Este o rețetă rafinată și totodată reconfortantă pentru a-i surprinde pe cei dragi cu un desert delicat. Se compune dintr-un aluat pufos, cremă catifelată de brânză și fructe zemoase, ușor caramelizate. Este genul de prăjitură de vară care îmbină prospețimea fructelor cu savoarea unei creme fine și a blatului elastic.
Această ruladă este o combinație extrem de echilibrată. Blatul este moale, flexibil, aerat, se topește în gură, fără a fi uscat sau sfărâmicios.
Crema de brânză aduce o senzație de catifelare, un gust ușor dulce și proaspăt, cu o notă discretă de lămâie. Caisele ușor caramelizate, acrișoare, dar cu tonuri calde creează un contrast plăcut și o textură interesantă între mușcături.
Fiecare felie este o alternanță de texturi și gusturi: pufos, cremos, fructat, toate legate de o prospețime ce o face perfectă pentru vară.
Descoperă mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a o prepara și tu.
Ruladă cu caise și brânză dulce – Ingrediente
Pentru prepararea acestui delicios desert ai nevoie de două tipuri de ingrediente: pentru foaia de ruladă și pentru umplutură. Descoperă mai jos care sunt aceste ingrediente.
Pentru foaia de ruladă:
- 4 ouă
- 100 g zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
- 90 g făină
- 1 linguriță coajă rasă de lămâie (opțional)
- 1 praf de sare.