Rețeta sosului grecesc tzatziki se prepară rapid, iar ingredientele cu siguranță le ai prin frigider și cămară. Se prepară la rece și tot rece se consumă.
Iaurtul grecesc în combinație cu usturoiul proaspăt pisat și castraveții răzuiți îți dau senzația de adiere mediteraneeană. Te trimit, instant, cu gândul la minunatele vacanțe din insulele grecești. Urmărește mai jos lista completă de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru a te răsfăța cu cel mai fresh sos, la una dintre mesele principale ale zilei.
Sos grecesc din iaurt cu usturoi și castraveți – Ingrediente
- 500 gr iaurt grecesc cu peste 10% coeficient de grăsime
- 1-2 castraveți
- 4-5 căței de usturoi
- sare și piper, după gust
- 2 linguri cu ulei de măsline
- sucul de la 1/2 lămâie
- 1 legătură de mărar verde
- 5-6 frunze de mentă, opțional
Rețetă de sos tzatziki – Mod de preparare
Începe prin a pune iaurtul grecesc într-o sită deasă și lasă-l acolo pentru a se elimina lichidul în exces. Iaurtul va căpăta astfel mai multă cremozitate.
Al doilea pas este să cureți castraveții și să-i dai pe răzătoarea mare. Pune și răzătura de castraveți într-o sită și presară sare peste aceasta. Amestec-o și las-o în sită câteva minute să se elimine din conținutul de apă.
Curăță usturoiul și dă-l pe răzătoare sau toacă-l mărunt de tot cu cuțitul. Spală verdeața, scurge-o bine de apă și toac-o mărunt. Când ai toate aceste ingrediente pregătite, poți începe preparare sosului tzatziki.