Combinația de vinete cu roșii, busuioc și brânză este una perfectă. Dacă adaugi și câteva condimente mediteraneene, deliciul va fi maxim. Îți oferim mai jos lista completă de ingrediente și modul de preparare pas cu pas, pentru a-i delecta și tu pe cei dragi cu un preparat gustos din bucătăria italiană.
Spaghetti alla Norma – Ingrediente
- 400 gr spaghete integrale
- 2 vinete
- 3 căței de usturoi
- 1/2 legătură de busuioc proaspăt
- 1 linguriță oregano uscat
- 1 linguriță fulgi de chilli uscați
- 2-3 linguri cu ulei de masline
- 1 lingură capere consevate
- 1 lingură oțet de vin roșu
- 400 gr roșii cherry
- 50 gr brânză pecorino
Rețeta Spaghetti alla Norma – Mod de preparare
Începi prin a spăla vinetele și a le tăia în rondele de 1-1,2 cm grosime. Așază-le pe un plan de lucru încăpător și presară sare peste ele. Lasă-le așa 20 de minute, astfel încât să se deshidrateze și să elimine din sucul amar. Apoi le clătești cu apă rece și le ștergi bine cu prosoape de hârtie absorbante. Taie rondelele de vinete în sferturi și pune-le într-un bol încăpător, apoi stropește-le cu puțin ulei de măsline. Presară peste ele fulgi de chilli, oregano, sare și piper. Lasă-le așa 5-6 minute.
Curăță usturoiul și toacă-l mai mărunt. Toacă mărunt și tulpinile de busuioc
Pune puțin ulei de măsline în tigaie și lasă-l să se încingă la foc mediu. Adaugă vinetele și rumenește-le ușor pe ambele părți, amestecându-le constant. Apoi adaugă peste ele usturoiul și tulpinile de la busuioc, tocate mărunt, precum și caperele. Gătește ingredientele 2-3 minute și mai adaugă, dacă este necesar, puțin ulei de măsline.
Toacă roșiile în cuburi micuțe și adaugă-le peste ingredientele din tigaie. Adaugă și oțetul și mai lasă totul la foc mic pentru 15-20 de minute, pentru a se evapora lichidul lăsat de roșii și a se transforma într-un sos consistent.