Rețeta acestei supe de inspirație mediteraneană, este plină de prospețime și culoare, ideală pentru zilele călduroase sau pentru momentele când vrei o masă ușoară, dar hrănitoare.
În această variantă, castraveții aduc un gust răcoritor, dovleceii cruzi conferă o dulceață fină și o textură catifelată, iar avocado-ul completează totul cu cremozitate naturală și grăsimi sănătoase.
Aroma supei este intensificată de sucul de lămâie și de verdețurile proaspete, iar textura finală este fină și ușor onctuoasă, fără a fi grea.
Este un preparat plin de vitamine, fibre și antioxidanți, perfect pentru a-ți revigora organismul. Descoperă și varianta clasică a rețetei de gazpacho, preparată din roșii, iar mai jos îți oferim varianta rețetei cu ingrediente verzi.
Gazpacho verde – Ingrediente (4 porții)
- 2 castraveți mari (curățați parțial de coajă dacă este groasă)
- 1 dovlecel tânăr (crud, bine spălat)
- 1 avocado copt
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- 2 linguri zeamă de lămâie sau lime
- 150 ml apă rece (sau mai mult, în funcție de consistența dorită)
- 1 cățel mic de usturoi (opțional)
- sare și piper, după gust
- frunze de mentă sau pătrunjel pentru aromă
- semințe de dovleac sau floarea-soarelui pentru decor (opțional).
Rețeta supei reci de culoare verde – Mod de preparare
Vei începe cu pregătirea legumelor. Spală bine castraveții și dovlecelul. Dacă dovlecelul este foarte fraged, lasă coaja, altfel o poți curăța parțial. Lasă coaja și la castravete pentru consistență și culoare. Apoi taie legumele în bucăți mari.
Continuă cu pregătirea avocado-ului. Taie avocado pe jumătate, îndepărtează sâmburele și scoate pulpa cu o lingură. Descoperă cele 3 metode pentru a coace rapid avocado. Cum poți avea un fruct moale și cremos în 30 de secunde.