Reclamă

Spaghetti alla Norma. Rețetă italiană de paste cu vinete

Dacă te gândești să gătești o rețetă de paste pentru una dintre mesele principale ale zilei, încearcă rețeta Spaghetti alla Norma. Este o minunată rețetă italiană de paste integrale cu vinete și roșii, perfectă pentru sezonul vinetelor și nu numai.

Publicat: 9 septembrie 2021, 6:00 / Actualizat: 11 aprilie 2022, 12:47

Combinația de vinete cu roșii, busuioc și brânză este una perfectă. Dacă adaugi și câteva condimente mediteraneene, deliciul va fi maxim. Îți oferim mai jos lista completă de ingrediente și modul de preparare pas cu pas, pentru a-i delecta și tu pe cei dragi cu un preparat gustos din bucătăria italiană.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Spaghetti alla Norma – Ingrediente

  • 400 gr spaghete integrale
  • 2 vinete
  • 3 căței de usturoi
  • 1/2 legătură de busuioc proaspăt
  • 1 linguriță oregano uscat
  • 1 linguriță fulgi de chilli uscați
  • 2-3 linguri cu ulei de masline
  • 1 lingură capere consevate
  • 1 lingură oțet de vin roșu
  • 400 gr roșii cherry
  • 50 gr brânză pecorino

Rețeta Spaghetti alla Norma – Mod de preparare

Începi prin a spăla vinetele și a le tăia în rondele de 1-1,2 cm grosime. Așază-le pe un plan de lucru încăpător și presară sare peste ele. Lasă-le așa 20 de minute, astfel încât să se deshidrateze și să elimine din sucul amar. Apoi le clătești cu apă rece și le ștergi bine cu prosoape de hârtie absorbante. Taie rondelele de vinete în sferturi și pune-le într-un bol încăpător, apoi stropește-le cu puțin ulei de măsline. Presară peste ele fulgi de chilli, oregano, sare și piper. Lasă-le așa 5-6 minute.

Curăță usturoiul și toacă-l mai mărunt. Toacă mărunt și tulpinile de busuioc

Reclamă

Pune puțin ulei de măsline în tigaie și lasă-l să se încingă la foc mediu. Adaugă vinetele și rumenește-le ușor pe ambele părți, amestecându-le constant. Apoi adaugă peste ele usturoiul și tulpinile de la busuioc, tocate mărunt, precum și caperele. Gătește ingredientele 2-3 minute și mai adaugă, dacă este necesar, puțin ulei de măsline.

Toacă roșiile în cuburi micuțe și adaugă-le peste ingredientele din tigaie. Adaugă și oțetul și mai lasă totul la foc mic pentru 15-20 de minute, pentru a se evapora lichidul lăsat de roșii și a se transforma într-un sos consistent.

Cum pregătești pastele pentru rețeta italiană de paste cu vinete

Reclamă

În timp, ce sosul de vinete se prepară, pune o oală cu multă apă la fiert. Când apa începe să fiarbă, adaugă o linguriță de sare și amestecă până când sarea se diluează. Adaugă pastele și fierbe-le pentru maxim 8 minute, pentru a rămâne al dente. Când sunt fierte, scurge-le de apă și adaugă-le peste vinetele cu sos de roșii din tigaie.

Amestecă spaghetele cu sosul prin înclinarea tigăii și prin aruncare, apoi mai fierbe-le împreună 5-6 minute. Adaugă în acest timp și jumătate din cantitatea de brânză, răzuită, jumătate din frunzele de busuioc tocate mărunt, puțin oregano, sare și piper, dacă mai necesită. Potrivește consistența sosului cu puțin din apa în care au fiert pastele.

Servește delicioasele Spaghetti alla Norma presărate cu brânză și frunze proaspete de busuioc.

Din aceeași categorie de rețete italiene de paste, simple și foarte gustoase, îți mai recomandăm și rețeta de spaghete aglio e olio.

Spor și poftă bună!

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
3
fată îmbrăcată în culori deschise pe un fundal bleu
Horoscop
Culoarea zodiei Gemeni. Nuanțele care îți poartă noroc dacă ești în această zodie
Fiecare nativ în parte are trăsături specifice, dar și lucruri care îi plac în mod deosebit și i se potrivesc mănușă. Află care este culoarea zodiei Gemeni și vezi cum poți să o porți...
4
Jennifer Lopez într-un crop top verde în timp ce își ascunde abdomenul cu ajutorul unei poșete
Divertisment
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Cum și-a pus timpul amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Timpul pare că și-a pus amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez. Vedeta latino a făcut spectacol atunci când a apărut pe străzile din New York. Totul s-a...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
PARTENERI
×