Având un conținut bogat în fibre, vitamina B, dar si în carbohidrați care conferă sațietate, rețetele cu paste fusilli pot fi alegerea ideală pentru o masă hrănitoare.
Pastele fusilli sunt originare din partea centrală și de nord a Italiei. Denumirea lor provine de la la fusul cu care bunicile înfășurau firele de lână toarse manual (“fuso” in italiană).
Poți opta pentru orice tip de paste, însă pastele fusilli vor da un aspect mai plăcut preparatului. Sunt paste care, prin aspectul lor spiralat, pun în valoare și restul ingredientelor care compun preparatul.
Urmărește în continuare lista completă de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu rețeta de fusilli cu mazăre și somon.
Rețetă de paste fusilli – Ingrediente
- 400 gr paste fusilli
- 200 gr somon file
- 30 ml ulei de măsline
- 50 gr unt cu 82% grăsime
- 100 gr mazăre congelată
- 125 ml smântână dulce
- sare și piper
- câteva frunze mici de busuioc
- 100 gr parmesan răzuit
- sare și piper, după gust
- sucul de la ½ lămâie
- salată rucola (pentru decor)
Rețeta de fusilli cu somon și mazăre – Mod de preparare
Pune o oală cu 2 litri de apă la fiert. Lasă apa să atingă punctul de fierbere și adaugă o linguriță de sare. Amestecă pentru a se dizolva sarea și lasă din nou apa să atingă punctul de fierbere. Adaugă pastele fusilli și fierbe-le pentru 3-5 minute sau conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
În altă oală, pe foc, pune 500 mililitri de apă și las-o să atingă punctul de fierbere. Adaugă ¼ linguriță de sare, amestecă, iar când apa atinge din nou punctul de fierbere, adaugă mazărea congelată. Las-o să fiarbă 4-5 minute. Scurge mazărea de apa fierbinte și transfer-o în alt vas cu apă foarte rece. Trebuie să recurgi la acest procedeu pentru a opri procesul termic și pentru ca boabele de mazăre să nu își diminueze culoarea verde. În plus, boabele de mazăre se păstrează crocante și nu se strivesc.