Reclamă

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză. Gustare de vară, savuroasă

Această ruladă de dovlecei cu cremă de brânză poate fi servită ca un aperitiv sau ca gustare și este ușoară și savuroasă. Este un preparat ușor și rafinat, cu o textură moale și cremoasă.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 25 iunie 2024, 6:12

Foaia de dovlecei adaugă o notă de prospețime și ușoară dulceață, în timp ce crema de brânză aduce un gust bogat și sărat. Rulada este perfectă și pentru a fi servită la petreceri, picnicuri sau ca gustare în pauza de masă de la birou.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Dovleceii sunt bogați în apă și au un conținut caloric redus. Acest aspect face ca această ruladă să fie o opțiune ușoară și sănătoasă. Crema de brânză și brânza telemea sau feta adaugă un conținut proteic semnificativ.

Simplu de preparat și foarte versatilă, această ruladă va impresiona cu siguranță prin gustul și aspectul său atrăgător. Tot din categoria ruladelor îți mai recomandăm să încerci rețeta de ruladă din omletă cu morcovi și brânză. Este perfectă pentru micul dejun, dar și pentru gustările din timpul zilei.

Urmărește în continuare rețeta detaliată cu listă completă de ingrediente și pașii necesari preparării ruladei din dovlecei.

Reclamă

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză – Ingrediente

Ai nevoie pentru prepararea acestei delicioase rulade de ingrediente pentru foaia de ruladă și ingrediente pentru umplutura de brânză.

Le poți descoperi în rândurile de mai jos.

Pentru foaia de ruladă:

  • 3 dovlecei potriviți
  • 3 ouă
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 3-4 linguri de făină sau pesmet
  • 1 linguriță praf de copt
  • sare și piper, după gust.
Reclamă

Pentru umplutură:

  • 200 g cremă de brânză
  • 100 g brânză telemea sau feta (rasă)
  • 1 lingură de smântână
  • 2 căței de usturoi, tocați mărunt
  • 1 legătură de mărar sau pătrunjel.

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză – Mod de preparare

Începe cu prepararea foii de dovlecei, dar mai întâi pregătește ingredientele. Spală și rade doi dovlecei pe răzătoarea mare. Presară puțină sare peste dovleceii rași și lasă-i într-o sită timp de 10-15 minute pentru a elimina excesul de apă. Stoarce-i bine pentru a îndepărta cât mai multă apă posibil.

Taie un dovlecel în felii rotunde de 2-3 mm grosime. Presară-le și pe acestea cu sare și lasă-le să se deshidrateze ușor. Apoi, tamponează-le cu prosoape de hârtie pentru a absorbi excesul de apă. Descoperă și o rețetă de sufleu de dovlecei cu brânză.

Cum prepari foaia de ruladă din dovlecei

Mai întâi, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Într-un bol mare, bate ouăle și adaugă dovleceii storși. Adaugă pesmetul sau făina, praful de copt, sare, piper și uleiul de măsline. Amestecă bine până la omogenizare.

Tapetează o tavă de copt de aproximativ 23/36 cm cu hârtie de copt și întinde uniform amestecul de dovlecei.

Compoziția pentru foaia de ruladă în tava de copt
Deasupra compoziției se vor adăuga felii de dovlecel / Shutterstock

Așază rondelele de dovlecei deasupra și coace foaia timp de 20-25 de minute sau până când devine ușor aurie.

După ce foaia de dovlecei s-a copt, las-o să se răcească 5-6 minute în tavă, apoi răstoarn-o pe un blat tapetat cu hârtie de copt. Las-o să se răcească complet înainte de a o umple.

Cum prepari crema și formezi delicioasa ruladă de dovlecei cu cremă de brânză

Într-un bol, amestecă crema de brânză cu brânza telemea sau feta, smântâna și usturoiul tocat. Adaugă mărarul sau pătrunjelul tocat, dacă folosești. Amestecă bine până când obții o compoziție omogenă.

Întinde crema de brânză uniform peste foaia de dovlecei răcită. Rulează foaia de dovlecei cu atenție, formând o ruladă strânsă. Învelește rulada în folie alimentară și las-o la frigider pentru cel puțin o oră pentru a se întări.

După ce rulada s-a răcit și s-a întărit, îndepărtează folia alimentară.

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză pe un blat de lemnsavuroasă
Rulada se lasă la rece 2-3 ore, pentru a se putea porționa frumos / Shutterstock

Taie rulada în felii de aproximativ 1-2 cm grosime. Servește delicioasa ruladă de dovlecei cu cremă de brânză ca aperitiv sau gustare.

Pentru data viitoare când mai dorești o gustare asemănătoare, mai poți încerca și rețeta de tartă cu dovlecei și brânză.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
icon
Ioana State fotografiată în timp ce stă pe canapea la interviul echipei CaTine.ro
CaTine
Ioana State, sinceră și relaxată: „Nu depinde starea mea de fericire de numărul de kilograme pe care îl am”
Alegem de fiecare dată femei puternice, inteligente și sincere care să-și împărtășească poveștile de viață cu cititoarele noastre. De data aceasta am stat la povești cu Ioana State. Ioana ne-a povestit mai multe despre...
2
Dulceață din nectarine, fără zahăr
Timp liber
Ce îndulcitor poți folosi când faci dulceață. Cu ce poți înlocui zahărul
Există un ingredient cheie care face ca gemul cumpărat din magazin să nu fie benefic sănătății organismului tău: zahărul rafinat. De aceea, specialiștii au venit cu o soluție. Află ce îndulcitor poți folosi când...
3
Cuplu care zâmbește în fața camerei pe un fundal deschis la culoare
Horoscop
Horoscopul dragostei pentru weekend-ul 13 – 14 iulie 2024. Vezi ce spun astrele despre zodii
Nativii vor avea parte de schimbări și acestea se vor vedea cu ochiul liber. Citește horoscopul dragostei pentru weekend-ul 13 – 14 iulie 2024 și vezi despre ce este vorba. Cei mai curajoși vor...
4
Borcan cu castraveți murați la soare
Rețete
Castraveți murați la soare. Rețetă simplă și rapidă
Acești castraveți murați la soare sunt un tip de murături fermentate natural, care se pregătesc în special în timpul verii. Castraveții sunt puși în saramură și lăsați la soare pentru a fermenta, ceea ce...
5
Mai multe cifre care se află pe fundalul unui apus de soare peste mare
Horoscop
Vârsta la care viața ta s-ar putea schimba complet, conform numerologiei. Ce spun specialiștii
Numerologii spun că cifrele îți pot da multe indicii despre modul în care poate arăta viața ta. Descoperă vârsta la care viața ta s-ar putea schimba complet, conform numerologiei. Află ce spun specialiștii despre...
PARTENERI
×