Reclamă

Ruladă cu ness. Rețeta unui desert rafinat și aromat

Rețeta de ruladă cu ness este rețeta unui desert elegant și rafinat, perfect pentru iubitorii aromei de cafea. Nu se prepară anevoios, iar ingredientele sunt simple și foarte accesibile.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 9 septembrie 2024, 5:19

Blatul ușor și pufos, îmbogățit cu cacao, se îmbină perfect cu crema fină de unt și ness, creând un echilibru delicios între gustul amărui al cafelei și dulceața blândă a zahărului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Fiecare felie de ruladă dezvăluie o textură catifelată și una cremoasă cu aroma intensă de ness. Această ruladă este ideală pentru ocazii speciale sau pentru momentele în care vrei să te răsfeți cu un desert deosebit.

Tot din categoria ruladelor, îți recomandăm să încerci și rețeta de ruladă cu ciocolată albă și vișine. În rândurile următoare îți oferim lista de ingrediente și pașii necesari preparării ruladei cu cremă de ness.

Ruladă cu ness – Ingrediente

Pentru prepararea acestei delicioase rulade, ai nevoie de ingrediente pentru foaia de ruladă și de ingrediente pentru cremă. Le poți descoperi detaliate mai jos.

Reclamă

Pentru blat:

  • 5 ouă
  • 150 g zahăr
  • 100 g făină
  • 20 g cacao
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • un praf de sare.

Pentru crema de ness:

  • 200 g unt la temperatura camerei
  • 150 g zahăr pudră
  • 2 linguri de ness (cafea instant)
  • 2 linguri de lapte cald
  • 1 linguriță esență de vanilie (opțional)
  • un praf de sare.
Reclamă

Rețeta de ruladă cu ness – Mod de preparare

Vei începe cu pregătirea compoziției pentru foaia de ruladă. Este de fapt compoziția pentru un pandișpan clasic, cu pudră de cacao adăugată.

Înainte de a pregăti compoziția, preîncălzește cuptorul la 180°C și tapetează o tavă (cu dimensiune de aproximativ 30×40 cm) cu hârtie de copt. Scoate ingredientele de la rece și lasă-le 15-20 de minute la temperatura camerei.

Cum prepari foaia de ruladă

Separă ouăle. Bate albușurile cu un praf de sare până se formează o spumă tare.

Într-un alt bol, bate gălbenușurile cu zahărul până când devin cremoase și deschise la culoare. Adaugă esența de vanilie.

Cerne făina și pudra de cacao împreună, apoi încorporează-le treptat în amestecul de gălbenușuri.

Încorporează cu grijă albușurile bătute, folosind o spatulă, amestecând de jos în sus pentru a păstra cât mai mult aer în compoziție.

Toarnă compoziția în tava pregătită și nivelează ușor. Coace foaia pentru aproximativ 10-12 minute, până când trece testul cu scobitoarea.

Scoate tava din cuptor și răstoarnă imediat foaia de ruladă pe un prosop umed, presărat cu puțin zahăr. Îndepărtează hârtia de copt și rulează blatul împreună cu prosopul, lăsându-l să se răcească.

Cum prepari crema pentru ruladă cu ness

Dizolvă ness-ul în laptele cald și lasă-l să se răcească puțin.

Bate untul cu zahărul pudră până devine cremos și pufos. Adaugă esența de vanilie și cafeaua dizolvată, continuând să bați până la omogenizare.

Pentru a forma delicioasa ruladă, desfă foaia răcită din prosop și întinde crema de ness uniform pe suprafața ei.

Rulează strâns, folosind hârtia de copt sau prosopul pentru a te ajuta. Apoi înfășoară rulada în folie alimentară și las-o la frigider pentru cel puțin 2 ore, pentru a se întări crema și a-și păstra forma.

Dacă îți plac în mod deosebit ruladele, mai poți încerca și rețeta de ruladă cu ciocolată și chili, un desert cu gust picant.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Supă de linte alături de ingredientul care te ajută să reduci balonarea
Sănătate
Ingredientul care te ajută să reduci balonarea. Gospodinele îl folosesc în multe preparate gustoase
Acesta este ingredientul care te ajută să reduci balonarea. Gospodinele îl folosesc în mult preparate gustoase. Experții recomandă folosirea ghimbirului pentru ameliorarea stărilor de greață, însă acest ingredient secret este minuna pentru persoanele care...
2
Trei mereu copate puse pe o farfurie festivă
Timp liber
Ingredientul secret pentru cele mai bune mere coapte. Cum să prepari rapid desertul preferat al toamnei
Acesta este ingredientul secret pentru cele mai bune mere coapte. Desertul tradițional deschide perfect sezonul de toamnă. Te vei bucura de aromele dulci – acrișoare ale merelor. Descoperă mai departe rețeta simplă și rapidă....
3
Porție de plăcintă cu prune pe un șervețel brodat și una pe o farfurie ținută în mâini
Rețete
Plăcintă cu prune și aluat fraged. Un desert simplu și ușor
Această plăcintă cu prune și aluat fraged este un desert clasic, simplu și delicios, perfect pentru sezonul prunelor. Acest tip de plăcintă combină dulceața și aroma prunelor coapte cu textura ușoară și crocantă a...
4
O femeie care bea băutura proteică care te ajută să pierzi în greutate
Sănătate
Băutura proteică pe care vedetele o folosesc pentru a pierde în greutate. Cum reușesc să aibă un abdomen plat în doar câteva zile
Aceasta este băutura proteică pe care vedetele o folosesc pentru a pierde în greutate. Celebritățile susțin că reușesc să aibă un abdomen plat în doar câteva zile cu ajutorul ei. Victoria Beckham este una...
5
Crinul păcii pus pe pervazul geamului pentru a face flori frumoase
Timp liber
Unde așezi crinul păcii pentru a face cele mai frumoase flori. Locul din casă unde îi merge cel mai bine
Te-ai întrebat vreodată unde așezi crinul păcii pentru a face cele mai frumoase flori? Acest loc din casă promite să prelungească durata de viață a plantei tale. Descoperă și tu unde îi merge cel...
PARTENERI
×