Reclamă

Penne all’arrabbiata. Rețetă de paste cu sos picant de roșii

Dacă ești în pană de idei și ai nevoie de o idee de preparat pentru o masă rapidă, îți oferim o rețetă de paste cu sos picant de roșii, cunoscută sub denumirea de Penne all’arrabbiata. Este o rețetă simplă, așa cum sunt, de altfel, majoritatea rețetelor care conțin paste.

Publicat: 14 august 2021, 7:05 / Actualizat: 11 aprilie 2022, 12:47

Rețeta face parte din bucătăria italiană, fiind un preparat din regiunea Lazio-Roma. Se prepară într-un timp scurt și îți sunt necesare doar câteva ingrediente clasice, pe care le ai întotdeauna la îndemână.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În mai puțin de 15 minute vei avea un preparat gustos și consistent, pentru una dintre mesele principale ale zilei.

Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu această rețetă de paste.

Rețetă de paste cu sos picant de roșii – Ingrediente

  • 250 gr paste făinoase (penne)
  • 500 gr roșii de grădină
  • 3 linguri cu  ulei de măsline
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 ardei iute
  • sare după gust
  • pătrunjel verde și frunze de busuioc
  • pecorino – pentru servit

Rețeta de Penne all’arrabbiata – Mod de preparare

Reclamă

Pentru a prepara această rețetă simplă de paste sunt necesari doar doi pași: fierberea pastelor și prepararea sosului picant de roșii.

Cum se fierb pastele penne

Pe fiecare pachet cu paste este specificat timpul de fierbere al acestora. Însă, în funcție de rețetă, poți fierbe pastele într-un timp mai scurt, mai ales dacă acestea se vor răsfăța ulterior într-un sos, așa cum se întâmplă în rețeta de față.

Reclamă

Pune o oală cu 2,5 litri de apă la fiert. Când apa începe să clocotească, adaugă 2 lingurițe de sare. Amestecă bine până când sarea se dizolvă. Lasă apa să ajungă din nou la primul clocot și adaugă pastele. Fierbe pastele 12-15 minute în apa sărată. În timp ce se fierb pastele, ocupă-te și de sos.

Cum prepari sos picant de roșii pentru rețeta Penne all’arrabbiata

Pune o oală cu apă la fiert. Ca și în cazul pastelor, când apa atinge punctul de fierbere, adaugă o linguriță de sare. Lasă apa să fiarbă din nou, apoi adaugă roșiile și opărește-le pentru un minut. Scurge-le, lasă-le la temperat, apoi curăță-le, îndepărtează cotoarele și le toacă-le în cuburi mici. Apoi, lasă-le deoparte.

Pune o tigaie adâncă cu uleiul de măsline la încins. Curăță usturoiul, strivește-l ușor și sotează-l pentru un minut. În acest timp, usturoiul a aromatizat bine uleiul. Îndepărtează usturoiul și adaugă în ulei rondele de ardei iute.

Cantitatea adaugăta o stabilești în funcție de cât de picant îți place gustul preparatelor.

Amestecă ardeiul iute în ulei timp de 1 minut, apoi adaugă roșiile tocate în cuburi. Lasă sosul de roșii pentru rețeta de Penne all’arrabbiata să fiarbă la foc mediu, timp de 12-15 minute. Pentru a scurta timpul de fierbere al sosului, este ideal să alegi roșii coapte, dar mai puțin zemoase. Gustă sosul de roșii și potrivește-i gustul cu sare și piper, proaspăt măcinate.

După ce au fiert pastele, scurge-le și adaugă-le în sosul de roșii. Mai lasă pastele să se răsfețe în sos 1-2 minute, apoi stinge focul.

Servește delicioasele paste cu sos picant de roșii decorate cu pătrunjel verde, frunze de busuioc și pecorino răzuit deasupra.

Spor și poftă bună!

Colaj de poze cu pașii de preparare rețeta Penne all’arrabbiata
Rețeta Penne all’arrabbiata se prepară în 15 minute / Profimedia Images

Dacă adori preparatele rapide cu paste îți mai oferim o minunată rețetă de spaghete aglio e olio, tot din bucătăria italiană.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×