Reclamă

Ruladă aperitiv cu ciuperci și cașcaval

Dacă te numeri printre iubitorii preparatelor cu ciuperci îți oferim o rețetă de ruladă aperitiv cu ciuperci și cașcaval, gustoasă și interesantă.

Publicat: 27 ianuarie 2022, 7:06 / Actualizat: 12 octombrie 2022, 15:08

Interesant la această rețetă este și aluatul preparat cu cartofi. Poți prepara rulada și atunci când îți rămâne piure de cartofi pentru a doua zi, sau poți fierbe rapid câțiva cartofi. Te vei bucura de un aperitiv deosebit, dar rezolvi astfel și problema risipei alimentare. Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara un aperitiv gustos și consistent.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ruladă aperitiv cu ciuperci și cașcaval – Ingrediente

Împarte ingredientele pe categorii în funcție de pașii de preparare. Ai nevoie de ingrediente pentru aluat și ingrediente pentru umplutură.

Ingrediente pentru aluat:

  • 350 gr cartofi
  • 50 gr unt
  • 100 ml lapte
  • 1 linguriță de sare
  • 350 gr făină
  • 1 ou + 1 albuș de ou
  • 1 linguriță cu praf de copt
  • 1 gălbenuș de ou pentru uns aluatul
  • susan pentru decor

Ingrediente pentru umplutură:

Reclamă
  • 350 gr ciuperci champignon
  • 1 ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • sare și piper
  • 200 gr cașcaval răzuit
  • 1/2 legătură de pătrunjel verde

Ruladă aperitiv cu ciuperci și cașcaval – Mod de preparare

Începe cu pregătirea aluatului care necesită două etape. Prima etapă constă în pregătirea cartofilor, iar a doua în pregătirea aluatului propriu-zis.

Reclamă

Cum prepari aluatul cu cartofi pentru ruladă

Spală bine cartofii, pune-i într-o oală și toarnă apă peste ei cât să fie bine acoperiți. Pune oala cu cartofi pe flacăra aragazului la intensitate medie. Lasă cartofii să fiarbă până când se pătrund la testul cu furculița. Adaugă și o linguriță de sare în apă, după ce a atins punctul de fierbere. Aceasta va ajuta cartofii să se pătrundă mai rapid, dar le va și accentua gustul.

După ce cartofii sunt bine fierți, scurge-i și scufundă-i în apă rece pentru a-i putea curăța. După curățare, pasează-i cu untul și diluează-i cu lapte fierbinte, ca la rețeta de piure din cartofi.

Lasă piureul de cartofi să se tempereze și adaugă un ou și un albuș. Apoi, încorporează, treptat, făina amestecată cu praful de copt. Frământă aluatul până este omogen și lasă-l la odihnit 30 de minute.

Cum prepari umplutura pentru ruladă aperitiv cu ciuperci și cașcaval

Pune pe flacăra aragazului o tigaie cu puțin ulei. Curăță ceapa și usturoiul, toacă-le mărunt și adaugă-le în uleiul încins. Amestecă-le până când își degajă aromele și încep să se pătrundă, apoi adaugă ciupercile tăiate în bucăți mai mici. Adaugă sare și piper și lasă ciupercile să se prepare până când se evaporă lichidul format în tigaie. Apoi stinge focul și lasă ciupercile la temperat.

Răzuiește cașcavalul, iar pătrunjelul verde toacă-l mărunt. Amestecă-le într-un bol. Când ai toate aceste ingrediente pregătite, poți asambla și coace rulada.

Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Pe masa presărată cu făină, cu ajutorul sucitorului de aluaturi, întinde aluatul într-o foaie de 5-6 mm grosime. Întinde peste foaie cașcavalul amestecat cu pătrunjelul și peste acestea presară toate ciupercile din tigaie. Rulează foaia de aluat cu ciupercile și cașcavalul la interior și pune-o într-o tavă, pe hârtie de copt. Unge aluatul deasupra cu gălbenuș de ou și presară semințe de susan peste acesta.

Coace delicioasa ruladă aperitiv cu ciuperci și cașcaval pentru 35 de minute la 180 de grade Celsius.

Vezi mai multe imagini din timpul preparării în GALERIA FOTO!

Ruladă aperitiv cu ciuperci și cașcaval după coacere
Rulada se coace pentru 35 de minute la 180 de grade Celsius / Retetepentrutoategusturile.ro

Las-o să se răcească, apoi o poți porționa frumos. Servește rulada cu o salată proaspătă. Este delicioasă și sățioasă!

Poți savura rulada cu diferite sosuri, precum sosul de roșii, sau sosul tzatziki.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Două porții de salată de dovlecei copți
Rețete
Salată de dovlecei copți. Rețetă asemănătoare cu salata de vinete
Această rețetă de salată de dovlecei copți este similară cu salata de vinete, având o textură cremoasă și un gust savuros. Este o alternativă excelentă pentru cei care caută o variantă diferită, dar la...
2
dragon cu bănuți în gură pe un fond deschis la culoare
Horoscop
5 zodii chinezești care au noroc săptămâna aceasta. Vezi dacă te numeri printre ele
Astrologii anunță că mulți dintre nativi vor reuși să-și găsească ferestrele de oportunitate în următoarea perioadă. Aceste 5 zodii chinezești care au noroc săptămâna aceasta sunt totuși mult mai active. Adevăruri vor ieși la...
3
Familia Regală la Trooping the Colour 2024
Familia Regală
Kate Middleton i s-a alăturat Regelui Charles pe balconul Palatului Buckingham. Familia regală s-a reunit pentru a urmărit demonstrația aeriană de la Trooping the Color 2024
Kate Middleton i s-a alăturat Regelui Charles pe balconul Palatului Buckingham. Familia regală s-a reunit pentru a urmărit demonstrația aeriană de la Trooping the Color 2024. A fost prima reuniune a Prințesei și a...
4
O femeie care își notează în jurnal
Horoscop
Afirmații care pot atrage norocul în viața ta, potrivit unui astrolog
Afirmațiile sunt un truc care ne poate schimba pentru totdeauna soarta. Ne petrecem tot timpul cu noi înșine, ascultându-ne gândurile. Mentalitatea pe care o ai modelează și colorează fiecare experiență din viață. Ai mai...
5
Țuspais sau ciuspais de dovlecel cu iaurt în bol alb, alături de mărar verde
Rețete
Țuspais sau ciuspais de dovlecel cu iaurt. Rețetă tradițională din Banat
Țuspais sau ciuspais de dovlecel cu iaurt este un fel de mâncare tradițională din bucătăria românească, simplu de preparat și foarte gustos. Este o rețetă bănățeană simplă și extrem de gustoasă, preparată din dovlecei...
PARTENERI
×