Sunt o reinterpretare modernă a unui aperitiv clasic, cu o combinație elegantă, rafinată și plină de savoare. Texturile ingredientelor se completează perfect. Gălbenușul fiert sfărâmicios, avocado-ul catifelat și somonul ușor elastic creează o umplutură bogată și decadentă, cu note proaspete de lămâie și verdeață.
Ouăle umplute în acest mod se servesc reci, sunt spectaculoase la gust și arată superb pe un platou festiv. Fie că le pregătești pentru un brunch de primăvară, pentru Paște sau pentru o masă specială, sunt o alegere rafinată și surprinzător de ușor de pregătit. Pot fi preparate împreună cu aceste 3 rețete de ouă umplute, pentru platoul cu aperitive festive.
Descoperă mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas.
Ouă umplute cu avocado și somon afumat – Ingrediente
- 6 ouă mari
- 1 avocado copt, bine moale
- 50-70 g somon afumat, tăiat fin
- 1 linguriță zeamă de lămâie
- 1 linguriță muștar Dijon (opțional)
- sare și piper după gust
- câteva fire de mărar, ceapă verde sau chives tocate mărunt.
Rețeta ouălor umplute cu avocado și somon – Mod de preparare
Primul pas pentru prepararea rețetei constă în fierberea ouălor.
Fierbe ouăle tari (10 minute din momentul în care începe să fiarbă apa). Răcește-le imediat în apă rece cu gheață, apoi decojește-le cu grijă.
Taie-le pe jumătate și scoate gălbenușurile pe care le adaugi într-un bol.