Reclamă

Paste cu ciuperci de post. O rețetă simplă și gustoasă

Dacă ești în căutarea unui preparat simplu și gustos, pentru masa de prânz sau pentru cină, îți oferim o rețetă de paste cu ciuperci de post.

Publicat: 10 decembrie 2021, 6:58

Nu e de mirare că rețetele cu paste se numără printre opțiunile tale atunci când nu îți dorești să petreci prea mult timp în bucătărie. Pastele au devenit cele mai populare ingrediente în toate bucătăriile lumii. Rețetele cu paste sunt și foarte versatile. Se pot combina cu aproape toate celelalte ingrediente. Pot fi folosite în rețete de aperitive, în supe și ciorbe, în rețete de fel principal, dar și în deserturi.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Pe lângă ingredientele simple și accesibile pe care le poți adăuga în rețete, un atuu al pastelor îl reprezintă timpul scurt de preparare. De obicei, pastele se fierb în apă cu sare, iar separat se prepară un sos delicios în care se vor răsfăța. Mai adaugi câteva condimente pentru un plus de gust și ceva verdeață pentru un plus de prospețime, iar prânzul sau cina sunt gata.

Așadar, ai toate motivele din lume să prepari o rețetă de paste atunci când vii obosită de la serviciu sau când se anunță cei dragi la masă.

Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara una dintre cele mai simple și gustoase rețete cu paste de post.

Paste cu ciuperci de post – Ingrediente

  • 200 gr paste papardelle sau tagliatelle
  • 2 litri de apă
  • 1 linguriță de sare
  • 350 gr ciuperci champignon
  • 2-3 linguri cu ulei de măsline
  • 2-3 căței de usturoi
  • 250 ml lapte de cocos
  • sare și piper, după gust
  • ½ linguriță cu oregano uscat
  • ½ linguriță cu busuioc uscat
  • 1 legătură de pătrunjel verde.
Reclamă

Rețetă de paste cu ciuperci de post – Mod de preparare

Pune o oală cu apă la fiert și, când începe să clocotească, adaugă o linguriță de sare. Amestecă bine cu o spatulă până când sarea se topește. Lasă apa să atingă din nou punctul de fierbere, apoi adaugă pastele. Fierbe pastele pentru 7-8 minute, atât cât să rămână ușor al dente. Ai în vedere faptul că pastele vor mai fierbe ulterior și în sos.

În timp ce fierb pastele, pune o tigaie adâncă la foc mediu și adaugă două linguri de ulei de măsline. Curăță usturoiul, toacă-l în rondele mici și adaugă-l în tigaia cu ulei de măsline. Șterge bine ciupercile cu prosoape de hârtie umezite, apoi feliază-le mai grosier. Dacă sunt micuțe le poți tăia în sferturi.

Reclamă

Nu spăla ciupercile în apă pentru a nu risca să pătrundă apa în ele. Ciupercile absorb rapid apa, ca un burete.

Adaugă-le peste usturoiul din tigaie și amestecă-le bine să se prepare uniform. Lasă ciupercile la preparat până când se evaporă lichidul pe care îl vor lăsa în tigaie.

Adaugă laptele de cocos și condimentele. Amestecă ciupercile în laptele de cocos timp de 2- 3 minute. Adaugă sare și piper, după gust.

Scurge pastele din apa în care au fiert și adaugă-le în sosul de ciuperci cu lapte de cocos. Mai fierbe-le împreună aproximativ 2 minute, apoi stinge focul și presară pătrunjel verde tocat mărunt.

Servește delicioasele paste cu ciuperci de post calde, alături de o salată de legume sau o salată de murături. Sunt foarte gustoase chiar și cu câteva măsline verzi.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O zână cu aripi, care stă speriată la pământ
Horoscop
Zodii care preferă să trăiască singure. Nativii care se simt mai bine atunci când au intimitate
Există atât de multe lucruri care merită spuse despre viața personală atunci când locuiești singură. Pacea și liniștea, filmele preferate, ora de culcare târzie și faptul că nu trebuie să dai nimănui nicio explicație....
2
Bianca Censori și Kanye West într-o mașină privată
Divertisment
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață pe străzile din Los Angeles. Imaginile cu diva...
3
O femeie îmbrăcată într-o rochie roșie, impunătoare
Horoscop
Cele mai norocoase zodii în funcție de luna în care s-au născut. Ei sunt fericiții zodiacului
Astrologii ne spun că data nașterii are un rol aparte în doza de noroc cu care ne neștem. Însă te-ai întrebat vreodată care dintre lunile anului poartă mai mult noroc? În acest articol, vei...
4
O femeie tânără cu ochelari de soare la ochi și un ruj portocaliu pe buze
Frumusețe
Nuanțele de ruj care te îmbătrânesc. De ce culori să te ferești, potrivit specialiștilor
Uneori este suficient să accentuezi buzele cu ruj pentru a te simți mai încrezătoare în sine. Această metodă va atrage o mulțime de priviri asupra ta, lucru care te va face să te simți...
5
Charles Spencer surprins într-o fotografie portret la Althorp House
Divertisment
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana spune că este îngrijorat
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana este îngrijorat pentru soția Prințului William. Charles a oferit mai multe informații într-un interviu recent. Charles Spencer a vorbit...
PARTENERI
×