Este ideal un aparat de waffles în bucătărie! Poți coace la el diferite aluaturi dulci sau sărate. Este perfect pentru atunci când îți propui să mănânci mai sănătos și diversificat în același timp. Nu sunt necesare nici foarte multe ingrediente pentru a prepara aluatul. Dacă te-am convins să prepari rețeta de vafe aperitiv, îți oferim mai jos lista complete de ingredient și modul de preparare pas cu pas.
Vafe sărate cu cașcaval în aluat – Ingrediente
- 2 ouă mari;
- 200 gr făină;
- 200 gr smântână sau iaurt;
- 200 gr cașcaval răzuit;
- 7 gr praf de copt;
- sare și piper, după gust;
- condimentele preferate: boia de ardei, nucșoară, chimen;
- 1 linguriță de ulei.
Rețetă de vafe sărate cu cașcaval în aluat – Mod de preparare
Întrucât cașcavalul este ingredientul de bază pentru aceste delicioase vafe aperitiv, ceea ce trebui să faci, în primul rând, este să alegi tipul de cașcaval preferat. Poți opta atât pentru cașcaval simplu cât și pentru cașcaval afumat, dar le poți și combina.
Cum prepari aluatul pentru vafe sărate
Începi prin a aduce toate ingredientele pe masa de lucru, alături de un bol încăpător, un mixer sau un tel și, bineînțeles, aparatul de vafe.
Sparge cele două ouă în bol și presară peste ele sarea și condimentele folosite. Chimenul este condimentul cel mai des folosit la aluaturile cu brânzeturi. Nu este necesară o cantitate mare de condimente pentru a nu influența gustul vafelor. Important este să predomine gustul de cașcaval. Mixează bine cele două ouă până când se omogenizează, apoi adaugă smântâna sau iaurtul. Din nou omogenizezi bine compoziția.
Amestecă făina cu praful de copt și adaugă amestecul în compoziția de mai sus. Răzuiește cașcavalul și încorporează-l în aluat.