Este o supă care îmbină savoarea fructului de avocado cu arome vibrante precum lămâia, usturoiul, castravetele sau coriandrul. Se servește foarte rece, decorată cu ulei de măsline, semințe, ierburi sau chiar creveți, pentru un plus de rafinament. Gustul acestei supe este echilibrat: untos, răcoritor, ușor acrișor, cu o finețe aparte. Este o combinație între prospețimea unei salate și consistența unui gazpacho cremos. Iar senzația pe cerul gurii este mătăsoasă și aerisită. Ideală pentru zilele când vrei ceva ușor, sofisticat și reconfortant.
Avocado este considerat un superaliment datorită profilului său nutrițional remarcabil. Deși este un fruct, compoziția sa este diferită față de majoritatea fructelor, fiind bogat în grăsimi sănătoase, în special acizi grași mononesaturați, asemănători celor din uleiul de măsline. Aceste grăsimi contribuie la menținerea sănătății inimii și la scăderea colesterolului „rău” (LDL). Descoperă care sunt beneficiile consumului de avocado și ce se se petrece în organismul tău dacă îl mănânci zilnic. iar mai jos îți oferim rețeta supei de avocado, detaliată pas cu pas.
Supă rece de avocado – Ingrediente
- 2 avocado bine copți
- 1 castravete mare (sau 2 mici), curățat de coajă
- 1 cățel de usturoi (opțional, pentru un gust discret)
- 250 ml iaurt grecesc sau lapte bătut (poți înlocui cu lapte vegetal neîndulcit pentru varianta vegană)
- 1 lingură zeamă de lămâie sau lime
- 1 lingură ulei de măsline extravirgin
- Sare și piper proaspăt măcinat, după gust
- Frunze de mentă sau coriandru (opțional, pentru prospețime)
- 50-100 ml apă rece, în funcție de consistență
- ulei de măsline extra
- semințe de dovleac sau floarea-soarelui
- crutoane, creveți sau fâșii de somon afumat (opțional).
Rețeta salatei de avocado – Mod de preparare
Primul pas pentru prepararea supei constă în pregătirea ingredientelor.
Curăță fructele avocado de coajă și scoate-le sâmburii. Pune pulpa într-un blender. Curăță castravetele de coajă (și de semințe, dacă e mare) și taie-l bucăți. Pune-l și pe acesta în blender.
Descoperă și cum se taie fructul de avocado.
Apoi adaugă în blender iaurtul, usturoiul (dacă folosești), zeama de lămâie, uleiul de măsline, frunzele de mentă sau de coriandru, sare și piper. Adaugă puțină apă rece pentru a ajusta consistența.