Rețeta face parte din bucătăria italiană, fiind un preparat din regiunea Lazio-Roma. Se prepară într-un timp scurt și îți sunt necesare doar câteva ingrediente clasice, pe care le ai întotdeauna la îndemână.
În mai puțin de 15 minute vei avea un preparat gustos și consistent, pentru una dintre mesele principale ale zilei.
Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu această rețetă de paste.
Rețetă de paste cu sos picant de roșii – Ingrediente
- 250 gr paste făinoase (penne)
- 500 gr roșii de grădină
- 3 linguri cu ulei de măsline
- 1 cățel de usturoi
- 1 ardei iute
- sare după gust
- pătrunjel verde și frunze de busuioc
- pecorino – pentru servit
Rețeta de Penne all’arrabbiata – Mod de preparare
Pentru a prepara această rețetă simplă de paste sunt necesari doar doi pași: fierberea pastelor și prepararea sosului picant de roșii.
Cum se fierb pastele penne
Pe fiecare pachet cu paste este specificat timpul de fierbere al acestora. Însă, în funcție de rețetă, poți fierbe pastele într-un timp mai scurt, mai ales dacă acestea se vor răsfăța ulterior într-un sos, așa cum se întâmplă în rețeta de față.