Avantajele acestor supe sunt atât timpul scurt de preparare, cât și modul versatil de preparare. Poți adăuga legumele și aromele preferate și le poți savura în orice moment al zilei. Printre rețetele de supe reci, de vară se numără și rețeta de supă Gazpacho, din bucătăria spaniolă. Îți oferim mai jos lista completă de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu o supă rece pe bază de castraveți.
Supă rece de castraveți cu mentă – Ingrediente
- 500 gr castraveţi proaspeţi
- 500 gr iaurt de băut
- 2 căţei de usturoi
- 1 lingură ulei de măsline
- sare, după gust
- piper alb, măcinat
- 7-8 frunze de mentă
- sucul de la o lămâie
- cuburi de gheață
- verdeața preferată: mărar, pătrunjel
Rețetă de supă rece de castraveți cu mentă – Mod de preparare
Pentru reușita perfectă a gustului optim, alege întotdeauna castraveți proaspăt culeși. Sunt mai crocanți și mai puțin zemoși.
Clătește-i cu apă rece, apoi decojește-i și taie-i în sferturi, pe lungime. Îndepărtează-le partea zemoasă, cu semințe, apoi toacă-i în cuburi și adaugă-i în recipientul unui blender. Spală frunzele de mentă și adaugă-le în recipientul cu castraveți.
Curăță usturoiul și pisează-l în mojar, presărat cu sare, ca pentru rețeta de mujdei. Adaugă, treptat, uleiul de măsline și amestecă până obții o pastă cremoasă. Procesat în acest fel usturoiul își degajă la maxim aroma. Adaugă usturoiul în recipientul blenderului. Tot acolo mai adaugi și câteva cuburi de gheață și procesează ingredientele până obții o supă consistentă.
Adaugă iaurtul și potrivește gustul supei cu sare, piper alb, proaspăt măcinat și suc de lămâie proaspăt stors. Toarnă supa în boluri de servire și decoreaz-o cu fistic mărunțit, pentru un gust crocant, dar și cu ulei de măsline și frunze de mentă, pentru un aspect apetisant. Servește delicioasa supă rece de castraveți cu mentă imediat, pentru a beneficia de savoare și răcoare maximă.
Dacă vrei să-i impresionezi pe cei dragi, servește-le supa în sticluțe cu paie, precum sucurile.