât cât să obții gustul care-ți place.
Pentru varianta de ouă umplute cu pate de somon procedează în același mod, amestecând pateul de somon cu maioneză.
La fel procedează și în cazul variantei de ouă umplute cu pate din ficat de pui. La această variantă mai adaugă și puțină smântână, pentru un plus de cremozitate.
Cum umpli ouăle
Pune pe rând compozițiile pentru cele trei idei de ouă umplute în săculețul unui posh cu dui stelat. Dacă nu ai un astfel de săculeț, folosește o pungă din plastic. Împachetează pe diagonală, unul dintre colțurile pungii în trei pliuri. Cu o foarfecă, taie din vârful pungii cam 2-3 mm. Când desfaci punga, vei obține un decupaj stelat la acel colț.
Pune pe rând compozițiile pentru umplut ouăle în pungă și umple albușurile folosind mișcări circulare. Spală punga sau folosește alta pentru fiecare variantă în parte. Așază ouăle astfel umplute pe platouri și acoperă-le cu folie de prospețime pentru a nu oxida.
Pune-le la rece până în momentul servirii.