Reclamă

Supă rece de castraveți cu mentă, gustoasă și hrănitoare

Dacă nu mai știi cu ce să te răcorești într-o zi toridă de vară, îți recomandăm o rețetă de supă rece de castraveți cu mentă, delicioasă și revigorantă. Nu sunt necesare prea multe ingrediente pentru a pregăti această supă de vară cu care te poți răcori de cu zori și până-n seară. Supele reci se prepară din ingrediente simple și mereu la îndemână. Sunt un adevărat elixir pentru momentele când ai nevoie de ceva răcoritor, sau de hidratare.

Publicat: 15 august 2021, 7:26 / Actualizat: 22 noiembrie 2021, 15:08

Avantajele acestor supe sunt atât timpul scurt de preparare, cât și modul versatil de preparare. Poți adăuga legumele și aromele preferate și le poți savura în orice moment al zilei. Printre rețetele de supe reci, de vară se numără și rețeta de supă Gazpacho, din bucătăria spaniolă. Îți oferim mai jos lista completă de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu o supă rece pe bază de castraveți.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Supă rece de castraveți cu mentă – Ingrediente

  • 500 gr castraveţi proaspeţi
  • 500 gr iaurt de băut
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 lingură ulei de măsline
  • sare, după gust
  • piper alb, măcinat
  • 7-8 frunze de mentă
  • sucul de la o lămâie
  • cuburi de gheață
  • verdeața preferată: mărar, pătrunjel

Rețetă de supă rece de castraveți cu mentă – Mod de preparare

Pentru reușita perfectă a gustului optim, alege întotdeauna castraveți proaspăt culeși. Sunt mai crocanți și mai puțin zemoși.

Clătește-i cu apă rece, apoi decojește-i și taie-i în sferturi, pe lungime. Îndepărtează-le partea zemoasă, cu semințe, apoi toacă-i în cuburi și adaugă-i în recipientul unui blender. Spală frunzele de mentă și adaugă-le în recipientul cu castraveți.

Reclamă

Curăță usturoiul și pisează-l în mojar, presărat cu sare, ca pentru rețeta de mujdei. Adaugă, treptat, uleiul de măsline și amestecă până obții o pastă cremoasă. Procesat în acest fel usturoiul își degajă la maxim aroma. Adaugă usturoiul în recipientul blenderului. Tot acolo mai adaugi și câteva cuburi de gheață și procesează ingredientele până obții o supă consistentă.

Adaugă iaurtul și potrivește gustul supei cu sare, piper alb, proaspăt măcinat și suc de lămâie proaspăt stors. Toarnă supa în boluri de servire și decoreaz-o cu fistic mărunțit, pentru un gust crocant, dar și cu ulei de măsline și frunze de mentă, pentru un aspect apetisant. Servește delicioasa supă rece de castraveți cu mentă imediat, pentru a beneficia de savoare și răcoare maximă.

Dacă vrei să-i impresionezi pe cei dragi, servește-le supa în sticluțe cu paie, precum sucurile.

Reclamă
Supă rece de castraveți cu mentă, servită în sticle cu paie în dotare
Supa rece de castraveți cu mentă poste fi servită în sticle cu paie / Profimedia Images

Beneficiile consumului de castraveți

Castraveții au un conținut ridicat de apă, sunt săraci în calorii, dar plini de vitamine și minerale. Mai conțin antioxidanți, fibre și enzime care ajută la îmbunătățirea sistemului digestiv.

Consumul regulat de castraveți ajută la reglarea tensiunii arteriale, datorită conținutului ridicat de potasiu. Datorită conținutului bogat în magneziu și fibre, aceștia ajută la menținerea sănătății inimii, dar și la reglarea nivelului de colesterol.

Consumul regulat de castraveți poate ajuta la întărirea sistemului osos și la ameliorarea simptomelor artritei, datorită conținutului de silicu. Acesta este esențial organismului pentru asimilarea calciului, a fosforului și a magneziului.

Conținutul ridicat de fibre din castraveți este benefic pentru îmbunătățirea sistemului digestiv. Chiar și castraveții murați sunt recomandați pentru că aceștia conțin bacterii probiotice care reglează flora intestinală.

Datorită proprietăților antiinflamatorii și antioxidante, consumul de castraveți poate ajuta la prevenirea îmbătrânirii celulelor nervoase.

Dacă te-am convins cu aceste, câteva dintre beneficiile principale ale consumului de castraveți, îți dorim spor la preparat rețeta de supă rece de castraveți cu mentă și poftă bună la savurat!.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O zână cu aripi, care stă speriată la pământ
Horoscop
Zodii care preferă să trăiască singure. Nativii care se simt mai bine atunci când au intimitate
Există atât de multe lucruri care merită spuse despre viața personală atunci când locuiești singură. Pacea și liniștea, filmele preferate, ora de culcare târzie și faptul că nu trebuie să dai nimănui nicio explicație....
2
Bianca Censori și Kanye West într-o mașină privată
Divertisment
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață pe străzile din Los Angeles. Imaginile cu diva...
3
O femeie îmbrăcată într-o rochie roșie, impunătoare
Horoscop
Cele mai norocoase zodii în funcție de luna în care s-au născut. Ei sunt fericiții zodiacului
Astrologii ne spun că data nașterii are un rol aparte în doza de noroc cu care ne neștem. Însă te-ai întrebat vreodată care dintre lunile anului poartă mai mult noroc? În acest articol, vei...
4
O femeie tânără cu ochelari de soare la ochi și un ruj portocaliu pe buze
Frumusețe
Nuanțele de ruj care te îmbătrânesc. De ce culori să te ferești, potrivit specialiștilor
Uneori este suficient să accentuezi buzele cu ruj pentru a te simți mai încrezătoare în sine. Această metodă va atrage o mulțime de priviri asupra ta, lucru care te va face să te simți...
5
Charles Spencer surprins într-o fotografie portret la Althorp House
Divertisment
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana spune că este îngrijorat
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana este îngrijorat pentru soția Prințului William. Charles a oferit mai multe informații într-un interviu recent. Charles Spencer a vorbit...
PARTENERI
×