Foaia de dovlecei adaugă o notă de prospețime și ușoară dulceață, în timp ce crema de brânză aduce un gust bogat și sărat. Rulada este perfectă și pentru a fi servită la petreceri, picnicuri sau ca gustare în pauza de masă de la birou.
Dovleceii sunt bogați în apă și au un conținut caloric redus. Acest aspect face ca această ruladă să fie o opțiune ușoară și sănătoasă. Crema de brânză și brânza telemea sau feta adaugă un conținut proteic semnificativ.
Simplu de preparat și foarte versatilă, această ruladă va impresiona cu siguranță prin gustul și aspectul său atrăgător. Tot din categoria ruladelor îți mai recomandăm să încerci rețeta de ruladă din omletă cu morcovi și brânză. Este perfectă pentru micul dejun, dar și pentru gustările din timpul zilei.
Urmărește în continuare rețeta detaliată cu listă completă de ingrediente și pașii necesari preparării ruladei din dovlecei.
Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză – Ingrediente
Ai nevoie pentru prepararea acestei delicioase rulade de ingrediente pentru foaia de ruladă și ingrediente pentru umplutura de brânză.
Le poți descoperi în rândurile de mai jos.
Pentru foaia de ruladă:
- 3 dovlecei potriviți
- 3 ouă
- 2 linguri de ulei de măsline
- 3-4 linguri de făină sau pesmet
- 1 linguriță praf de copt
- sare și piper, după gust.