Nu e de mirare că rețetele cu paste se numără printre opțiunile tale atunci când nu îți dorești să petreci prea mult timp în bucătărie. Pastele au devenit cele mai populare ingrediente în toate bucătăriile lumii. Rețetele cu paste sunt și foarte versatile. Se pot combina cu aproape toate celelalte ingrediente. Pot fi folosite în rețete de aperitive, în supe și ciorbe, în rețete de fel principal, dar și în deserturi.
Pe lângă ingredientele simple și accesibile pe care le poți adăuga în rețete, un atuu al pastelor îl reprezintă timpul scurt de preparare. De obicei, pastele se fierb în apă cu sare, iar separat se prepară un sos delicios în care se vor răsfăța. Mai adaugi câteva condimente pentru un plus de gust și ceva verdeață pentru un plus de prospețime, iar prânzul sau cina sunt gata.
Așadar, ai toate motivele din lume să prepari o rețetă de paste atunci când vii obosită de la serviciu sau când se anunță cei dragi la masă.
Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara una dintre cele mai simple și gustoase rețete cu paste de post.
Paste cu ciuperci de post – Ingrediente
- 200 gr paste papardelle sau tagliatelle
- 2 litri de apă
- 1 linguriță de sare
- 350 gr ciuperci champignon
- 2-3 linguri cu ulei de măsline
- 2-3 căței de usturoi
- 250 ml lapte de cocos
- sare și piper, după gust
- ½ linguriță cu oregano uscat
- ½ linguriță cu busuioc uscat
- 1 legătură de pătrunjel verde.
Rețetă de paste cu ciuperci de post – Mod de preparare
Pune o oală cu apă la fiert și, când începe să clocotească, adaugă o linguriță de sare. Amestecă bine cu o spatulă până când sarea se topește. Lasă apa să atingă din nou punctul de fierbere, apoi adaugă pastele. Fierbe pastele pentru 7-8 minute, atât cât să rămână ușor al dente. Ai în vedere faptul că pastele vor mai fierbe ulterior și în sos.
În timp ce fierb pastele, pune o tigaie adâncă la foc mediu și adaugă două linguri de ulei de măsline. Curăță usturoiul, toacă-l în rondele mici și adaugă-l în tigaia cu ulei de măsline. Șterge bine ciupercile cu prosoape de hârtie umezite, apoi feliază-le mai grosier. Dacă sunt micuțe le poți tăia în sferturi.