Reclamă

Vafe sărate cu cașcaval în aluat. Rețetă aperitiv de gofre sau waffles

Dacă deții un aparat electric pentru preparate vafe( waffles/gofre) și ești în căutarea unor rețete speciale, îți recomandăm o rețetă deosebită de vafe sărate cu cașcaval în aluat. Sunt vafe aperitiv pe care le poți savura simple, la mic dejun, dar și combinate cu diverse ingrediente, sub formă de sandvișuri.

Publicat: 6 octombrie 2021, 7:49 / Actualizat: 23 februarie 2022, 17:45

Este ideal un aparat de waffles în bucătărie! Poți coace la el diferite aluaturi dulci sau sărate. Este perfect pentru atunci când îți propui să mănânci mai sănătos și diversificat în același timp. Nu sunt necesare nici foarte multe ingrediente pentru a prepara aluatul. Dacă te-am convins să prepari rețeta de vafe aperitiv, îți oferim mai jos lista complete de ingredient și modul de preparare pas cu pas.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Vafe sărate cu cașcaval în aluat – Ingrediente

  • 2 ouă mari;
  • 200 gr făină;
  • 200 gr smântână sau iaurt;
  • 200 gr cașcaval răzuit;
  • 7 gr praf de copt;
  • sare și piper, după gust;
  • condimentele preferate: boia de ardei, nucșoară, chimen;
  • 1 linguriță de ulei.

Rețetă de vafe sărate cu cașcaval în aluat – Mod de preparare

Întrucât cașcavalul este ingredientul de bază pentru aceste delicioase vafe aperitiv, ceea ce trebui să faci, în primul rând, este să alegi tipul de cașcaval preferat. Poți opta atât pentru cașcaval simplu cât și pentru cașcaval afumat, dar le poți și combina.

Cum prepari aluatul pentru vafe sărate

Reclamă

Începi prin a aduce toate ingredientele pe masa de lucru, alături de un bol încăpător, un mixer sau un tel și, bineînțeles, aparatul de vafe.

Sparge cele două ouă în bol și presară peste ele sarea și condimentele folosite. Chimenul este condimentul cel mai des folosit la aluaturile cu brânzeturi. Nu este necesară o cantitate mare de condimente pentru a nu influența gustul vafelor. Important este să predomine gustul de cașcaval. Mixează bine cele două ouă până când se omogenizează, apoi adaugă smântâna sau iaurtul. Din nou omogenizezi bine compoziția.

Amestecă făina cu praful de copt și adaugă amestecul în compoziția de mai sus. Răzuiește cașcavalul și încorporează-l în aluat.

Reclamă

Cum coci vafele cu cașcaval în aluat

Conectează aparatul de vafe la sursa de tensiune. Așteptă până când se aprinde ledul care te va avertiza că aparatul este încălzit suficient. Unge plăcuțele de coacere a vafelor cu foarte puțin ulei, folosind o pensulă. Chiar dacă acestea sunt antiaderente, este recomandat ca la prima coacere să fie ușor unse. Pune câte o lingură din aluatul pentru vafe la centrul plăcuțelor inferioare. Închide aparatul și așteaptă avertizarea ledului destinat să te avertizeze că vafele sunt coapte.

Vezi mai multe imagini în GALERIA FOTO!

Aparat de vafe cu două vafe coapte și două alături
Vafele sărate se rumenesc bine pentru a deveni mai crocante / Shutterstock

Cu ajutorul unei palete de silicon, sau de lemn, transferă vafele coapte pe un platou. Pune din nou câte o lingură din aluat la mijlocul plăcuțelor încinse, fără a le mai unge cu ulei. Repetă procedeul până când epuizezi aluatul pentru vafe.

Dacă dorești vafele mai rumenite, după aprinderea ledului mai prelungește timpul de coacere cu câteva secunde, până la un minut. Astfel, vafele vor fi mai crocante.

Poți servi vafele simple, alături de un pahar cu lapte, sau un ceai aromat. Dar poți servi delicioasele vafe sărate cu cașcaval în aluat sub formă de sandvișuri, combinate cu alte ingrediente.

Sandviș din vafe cu cașcaval în aluat și avocado cu ou poșat
Vafele cu cașcaval pot fi savurate la mic dejun cu ou poșat și avocado / Shutterstock

Și dacă ești în căutarea unei rețete de vafe dulci, îți recomandăm o rețetă de faguri cu sos de ciocolată, rețetă delicioasă din copilărie.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
3
fată îmbrăcată în culori deschise pe un fundal bleu
Horoscop
Culoarea zodiei Gemeni. Nuanțele care îți poartă noroc dacă ești în această zodie
Fiecare nativ în parte are trăsături specifice, dar și lucruri care îi plac în mod deosebit și i se potrivesc mănușă. Află care este culoarea zodiei Gemeni și vezi cum poți să o porți...
4
Jennifer Lopez într-un crop top verde în timp ce își ascunde abdomenul cu ajutorul unei poșete
Divertisment
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Cum și-a pus timpul amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Timpul pare că și-a pus amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez. Vedeta latino a făcut spectacol atunci când a apărut pe străzile din New York. Totul s-a...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
PARTENERI
×